NBA

ΝΒΑ Awards 2019: Αμυντικός της χρονιάς ο Ρούντι Γκομπέρ

ΝΒΑ Awards 2019: Αμυντικός της χρονιάς ο Ρούντι Γκομπέρ
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Ρούντι Γκομπέρ αναδείχθηκε "Αμυντικός της χρονιάς" για την σεζόν 2018/19 στο ΝΒΑ, νικώντας στην ψηφοφορία τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και τον Πολ Τζορτζ.

Η απόλυτη δικαίωση για τον Ρούντι Γκομπέρ. Ο σέντερ των Τζαζ αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του (και μάλιστα συνεχόμενη) "Αμυντικός της χρονιάς" στο ΝΒΑ, κατακτώντας το βραβείο για την σεζόν 2018/19 στο πλαίσιο των ΝΒΑ Awards 2019. Άφησε έτσι πίσω του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μπακς και τον Πολ Τζορτζ των Θάντερ.

Ο Γκομπέρ ήταν για ακόμα μία χρονιά ο στυλοβάτης της άμυνας των Τζαζ (2η καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ), ολοκληρώνοντας την σεζόν με 15.9 πόντους, 12.9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 0.8 κλεψίματα και 2.3 κοψίματα μέσο όρο σε 31.8 λεπτά συμμετοχής.

Ο Γκομπέρ έγινε ο 10ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει κατακτήσει το σχετικό βραβείο τουλάχιστον 2 φορές. Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι ακόμα δεν έχει γίνει All Star, αφού έμεινε (και) φέτος εκτός του All Star Game.

Οι Ντικέμπε Μουτόμπο και Μπεν Γουάλας έχουν κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο από 4 φορές και ο Ντουάιτ Χάουαρντ 3 φορές, ενώ από 2 κατακτήσεις έχουν ακόμα οι Σίντνεϊ Μονκρίφ, Μαρκ Ίτον, Ντέντις Ρόντμαν, Χακίμ Ολάζουον, Αλόνζο Μόρνινγκ και Καγουάι Λέοναρντ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ