NBA

NBA All-Star Weekend 2019: Στην πόλη του Μάικλ Τζόρνταν

Team Stephen's forward Giannis Antetokounmpo, left, of the Milwaukee Bucks reaches for a rebound against Team LeBron's forward LeBron James of the Cleveland Cavaliers during the first half of an NBA All-Star basketball game, Sunday, Feb. 18, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Alex Gallardo)
Team Stephen's forward Giannis Antetokounmpo, left, of the Milwaukee Bucks reaches for a rebound against Team LeBron's forward LeBron James of the Cleveland Cavaliers during the first half of an NBA All-Star basketball game, Sunday, Feb. 18, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Alex Gallardo) AP

Το Sport24.gr ετοίμασε τις βαλίτσες του και ξεκινά το ταξίδι με προορισμό την Σάρλοτ, στην οποία θα διεξαχθεί το All-Star Weekend 2019.

Μέσα Φεβρουαρίου, η Trade Deadline πέρασε και οι κορυφαίοι αστέρες του ΝΒΑ ετοιμάζονται να... κατεβάσουν ταχύτητα για λίγες μέρες πριν μπουν στην τελική ευθεία της σεζόν 2018/19.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπει στο πέμπτο All-Star Weekend της καριέρας του, θα παίξει για τρίτη φορά σε All-Star Game, θα είναι για πρώτη φορά captain και το Sport24.gr θα βρίσκεται στην Σάρλοτ για να τον παρακολουθήσει στην προσπάθειά του να πάρει την νίκη και το βραβείο του MVP του αγώνα της Κυριακής (17/2). Απέναντί του θα βρει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Μάικλ Τζόρνταν που θα είναι ο οικοδεσπότης του τριημέρου.

ΤΟ "ΓΕΜΑΤΟ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ALL-STAR WEEKEND

Το Spectrum Center, το Charlotte Convention Center και το Bojangles Coliseum θα φιλοξενήσουν τα events του τριημέρου, από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα ξεκινά την Πέμπτη με το πρόγραμμα "NBA Cares" και αρκετές εκπομπές που θα μεταδοθούν από τα studios που έχουν "στηθεί" στην πόλη. Από το πρωί της Παρασκευής ο κόσμος θα μπαίνει στο κλίμα του All-Star Weekend, καθώς στις 17:00 (ώρα Σάρλοτ) θα γίνει η συνέντευξη Τύπου για τη νέα "φουρνιά" του Hall of Fame και την ίδια ώρα θα ξεκινά το Celebrity Game.

NBA All-Star Weekend 2019: Στην πόλη του Μάικλ Τζόρνταν
AP Photo/Tony Dejak AP PHOTO/TONY DEJAK

Στις 21:00 (ώρα Σάρλοτ, 04:00 ώρα Ελλάδας) θα γίνει το τζάμπολ του Rising Stars, στο οποίο συμμετέχουν η Team World (Όου Τζι Ανουνόμπι, ΝτιΆντρε Έιτον, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Λούκα Ντόντσιτς, Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Ρόντιονς Κούρουκς, Λάουρι Μάρκανεν, Τζος Οκότζι, Τσεντί Οσμάν, Μπεν Σίμονς) και η Team USA (Τζάρετ Άλεν, Μάρβιν Μπάγκλεϊ, Λόνζο Μπολ, Τζον Κόλινς, Ντι'Ααρον Φοξ, Τζάρεν Τζάκσον, Κέβιν Νοξ, Κάιλ Κούζμα, Ντόνοβαν Μίτσελ, Τζέισον Τέιτουμ, Τρε Γιανγκ). Ματς που έχει πάντα ενδιαφέρον, με την υπάρχουσα μορφή του (Αμερικανοί εναντίον Internationals) να δίνει ξεχωριστό κίνητρο στους συμμετέχοντες.

Το Σάββατο (16/2) η μέρα ξεκινά με το Camp του Basketball Without Borders που είναι μια καλή ευκαιρία να δει κανείς αστέρες του μέλλοντος, ανάμεσά τους και τον 17χρονο Αλεξέι Ποκουσέβσκι του Ολυμπιακού , συνεχίζεται με τις προπονήσεις της Team Giannis και της Team LeBron από τις 09:30 έως τις 14:00 και μετά από ένα μεσημέρι με events σε κάθε γωνιά της πόλης, θα φτάσουμε στις 19:00 στη συνέντευξη Τύπου του Κομισάριου Άνταμ Σίλβερ και στις 20:00 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των διαγωνισμών.

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ

Στο Dunk Contest θα συμμετάσχουν τέσσερις παίκτες. Ο ρούκι Μάιλς Μπρίτζες των Σάρλοτ Χόρνετς, ο Τζον Κόλινς των Ατλάντα Χοκς, ο Χαμιντού Ντιαλό των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κι ο Ντένις Σμιθ Τζούνιορ των Νιου Γιορκ Νικς. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, ίσως όμως ο τελευταίος να έχει κάποιους άσους στο μανίκι του. Άλλωστε πάντα οι "κοντοί" dunkers έδιναν ξεχωριστό χρώμα στους διαγωνισμούς καρφωμάτων και ενθουσίαζαν περισσότερο το κοινό.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ
Μάιλς Μπρίτζες Σάρλοτ Χόρνετς
Τζον Κόλινς Ατλάντα Χοκς
Χαμιντού Ντιαλό Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
Ντένις Σμιθ Τζούνιορ Νιου Γιορκ Νικς

ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ

Σε τρίποντα θα συμμετάσχουν φέτος δέκα (10) παίκτες, σε μια πραγματική τιτανομαχία! Ντέβιν Μπούκερ (Σανς), Σεθ Κάρι (Μπλέιζερς), Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Ντάνι Γκριν (Ράπτορς), Τζο Χάρις (Νετς), Μπάντι Χιλντ (Κινγκς), Ντέμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς), Κρις Μίντλετον (Μπακς), Ντιρκ Νοβίτσκι (Μάβερικς) και Κεμπά Γουόκερ (Χόρνετς) θα παλέψουν για τον τίτλο του κορυφαίου σουτέρ με όλα τα βλέμματα στους αδελφούς Κάρι που θα παίξουν στη γενέτειρά τους. Τιμητικά προσκλήθηκε και ο Μεγάλος Γερμανός, Ντιρκ Νοβίτσκι, καθώς η τρέχουσα θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η τελευταία του σεζόν στο ΝΒΑ. Αποχαιρετισμός με τίτλο; Δεν θα είναι και τεράστια έκπληξη...

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ
ΝΤΕΒΙΝ ΜΠΟΥΚΕΡ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΣΕΘ ΚΑΡΙ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΝΤΑΝΤΙ ΓΚΡΙΝ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΤΖΟ ΧΑΡΙΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΜΠΑΝΤΙ ΧΙΛΝΤ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΣ
ΝΤΕΜΙΑΝ ΛΙΛΑΡΝΤ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΚΡΙΣ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΝΤΙΡΚ ΝΟΒΙΤΣΚΙ ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΚΕΜΠΑ ΓΟΥΟΚΕΡ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ

ΚΟΝΤΟΙ, ΨΗΛΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Στο Skills Challenge, τέλος, θα δούμε τον Μάικ Κόνλεϊ των Γκρίζλις, τον Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς, τον Ντι'Άαρον Φοξ των Κινγκς, τον Νίκολα Γιόκιτς των Νάγγετς, τον Κάιλ Κούζμα των Λέικερς, τον Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς, τον Νίκολα Βούτσεβιτς των Μάτζικ και τον Τρε Γιανγκ των Χοκς. Συνηθίζεται οι ψηλοί να τα πηγαίνουν περίφημα στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, να βγάζουν γέλιο με τις μεταξύ τους μονομαχίες και να δίνουν έναν πιο ανάλαφρο τόνο στη δεύτερη ημέρα του All-Star Weekend. Λέτε να κάνει ο βαρύς και αργός Νίκολα Γιόκιτς την έκπληξη;

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ
ΜΑΙΚ ΚΟΝΛΕΙ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ
ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΝΤΙ'ΑΑΡΟΝ ΦΟΞ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΣ
ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΓΕΤΣ
ΚΑΙΛ ΚΟΥΖΜΑ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ
ΤΖΕΙΣΟΝ ΤΕΙΤΟΥΜ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΝΙΚΟΛΑ ΒΟΥΤΣΕΒΙΤΣ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
ΤΡΕ ΓΙΑΝΓΚ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΛΕΜΠΡΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την Κυριακή, τέλος, το πρόγραμμα δεν είναι τόσο γεμάτο, έχει όμως το... κυρίως πιάτο. Το All-Star Game που θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Σάρλοτ (03:00 ώρα Ελλάδας τα ξημερώματα της Δευτέρας) και τη μονομαχία της Team Giannis με την Team LeBron.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έχει δίπλα του τους Κεμπά Γουόκερ, Στεφ Κάρι, Πολ Τζορτζ, Τζοέλ Εμπίντ στη βασική πεντάδα και τους Κρις Μίντλετον, Νίκολα Γιόκιτς, Ράσελ Γουέστμπρουκ, Μπλέικ Γκρίφιν, Ντ' Άντζελο Ράσελ, Νίκολα Βούτσεβιτς, Κάιλ Λάουρι, Ντιρκ Νοβίτσκι στον πάγκο, ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα παίξει με τους Καϊρί Ίρβινγκ, Τζέιμς Χάρντεν, Καγουάι Λέοναρντ, Κέβιν Ντουράντ, Άντονι Ντέιβις, Κλέι Τόμπσον, Ντέμιαν Λίλαρντ, Μπεν Σίμονς, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Καρλ-Άντονι Τάουνς, Μπράντλι Μπιλ, Ντουέιν Γουέιντ.

NBA All-Star Weekend 2019: Στην πόλη του Μάικλ Τζόρνταν
AP Photo/Elise Amendola AP PHOTO/ELISE AMENDOLA

Φαβορί και αουτσάιντερ δεν υπάρχουν, ωστόσο ο Γιάννης θα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τον αγώνα, όπως έκανε και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Θέλει να κερδίσει, θα παίξει άμυνα και θα συνδυάσει το θέαμα με την ουσία. Στο τέλος της ημέρας, αυτά τα ματς τα βλέπει σαν προπονήσεις καθώς μένει αρκετές μέρες μακριά από την ρουτίνα του και... βαριέται εύκολα αυτό το break.

ΤΟ SPORT24.GR ΠΙΣΤΟ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Από το βράδυ της Πέμπτης (14/2) έως το μεσημέρι της Δευτέρας (18/2) το Sport24.gr θα βρίσκεται στην Σάρλοτ και θα σας μεταφέρει τα πάντα από το NBA All-Star Weekend 2019. Κείμενα, ανασκοπήσεις, συνεντεύξεις, δηλώσεις των πρωταγωνιστών και... MVP ο λογαριασμός του Sport24.gr στο Instagram που πρέπει να ακολουθήσετε για να νιώσετε ότι βρίσκεστε κι εσείς εκεί που θα χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου μπάσκετ.

Οι συνδρομητές τηςCOSMOTETV, θα έχουν για ακόμα μία χρονιά στη διάθεσή τους ζωντανά και αποκλειστικά όλη τη δράση από το ΝΒΑAll-StarWeekend2019, το τριήμερο 16-18/2, το οποίο θα κορυφωθεί με τοNBAAll-StarGame2019 και τον αγώνα ανάμεσα στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτή του ΛεΜπρον Τζέιμς, τη Δευτέρα 18/2, στις 03.00 (COSMOTESPORT4HD).

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ