NBA

NBA All-Star Weekend 2019: Τα δέκα All-Star Game που έμειναν στην ιστορία

NBA All-Star Weekend 2019: Τα δέκα All-Star Game που έμειναν στην ιστορία
AP Photo/Chris O'Meara AP PHOTO/CHRIS O'MEARA

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα δέκα All Star Game που έχουν σημαδέψει μέχρι στιγμής τον θεσμό χάρη σε όσα έγιναν εντός, αλλά και εκτός, παρκέ.

Το All Star Game πάντα σήμαινε θέαμα. Εκτός από θέαμα όμως, προσφέρει ακόμα χαμόγελα, μελαγχολία, συγκίνηση, ενίοτε μπορεί και να αλλάξει την ιστορία. Το μόνο σίγουρο είναι πως από την στιγμή που μαζεύονται στο ίδιο παρκέ οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου, κάτι καλό θα συμβεί.

Το Sport24.gr έψαξε στο αρχείο και βρήκε τα 10 All Star Game που για διάφορους λόγους έχουν μείνει στη μνήμη του κόσμου και τα παρουσιάζει.

Από το ρεσιτάλ του Μάικλ Τζορνταν το 1988 έως την τελευταία παράσταση του Μάτζικ Τζόνσον το 1992 και τον τελευταίο χορό (κυριολεκτικά και μεταφορικά) του Σακίλ Ο'Νιλ το 2009, το All Star Game έχει ζήσει σπουδαίες στιγμές. Άλλες είναι φορτισμένες συναισθηματικά. Άλλες κρύβουν συμβολισμούς και άλλες φέρνουν χαμόγελο στα χείλη. Ένα είναι σίγουρο πάντως. Κάθε All Star Game έχει την δική του ιστορία να το ακολουθεί

1951: Όταν ξεκίνησαν όλα

Boston Garden, 2 Μαρτίου 1951. Πολύ καιρό πριν ο Μπλέικ Γκρίφιν πηδήξει πάνω από αυτοκίνητα, ο Μάικλ Τζορνταν πετάξει από τις βολές και ο Μάτζικ Τζόνσον πασάρει με όποιον τρόπο υπάρχει σε αυτή τη Γη, όλα θα ξεκινούσαν την άνοιξη του 1951. Τότε που η Ανατολή θα κέρδιζε με 111-94 την Δύση με MVP τον Εντ Μακόλει των Σέλτικς με 20 πόντους.

1964: Η τηλεόραση και η... απεργία

Το All Star Game του 1964 είναι ιστορικό για δύο λόγους: 1. Ήταν το πρώτο All Star Game που είχε τηλεοπτική μετάδοση. 2. Παραλίγο να μην ξεκινήσει ποτέ! Ο λόγος; Οι παίκτες δεν άντεξαν άλλο τον τρόπο που τους συμπεριφέρονταν οι Ιδιοκτήτες των ομάδων, κατεβαίνοντας σε απεργία (!) τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να μπουν στο παρκέ αν δεν αναγνωριστεί πρώτα το Συνδικάτο τους! Με τους Ιδιοκτήτες και το ΝΒΑ να φοβούνται το φιάσκο, τελικά επήλθε η συμφωνία και ο αγώνας διεξήχθη κανονικά.

1988: Το All Star Game του Τζόρνταν

Το τριήμερο που κατά πολλούς ο Μάικλ Τζόρνταν καθιερώθηκε στη μνήμη του κόσμου ως ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ. Παίζοντας εντός έδρας, αφού το All Star Game έγινε στο Σικάγο, o Τζόρνταν έλαμψε περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη.

1992: Η επιστροφή του Μάτζικ

Ίσως το All Star Game με το περισσότερο συναίσθημα από κάθε άλλο στην ιστορία του ΝΒΑ. Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Μάτζικ Τζόνσον έχει ανακοινώσει πως έχει προσβληθεί από τον ιό του HIV σοκάροντας τον κόσμο. Παρόλα αυτά, το όνομά του έμεινε κανονικά στους υποψήφιους για το All Star Game, με τους φίλους του ΝΒΑ να τον στέλνουν στη μεγάλη γιορτή κι ας είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

1997: Το triple-double που δεν έφτανε και οι 50 καλύτεροι

Στην ‘’Gund Arena’’ του Κλίβελαντ, ο Μάικλ Τζόρνταν θα έγραφε για άλλη μία φορά ιστορία. Σε μία απόδειξη του πολύπλευρου ταλέντου του, ο ‘’Air’’ έκανε το πρώτο triple-double στην ιστορία του θεσμού έχοντας 14 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ, βοηθώντας στη νίκη της Ανατολής με 132-120 επί της Δύσης. Δεν θα κέρδιζε όμως και το βραβείο του MVP, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Γκλέν Ράις των Σάρλοτ Χόρνετς. Ο Ράις πήρε φωτιά σημειώνοντας 20 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο και 24 του στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας το βραβείο χάρη στους συνολικά 26 πόντους του με 10/24 σουτ.

1998: Τζόρνταν εναντίον Κόμπι

Η βραδιά που σύμφωνα με τους ρομαντικούς ο Τζόρνταν παρέδωσε το ΝΒΑ στα χέρια του νέου ‘’Χρυσού παιδιού’’ του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ. O σταρ των Λέικερς βρισκόταν μόλις στην δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ, αλλά παρόλα αυτά ο κόσμος τον έστειλε στο All Star Game προκειμένου να αντιμετωπίσει το είδωλό του.

2003: To τελευταίο All Star Game του M.J

Έχοντας επιστρέψει για δεύτερη φορά στην ενεργό δράση, σαν μέλος των Γουίζαρντς, ο 40χρονος πλέον Μάικλ Τζόρνταν κέρδισε όπως είναι φυσικό την κλήση του στο All Star Game. Ο Βινς Κάρτερ σε ένδειξη σεβασμού παραχώρησε την θέση του στην βασική πεντάδα στον ‘’Αέρινο’’ και τα υπόλοιπα ήταν πλέον ιστορία.

2006: Ο νεαρότερος MVP

O ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει πραγματοποιήσει μερικές απίστευτες εμφανίσεις σε αρκετά All Star Game. Το 2006 ωστόσο, σε ηλικία μόλις 21 ετών θα έγραφε ιστορία ως ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης που αναδείχτηκε ποτέ MVP του θεσμού.

2009: Το τελευταίο σόου του Σακ

Ήταν το τελευταίο του All Star Game και το ήξερε. Αποφάσισε λοιπόν να το απολαύσει. Ο λόγος για τον Σακίλ Ο'Νιλ, ο οποίος όντας παίκτης των Σανς την σεζόν 2008/09 αγωνιζόταν εντός έδρας, αφού το All Star Game γινόταν στο Φοίνιξ. Και θα έδειχνε γιατί θεωρείτο ο τελευταίος πραγματικός γλεντζές στο ΝΒΑ.

2016: Το "αντίο" του Κόμπι

Το All Star Game του 2016 διεξήχθη στο Τορόντο και ήταν το καλύτερο στην ιστορία από κάθε άποψη, έχοντας έναν σωρό συμβολισμούς, αλλά και πάνω από 20 σπασμένα ρεκόρ (πολλά εκ των οποίων έσπασαν έναν χρόνο αργότερα), με τη Δύση να νικάει με το χορταστικό 196-173. Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, η άμυνα είχε τον τελευταίο λόγο σε αυτό το παιχνίδι, που εξελίχθηκε σε πραγματικό σόου, με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ να αναδεικνύεται MVP για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι συνδρομητές τηςCOSMOTETV, θα έχουν για ακόμα μία χρονιά στη διάθεσή τους ζωντανά και αποκλειστικά όλη τη δράση από το ΝΒΑAll-StarWeekend2019, το τριήμερο 16-18/2, το οποίο θα κορυφωθεί με τοNBAAll-StarGame2019 και τον αγώνα ανάμεσα στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτή του ΛεΜπρον Τζέιμς, τη Δευτέρα 18/2, στις 03.00 (COSMOTESPORT4HD).

AP Photo/Chris O'Meara

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ