NBA

Αποσύρθηκε ο Σον Λίβινγκστον

Αποσύρθηκε ο Σον Λίβινγκστον
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Ο Σον Λίβινγκστον ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ σε ηλικία 34 ετών, βάζοντας τέλος σε μία σπουδαία καριέρα.

Ο Σον Λίβινγκστον ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα παρκέ σε ηλικία 34 ετών. Με ένα συγκινητικό post στο Instagram, ο 3 φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ γνωστοποίησε την απόφασή του, για την οποία πάντως είχε προετοιμάσει τον κόσμο μετά το τέλος της σεζόν.

Ο Λίβινγκστον επιλέχθηκε στο Νο 4 του ΝΒΑ Draft 2004 από τους Κλίπερς, έχοντας προοπτικές για να γίνει σούπερ σταρ. Ένας ανατριχιαστικός τραυματισμός στο αριστερό γόνατο ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2007 κόντεψε να του στοιχίσει όχι απλώς την καριέρα, αλλά και το ίδιο του το πόδι, αφού υπήρχαν σκέψεις ακρωτηριασμού!

Έπειτα ο Λίβινγκστον χρειάστηκε να περάσει μία 7ετία που προσπάθησε να επανέλθει στα παρκέ παίρνοντας σκόρπιες ευκαιρίες από ομάδες του ΝΒΑ, μέχρι οι Νετς να του προσφέρουν συμβόλαιο την σεζόν 2013/14 και να του δώσουν μία πραγματική ευκαιρία. Το καλοκαίρι του 2014 ο Λίβινγκστον υπέγραψε στους Γουόριορς, με την καριέρα του να έχει αναγεννηθεί πλέον. Στα 5 χρόνια που έμεινε στο Γκόλντεν Στέιτ, ο Λίβινγκστον κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (2015, 2017 και 2018), κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων.

Ο Λίβινγκστον αγωνίστηκε συνολικά σε 833 αγώνες στο ΝΒΑ, φορώντας τις φανέλες των Κλίπερς, Χιτ, Νετς, Χόρνετς, Μπακς, Καβαλίερς, Γουίζαρντς, Θάντερ και Γουόριορς, έχοντας μέσους όρους καριέρας 6.3 ποντους, 2.4 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο σε 20.6 λεπτά συμμετοχής.

AP Photo/Matt Slocum

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ