NBA

All Star Game: Οι 12 "αδικημένοι" που έμειναν εκτός

Dallas Mavericks' Luka Doncic in action during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Saturday, Jan. 5, 2019, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Με τους αναπληρωματικούς του All Star Game να γίνονται γνωστοί, το Sport24.gr παρουσιάζει μία 12αδα παικτών που πιθανόν πίστευαν ότι άξιζαν να κληθούν στη μεγάλη γιορτή του ΝΒΑ, αλλά τελικά έμειναν έξω.

Το All Star Game παίρνει σιγά-σιγά μορφή. Τα χαράματα της Παρασκευής (1/2) ώρα Ελλάδος το ΝΒΑ έκανε γνωστούς τους αναπληρωματικούς της μεγάλης γιορτής , κλείνοντας τα ρόστερ των δύο ομάδων.

Οι 24 παίκτες – πρακτικά 23, αφού ο τραυματίας Βίκτορ Ολαντίπο θα αντικασταθεί – άξιζαν πέρα για πέρα την κλήση τους. Την ίδια στιγμή όμως, υπάρχουν αρκετοί παίκτες που πιθανόν να πιστεύουν ότι άξιζαν να ακούσουν το όνομά τους.

Έχοντας αυτό υπόψιν, το Sport24.gr βρήκε 12 παίκτες που πιθανόν να πίστεψαν ότι άξιζαν καλύτερης μοίρας όταν κλήθηκαν να ψηφίσουν οι προπονητές. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ίσως άλλοι τόσοι παίκτες που πιθανόν να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, αλλά η λίστα έπρεπε με κάποιον τρόπο να.. περιοριστεί και χρειάστηκε να παρθούν κάποιες... γενναίες αποφάσεις.

Για την ιστορία, καταρχάς αυτοί οι παίκτες κλήθηκαν στο All Star Game, με τους 22 από αυτούς να αναμένεται μπουν σε μια "δεξαμενή" και από εκεί θα προκύψουν -μέσω διαδικασίας Draft που θα γίνει στις 7/2 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το TNT- τα rosters των Team Giannis και Team LeBron. Έναν θα επιλέγει ο Αντετοκούνμπο, έναν ο Τζέιμς, ο οποίος θα πάρει την πρώτη επιλογή καθώς συγκέντρωσε και τις περισσότερες ψήφους.

ΑΝΑΤΟΛΗ

Βασικοί: Καϊρί Ίρβινγκ (Σέλτικς), Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς), Κεμπά Γουόκερ (Χόρνετς), Καγουάι Λέοναρντ (Ράπτορς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (captain - Μπακς)

Αναπληρωματικοί: Μπράντλι Μπιλ (Γουίζαρντς), Μπλέικ Γκρίφιν (Πίστονς), Μπεν Σίμονς (Σίξερς), Κρις Μίντλετον (Μπακς), Βίκτορ Ολαντίπο (Πέισερς - τραυματίας), Νίκολα Βούτσεβιτς (Μάτζικ), Κάιλ Λάουρι (Ράπτορς)

ΔΥΣΗ

Βασικοί: Στέφεν Κάρι (Γουόριορς), Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Πολ Τζορτζ (Θάντερ), ΛεΜπρόν Τζέιμς (captain - Λέικερς)

Αναπληρωματικοί: Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), Νίκολα Γιόκιτς (Νάγγετς), Ντέιμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς), Ράσελ Γουέστμπρουκ (Θάντερ), Καρλ-Άντονι Τάουνς (Τίμπεργουλβς), ΛαΜάρκους Όλντριτζ (Σπερς), Κλέι Τόμπσον (Γουόριορς)

ΟΙ 12 "ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ"

Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς)

Dallas Mavericks' Luka Doncic shoots during the second half of an NBA basketball game against the Los Angeles Clippers Thursday, Dec. 20, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Οι αριθμοί του : 20.4 πόντοι, 6.9 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο σε 32.1 λεπτά συμμετοχής.

Με λίγα λόγια: Το “χρυσό παιδί” του ευρωπαϊκού μπάσκετ βρέθηκε... μία ανάσα από το All Star Game. Για την ακρίβεια, με τον... παλιό τρόπο καταμέτρησης θα ήταν βασικός, αφού ήταν στην πρώτη πεντάδα των ψήφων στην Δύση. Τελικά, όχι απλώς δεν θα είναι βασικός, αλλά δεν θα πάρει καν μέρος στον αγώνα των “μεγάλων”, αρκούμενος στο παιχνίδι των... μικρών και το Skills Challenge, κυρίως για λόγους... επετηρίδας. Κοινώς, οι παλαιότεροι (Κλέι Τόμπσον, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Καρλ-Άντονι Τάουνς) θεωρήθηκε ότι το άξιζαν περισσότερο.

Τζρου Χόλιντεϊ (Νιου Ορλίνς Πέλικανς)

New Orleans Pelicans guard Jrue Holiday plays against the Detroit Pistons in the second half of an NBA basketball game in Detroit, Sunday, Dec. 9, 2018. (AP Photo/Paul Sancya)
AP Photo/Paul Sancya AP PHOTO/PAUL SANCYA

Οι αριθμοί του : 21,2 πόντοι, 4.9 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο σε 36.8 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο γκαρντ των Πέλικανς έμεινε εκτός All Star Game χωρίς... προφανή λόγο. Ο Χόλιντεϊ είναι πιθανότατα ο καλύτερος two-way γκαρντ στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή, ωστόσο η πληθώρα μεγάλων ονομάτων στην θέση του και η άσχημη πορεία των Πέλικανς τον άφησαν πάλι παραπονεμένο. Ίσως του χρόνου.

Ντόνοβαν Μίτσελ (Γιούτα Τζαζ)

All Star Game: Οι 12 "αδικημένοι" που έμειναν εκτός
AP Photo/Rick Bowmer AP PHOTO/RICK BOWMER

Οι αριθμοί του : 22.5 πόντοι, 3.8 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο σε 33.1 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο Ντόνοβαν Μίτσελ ξεκίνησε άσχημα την χρονιά. Όσο περνούσε ο καιρός ωστόσο γινόταν όλο και καλύτερος, με την κατακόρυφη άνοδό του τον Ιανουάριο να έχει φέρει τους Τζαζ στην πρώτη 8αδα της Δύσης. Το κακό του ξεκίνημα ωστόσο τον... έριξε στα μάτια των προπονητών, που αποφάσισαν ότι δεν ήταν έτοιμος για να χριστεί All Star.

Ρούντι Γκομπερ (Γιούτα Τζαζ)

Utah Jazz's Rudy Gobert, of France, looks on during the second half of an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Friday, Nov. 16, 2018, in Philadelphia. The 76ers won 113-107. (AP Photo/Chris Szagola)
AP Photo/Chris Szagola AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Οι αριθμοί του : 15 πόντοι, 12.8 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 2.2 κοψίματα μέσο όρο σε 31.6 λεπτά συμμετοχής.

Με λίγα λόγια: Ο κόσμος περίμενε ότι ένας εκ των Μίτσελ ή Γκομπέρ θα χριζόταν All Star. Αντ' αυτού, αμφότεροι οι σταρ των Τζαζ θα είναι... θεατές του All Star Game. Και αν στην περίπτωση του Μίτσελ η δικαιολογία είναι το κακό του ξεκίνημα, στην περίπτωση του Γκομπέρ δεν υπάρχει προφανής λόγος μη επιλογής του, αφού είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μία εξαιρετικής ομάδας, ίσως ο καλύτερος αμυντικός στο ΝΒΑ και παράλληλα ο πέμπτος ριμπάουντερ και τέταρτος μπλοκέρ στο ΝΒΑ. Οι αριθμοί του Καρλ-Άντονι Τάουνς ωστόσο θεωρήθηκαν καλύτεροι από τους δικούς του...

Έρικ Μπλέντσο (Μιλγουόκι Μπακς)

Milwaukee Bucks' Eric Bledsoe looks to pass during the second half of an NBA basketball game against the Cleveland Cavaliers Monday, Dec. 10, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Οι αριθμοί του : 15.8 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ, 5.5 και 1.4 κλεψίματα ασίστ μέσο όρο σε 29.3 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Οι αριθμοί του δεν βγάζουν μάτια. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι ο Έρικ Μπλέντσο έχει αποδειχθεί πολύτιμος στους Μπακς, την ομάδα δηλαδή με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Πιθανότατα η επιλογή του Κρις Μίντλετον να έπαιξε ρόλο στη μη επιλογή του εκρηκτικού γκαρντ, αφού αν επιλεγόταν και αυτός τότε το Μιλγουόκι θα είχε τρεις παίκτες στο All Star Game.

Τζίμι Μπάτλερ (Φιλαντέλφεια 76ερς)

Philadelphia 76ers guard Jimmy Butler (23) drives on Indiana Pacers forward Doug McDermott (20) during the first half of an NBA basketball game in Indianapolis, Thursday, Jan. 17, 2019. (AP Photo/Michael Conroy)
AP Photo/Michael Conroy AP PHOTO/MICHAEL CONROY

Οι αριθμοί του : 19.6 πόντοι, 4.9 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 2.1 κλεψίματα μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο Τζίμι Μπάτλερ πλήρωσε πιθανότατα το τίμημα των εξάρσεων που είχε όσο καιρό βρισκόταν στους Γουλβς, όταν απαιτούσε ανταλλαγή. Το γεγονός ότι η άσχημη φήμη του φάνηκε να επιβεβαιώνεται στο ξεκίνημα της πορείας του στους 76ερς σίγουρα δεν βοήθησε ιδιαίτερα επίσης, όπως και η σίγουρη παρουσία των συμπαικτών του Τζοέλ Εμπίντ και Μπεν Σίμονς.

Ντ'Άντζελο Ράσελ (Μπρούκλιν Νετς)

Brooklyn Nets' D'Angelo Russell (1) shoots over Miami Heat's Derrick Jones Jr. (5), Josh Richardson (0) and Hassan Whiteside, right, during the first half of an NBA basketball game, Tuesday, Nov. 20, 2018, in Miami. (AP Photo/Lynne Sladky)
AP Photo/Lynne Sladky AP PHOTO/LYNNE SLADKY

Οι αριθμοί του : 19.5 πόντοι, 3.8 ριμπάουντ, 6.4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο σε 29.6 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο σοβαρός τραυματισμός του Βίκτορ Ολαντίπο ενδέχεται να χρίσει τελικά τον γκαρντ των Νετς All Star. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πάντως, η μη κλήση του στο All Star Game μοιάζει λίγο άδικη είναι η αλήθεια, δεδομένου ότι είναι ο ηγέτης μίας εκ των ευχάριστων εκπλήξεων της λίγκας των Μπρούκλιν Νετς.

Τζαμάλ Μάρεϊ (Ντένβερ Νάγκετς)

All Star Game: Οι 12 "αδικημένοι" που έμειναν εκτός
AP Photo/Rick Scuteri AP PHOTO/RICK SCUTERI

Οι αριθμοί του : 18.5 πόντοι, 4.4 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ μέσο όρο σε 33.5 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης, της δεύτερης καλύτερης ομάδας της Δύσης. Κατά τα φαινόμενα ωστόσο, ο Μάρεϊ δεν έχει πείσει ακόμα τους προπονητές ότι είναι σταρ. Ο Καναδός γκαρντ κάνει σούπερ χρονιά, ωστόσο η αστάθεια στην απόδοσή του έπαιξε πιθανότατα τον κυριότερο ρόλο στο να μην χριστεί All Star, αφήνοντας τον Νίκολα Γιόκιτς ως τον μοναδικό εκπρόσωπο των Νάγκετς.

Τομπάιας Χάρις (Λ.Α Κλίπερς)

All Star Game: Οι 12 "αδικημένοι" που έμειναν εκτός
AP Photo/Eric Gay AP PHOTO/ERIC GAY

Οι αριθμοί του : 21.2 πόντοι, 7.9 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ μέσο όρο σε 34.6 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Στα 27 του χρόνια, ο Τομπάιας Χάρις κάνει σεζόν καριέρας, όντας ο ηγέτης των Κλίπερς στην προσπάθειά τους να μπουν στα playoffs. Οι εξαιρετικοί αριθμοί του ωστόσο δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να χριστεί All Star, κυρίως εξαιτίας της... πολυκοσμίας στην γραμμή των ψηλών της Δύσης.

Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς)

Οι αριθμοί του: 21 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ένας εκ των πλέον υποτιμημένων παικτών στο ΝΒΑ είδε τους προπονητές να τον σνομπάρουν για ακόμα μία φορά. Αυτή είναι η 4η συνεχόμενη σεζόν που ο ΜαΚόλουμ έχει +20 πόντους μέσο όρο. Και η 4η συνεχόμενη σεζόν που δεν έγινε All Star, αφού θεωρήθηκε ότι υπήρχαν καλύτεροι γκαρντ από αυτόν στην Δύση.

ΝτιΆρον Φοξ (Σακραμέντο Κινγκς)

Sacramento Kings guard De'Aaron Fox (5) during the first half of an NBA basketball game against the Indiana Pacers in Indianapolis, Saturday, Dec. 8, 2018. (AP Photo/Michael Conroy)
AP Photo/Michael Conroy AP PHOTO/MICHAEL CONROY

Οι αριθμοί του : 17.4 πόντοι, 3.7 ριμπάουντ, 7.2 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο

Με λίγα λόγια: Ο Φοξ έχει... εκραγεί φέτος και μαζί του έχουν εκραγεί και οι Κινγκς, οι οποίοι κόντρα στις προβλέψεις βρίσκονται μία ανάσα από την 8η θέση της Δύσης. Καλά όλα αυτά, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετά για να χριστεί All Star ο 22χρονος γκαρντ, ο οποίος θα πρέπει και αυτός, όπως και οι περισσότεροι παίκτες της λίστας, να κάνει... υπομονή. Η αλήθεια πάντως είναι ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κληθεί κάποια στιγμή στο All Star Game.

Ντέβιν Μπούκερ (Φοίνιξ Σανς)

Phoenix Suns guard Devin Booker (1) drives to the basket against the Boston Celtics during the second half of a basketball game in Boston, Wednesday, Dec. 19, 2018. The Suns defeated the Celtics 111-103. (AP Photo/Charles Krupa)
AP Photo/Charles Krupa AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Οι αριθμοί του : 24.8 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ και 6.7 ασίστ μέσο όρο σε 34.6 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο Ντέβιν Μπούκερ μοιάζει λίγο στάσιμος, κυρίως επειδή είχε... κακομάθει τον κόσμο με την αλματώδη βελτίωσή του από σεζόν σε σεζόν. Κάτι λοιπόν αυτό το γεγονός, κάτι ότι οι Σανς είναι η χειρότερη ομάδα στο ΝΒΑ, οι προπονητές δεν θεώρησαν ότι άξιζε να κληθεί στο All Star Game.

Photo Credits: AP Photo/Matt Slocum, Charles Krupa, Michael Conroy, Eric Gay, Rick Scuteri, Lynne Sladky, Michael Conroy, Morry Gash, Chris Szagola, Rick Bowmer, Paul Sancya

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ