NBA

Αρίνας για Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Δεν άξιζε το βραβείο του MVP"

Αρίνας για Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Δεν άξιζε το βραβείο του MVP"
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Ο Γκίλμπερτ Αρίνας δήλωσε πως θεωρεί ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν άξιζε το βραβείο του MVP, έχοντας ως βασικό επιχείρημα τους αριθμούς του σταρ των Μπακς σε σχέση με αυτούς του Χάρντεν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP της σεζόν 2018/19 στο ΝΒΑ, συγκεντρώνοντας μάλιστα το 77% των ψήφων, ωστόσο σύμφωνα με τον Γκίλμπερτ Αρίνας δεν έπρεπε να πάρει το βραβείο. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο άλλοτε All Star γκαρντ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Αρίνας τόνισε πως θεωρεί πως ο Γιάννης δεν βελτιώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν (2017/18) και πως ο μόνος λόγος που πήρε το σχετικό βραβείο ήταν η βελτίωση των Μπακς, η οποία δεν οφειλόταν σε αυτόν, αλλά στους νέους συμπαίκτες που είχε στο πλευρό του!

" Θα το πω ψυχρά. Δε νομίζω ότι έπρεπε να πάρει ο Γιάννης το βραβείο φέτος, επειδή δεν έκανε κάτι που έκανε διαφορετικό για να το πάρει" δήλωσε αρχικά ο Αρίνας, για να παραθέσει στην συνέχεια αριθμούς: " Ο λόγος που το λέω είναι ότι πριν από έναν χρόνο είχε 27 πόντους και 10 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ φέτος είχε 27 πόντους και 12 ριμπάουντ και σούταρε χειρότερα από την γραμμή των βολών.

Η επιρροή του στο παιχνίδι δεν άλλαξε. Η ομάδα του απλώς έγινε καλύτερη. Πρόσθεσαν βάθος στο ρόστερ με τον Λόπεζ και άλλα επιθετικά όπλα για να ανοίξουν το γήπεδο. Ο Γιάννης δεν έκανε κάτι διαφορετικό και την ίδια στιγμή η ομάδα του βελτιωνόταν και σημείωσε περισσότερες νίκες. Δεν θα έπρεπε να είναι αυτό το κριτήριο για το βραβείο του MVP. Εγώ δεν κέρδισα ποτέ το σχετικό βραβείο, αλλά είχα βρεθεί κάποια στιγμή στην συζήτηση επειδή η ομάδα μου είχε βελτιωθεί".

Κλείνοντας μάλιστα ο Αρίνας έδωσε την δική του ψήφο στον Τζέιμς Χάρντεν: " Έχεις από την άλλη έναν τύπο ο οποίος ανέβασε τον μέσο όρο πόντων του από τους 30 στους 36. Κουβάλησε μία ομάδα γεμάτη τραυματισμούς στα playoffs. Είχε στο πλευρό του ίσως την πιο κοντή ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ, με τον Πι Τζέι Τάκερ να παίζει σέντερ με ύψος 1.96 μέτρα. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν σε ανοιχτά γήπεδα που είναι ψηλότερες.

Ο Χάρντεν έδωσε σε όλους την εντύπωση ότι οι Ρόκετς πάνε για το πρωτάθλημα. Δεν κρύφτηκε πίσω από το ρεκόρ της ομάδας του. Δεν είναι λάθος του Γιάννη, αφού αυτός είχε πάλι 27 πόντους και 10 ριμπάουντ μέσο όρο και έκανε ό,τι και έναν χρόνο νωρίτερα, απλώς η ομάδα του πήρε 15 περισσότερες νίκες, άρα προφανώς δεν οφειλόταν σε αυτόν".

AP Photo/Morry Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ