NBA

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Φιλαντέλφια 76ερς

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Φιλαντέλφια 76ερς
AP Photo/Chris Szagola AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Το Sport24.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ και των καλοκαιρινών πεπραγμένων τους ενόψει της σεζόν 2019/20. Σήμερα παρουσιάζονται οι Φιλαντέλφια 76ερς.

Με τον θόρυβο της Free Agency να έχει καταλαγιάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.grκάνει τον πρώτο απολογισμό της off season για τις 30 ομάδες του ΝΒΑ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά και με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνουν σήμερα οι Φιλαντέλφια 76ερς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την 71η σεζόν τους στο ΝΒΑ έχοντας πολύ υψηλές φιλοδοξίεςκαι μπόλικες αλλαγές στο ρόστερ, καθώς έχασαν στηνoff seasonτους Τζίμι Μπάτλερ , Τζέι Τζέι Ρέντικ, απέκτησαν όμως τους Αλ Χόρφορντ , Τζος Ρίτσαρντσον .

Διαβάστε παρακάτω το προφίλ των Φιλαντέλφια 76ερς :

Το ρεκόρ τους τη σεζόν 2018/19: 51-31

Έμειναν:Τζοέλ Εμπίντ, Μπεν Σίμονς, Τομπάιας Χάρις, Τζέιμς Ενις, Μάικ Σκοτ, Τζόνα Μπόλντεν, Φουρκάν Κορκμάζ, Σέικ Μίλτον, Ζίαρ Σμιθ.

Έφυγαν: Τζίμι Μπάτλερ (ανταλλαγή - Χιτ), Τζέι Τζέι Ρέντικ(free agent -Πέλικανς), Τι Τζέι ΜακΚόνελ (free agent -Πέισερς), Γκρεγκ Μονρό(free agent -Μπάγερν Μονάχου), Μπόμπαν Μαριάνοβιτς(free agent -Μάβερικς), Τζόναθαν Σίμονς(free agent -Γουίζαρντς), Αμίρ Τζόνσον(free agent), Χέιγουντ Χάισμιθ(free agent).

Ήρθαν: Αλ Χόρφορντ (free agent -Σέλτικς), Τζος Ρίτσαρντσον (ανταλλαγή - Χιτ), Τρέι Μπερκ (free agent -Μάβερικς), Κάιλ Ο’Κουίν(free agent -Πέισερς), Ραούλ Νέτο(free agent -Τζαζ), Αϊζάια Μάιλς (free agent -Λιμόζ -exhibit10 συμβόλαιο), Κράιστ Κουμάτζε(free agent), Ματίς Θάιμπουλ (Draft), Νορβέλ Πελ (free agent -Χομενετμέν Βυρητού - two way συμβόλαιο), Μάριαν Σάγιοκ (Draft -two way συμβόλαιο).

Καλύτερη προσθήκη: Αλ Χόρφορντ

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Φιλαντέλφια 76ερς
AP Photo/Elise Amendola AP PHOTO/ELISE AMENDOLA

Μεγαλύτερη απώλεια: Τζίμι Μπάτλερ

Τι έκαναν πέρυσι: Μπήκαν στο πρωτάθλημα με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο το παραπάνω βήμα δεν το έκαναν ποτέ. Κι ας προχώρησαν σε τρεις ανταλλαγές κατά την διάρκεια της σεζόν, αποκτώντας μεταξύ άλλων τους Τζίμι Μπάτλερ και Τομπάιας Χάρις. Η ομάδα του Μπρετ Μπράουν ολοκλήρωσε τη χρονιά με 26 διαφορετικούς παίκτες να έχουν περάσει από την Φιλαντέλφια! Στο τέλος, πάντως, ο απολογισμός έμοιαζε ίδιος με τον προπέρσινο.

Στην κανονική περίοδο οι Σίξερς τερμάτισαν 3οι στην Ανατολή, έκαναν μία νίκη λιγότερη σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν (51-31) και σταPlayoffsαποκλείστηκαν στον δεύτερο γύρο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τουλάχιστον, έχουν να λένε ότι ώθησαν τους μετέπειτα πρωταθλητές Ράπτορς μέχρι τα άκρα, καθώς αποκλείστηκαν στον 7ο αγώνα και ελέω ενόςbuzzer beater του Κοουάι Λέοναρντ.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Αυτό που δεν κατάφεραν πέρυσι. Το βήμα παραπάνω. Και ένα και δύο... Στην Φιλαντέλφια δεν ακολουθούν πλέον την "διαδικασία"(που έλεγε και ο Εμπίντ), διότι ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν φτάσει στο σημείο να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρουν τη χρυσή συνταγή που θα τους οδηγήσει μέχρι την πηγή. Τη σωστή χημεία. Το υλικό υπάρχει και είναι καλό.

Την επόμενη χρονιά οι 76ερς θα παρουσιάσουν μία από τις ψηλότερες πεντάδες στο ΝΒΑ, με τέσσερις παίκτες πάνω από τα 2,06μ. (Σίμονς, Χάρις, Χόρφορντ, Εμπίντ) και τον Ρίτσαρντσον στο "2". Θα προσπαθήσουν να παίξουν καλύτερη άμυνα (κι ας έχασαν τον Μπάτλερ), να πασάρουν περισσότερο και να επιβληθούν με τα μεγάλα κορμιά και τα ύψη τους. Μία συνταγή που σχεδόν πέταξε νοκ άουτ τους Ράπτορς στα περσινάPlayoffs...

Το ιδανικό σενάριο: Οι 76ερς μεταμορφώνονται σε μία από τις καλύτερες άμυνες του ΝΒΑ, οι Εμπίντ - Χόρφορντ "δένουν" αρμονικά και ο Τζος Ρίτσαρντσον καλύπτει σε μεγάλο βαθμό το κενό του Μπάτλερ -χωρίς μάλιστα να γκρινιάζει σαν τον "Τζίμι Μπάκετς". ΗΦιλαντέλφια βρίσκει την χημεία που δεν είχε πέρυσι και όχι μόνο περνάει τον δεύτερο γύρο τωνPlayoffs,αλλά φτάνει και μέχρι τους Τελικούς του ΝΒΑ. Γιατί όχι και στον τίτλο...

Το χειρότερο σενάριο: Ο Τζοέλ Εμπίντ δεν καταφέρνει να βγάλει υγιής όλη τη χρονιά, οι 76ερς αναπολούν τον Τζέι Τζέι Ρέντικ καθώς ψάχνουν στο ρόστερ τους έναν περιφερειακό που να μπορεί να βάλει τρίποντο και ο πάγκος αποδεικνύεται πολύ "λίγος". Άλλη μία χρονιά ολοκληρώνεται στον δεύτερο γύρο τωνPlayoffsκαι η διοίκηση καλείται να κάνει νέες αλλαγές το επόμενο καλοκαίρι. Αρχίζοντας από τον προπονητή.

Τοdepth chart:

PG:Μπεν Σίμονς,Τρέι Μπερκ, Ραούλ Νέτο

SG:Τζος Ρίτσαρντσον,ΖίαρΣμιθ, Σέικ Μίλτον,ΜατίςΘάιμπουλ, Μάριαν Σάγιοκ (two way συμβόλαιο)

SF:Τομπάιας Χάρις,Τζέιμς Ενις, Φουρκάν Κορκμάζ,Αϊζάια Μάιλς(exhibit10 συμβόλαιο)

PF:Αλ Χόρφορντ,Μάικ Σκοτ, Τζόνα Μπόλντεν

C:Τζοέλ Εμπίντ,Κάιλ Ο’Κουίν,Κράιστ Κουμάτζε,Νορβέλ Πελ (two way συμβόλαιο)

Ποια ομάδα ακολουθεί: Φοίνιξ Σανς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Νιου Γιορκ Νικς

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Ορλάντο Μάτζικ

Photo credits: AP Photo/Chris Szagola, AP Photo/Elise Amendola

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ