NBA

All-Star Game: Τα παθήματα και το μέλλον

All-Star Game: Τα παθήματα και το μέλλον
AP Photo/Tony Dejak, File AP PHOTO/TONY DEJAK, FILE

Οι ανορθογραφίες του παρελθόντος, οι πειραματισμοί του ΝΒΑ (που άλλοτε πετυχαίνουν και άλλοτε όχι) και τα All-Star Games που ακολουθούν.

Το πρώτο βήμα προς την αναβίωση των All-Star Games όπως τα ξέραμε παλιά, έγινε πέρυσι στο Λος Άντζελες. Η ευχή όλων είναι να συνεχιστεί και φέτος στην Σάρλοτ. Να δούμε δηλαδή ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι μεταξύ των καλύτερων παικτών, όπως θα έπρεπε να είναι δηλαδή το All-Star Games, και όχι διαγωνισμούς καρφωμάτων και τριπόντων δίχως την παραμικρή διάθεση για αμυντική προσπάθεια -όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Η ουσία είναι να βρεθεί παράλληλα και η κατάλληλη ισορροπία με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του τριημέρου. Το ευχάριστο είναι το ΝΒΑ αρέσκεται να πειραματίζεται συνεχώς μέχρι να κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το προϊόν του. Πολλές φορές, βέβαια, οι πολλοί πειραματισμοί φέρνουν και αντίθετα αποτελέσματα. Όπως π.χ. το Skills Challenge του 2014 (στο οποίο έπαιξαν ομάδες δύο εναντίον δύο) ή τον διαγωνισμό καρφωμάτων του 2006, όταν οι παίκτες είχαν αόριστο αριθμό προσπαθειών για να ολοκληρώσουν μία προσπάθεια, με αποτέλεσμα ο Νέιτ Ρόμπινσον να κατακτήσει τον τίτλο παρότι δοκίμασε 14 φορές το ίδιο κάρφωμα!

Τα παθήματα που έγιναν μαθήματα

Υπάρχει επίσης το παράδειγμα της παρωδίας του διαγωνισμού καρφωμάτων του 2014, στην οποία αναμετρήθηκαν δύο ομάδες, μία ανατολική και μία δυτική -ένα format που αποσύρθηκε αμέσως από το ΝΒΑ. Άλλες φορές, δε, οι πειραματισμοί φέρνουν αδιάφορα παιχνίδια, όπως το 2ball (1998 έως 2001) ή το Hoop-it-up (2002-2003). Ή ακόμα και το H-O-R-S-E, που πολλοί περίμεναν να στεριώσει, αλλά δεν κράτησε για πάνω από δύο χρόνια στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

All-Star Game: Τα παθήματα και το μέλλον

Από την άλλη, οι πειραματισμοί μας οδήγησαν σε αυτό το ενδιαφέρων format του Rising Stars Challenge, στο οποίο οι ξένοι πρωτοετείς και δευτεροετείς αναμετρώνται με τους Αμερικανούς. Οι διαγωνισμοί καρφωμάτων και τριπόντων δεν επιδέχονται δραστικών αλλαγών. Ειδικά οι πρώτοι χρειάζονται απλά φαντασία και καλούς dunkers για να ξαναδούμε δηλαδή μονομαχίες σαν αυτήν του 2016 μεταξύ του Ζακ ΛαΒίν και του Ααρον Γκόρντον και όχι σαν αυτή την του Γκλεν Ρόμπινσον με τον Ντέρικ Τζόουνς πριν από δύο χρόνια.

Τα δύο επόμενα: Σικάγο και Ιντιανάπολις

Το μόνο σίγουρο είναι το ΝΒΑ δεν πρόκειται να σταματήσει την προσπάθεια να κάνει την γιορτή του ακόμα πιο εμπορική, πιο ενδιαφέρουσα, ενόψει και των επόμενων All-Star Games. Τα επόμενα δύο, άλλωστε, έχουν ήδη ανατεθεί. Το Σικάγο θα φιλοξενήσει στο United Center αυτό του 2020 και η Ιντιανάπολις στο Bankers Life Fieldhouse αυτό του 2021. Το All-Star Game θα παραμείνει δηλαδή στην Ανατολή και την επόμενη διετία, έστω και λίγο πιο κεντρικά.

Το μεν Σικάγο θα το φιλοξενήσει για πρώτη φορά έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια και για τρίτη συνολικά μετά το 1973 και το 1988, όχι όμως φυσικά στο ιστορικό Chicago Stadium, όπου κατέκτησαν τους τίτλους τους οι Μπουλς, αλλά στο United Center που έχουν εδώ και χρόνια ως έδρα. Η Ιντιανάπολις, από την άλλη, έχει να δει All-Star Game από το 1985. Από τότε που είχε γίνει στο Hoosier Dome ενώπιον 43.146 θεατών και είχε MVP τον Ραλφ Σάμπσον. Αυτό ήταν και το μόνο All-Star Game που διοργάνωσε ποτέ η Ιντιάνα, η οποία είχε αναλάβει στο παρελθόν και δύο από τα εννέα που είχαν γίνει στο ΑΒΑ.

Οι τέσσερις πόλεις χωρίς All-Star Game

Μακάρι, δε, στο μέλλον να δούμε ένα All-Star Game και σε μία από τις τέσσερις πόλεις της Δύσης που δεν το έχουν αναλάβει ξανά στο παρελθόν. Το Πόρτλαντ, αν και βρίσκεται στο ΝΒΑ από το 1970, δεν έχει διοργανώσει ποτέ ένα All-Star Game. Το ίδιο ισχύει και για το Σακραμέντο, το οποίο φιλοξενεί τους Κινγκς από το 1985. Το Μέμφις διανύει την 24η χρονιά του στη λίγκα, All-Star Game όμως δεν έχει δει, όπως και η πιο πρόσφατη από τις τέσσερις ομάδες, η Οκλαχόμα Σίτι, η οποία υφίσταται στο πρωτάθλημα από το 2008.

Οι συνδρομητές τηςCOSMOTETV, θα έχουν για ακόμα μία χρονιά στη διάθεσή τους ζωντανά και αποκλειστικά όλη τη δράση από το ΝΒΑAll-StarWeekend2019, το τριήμερο 16-18/2, το οποίο θα κορυφωθεί με τοNBAAll-StarGame2019 και τον αγώνα ανάμεσα στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτή του ΛεΜπρον Τζέιμς, τη Δευτέρα 18/2, στις 03.00 (COSMOTESPORT4HD).

Photo credits: AP Photo/Tony Dejak

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ