ΜΠΑΣΚΕΤ

Ασύλληπτη εμφάνιση από τον Γιόκιτς

Ασύλληπτη εμφάνιση από τον Γιόκιτς
AP PHOTO/SUE OGROCKI

Απίστευτα πράγματα από τον Νίκολα Γιόκιτς, που έκανε τριπλ-νταμπλ χωρίς να χάσει ούτε ένα σουτ κόντρα στον Ντιάντρε Έιτον, Νο. 1 του φετινού Draft. Εύκολη νίκη των Σπερς επί των Μπλέιζερς (VIDEOS).

Ο Ντιάντρε Έιτον έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να γίνει σταρ. Ο Νίκολα Γιόκιτς φρόντισε να του το υπενθυμίσει. Ο Σέρβος σέντερ έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στο Νο. 1 του φετινού Draft και οδήγησε τους Νάγκετς σε περίπατο επί των Σανς με 119-91 στο Pepsi Center του Ντένβερ, την δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες. Από τη σεζόν 2011-12 είχαν να ξεκινήσουν μία χρονιά με 2-0 οι "σβόλοι".

Αν υπάρχει... τέλειο παιχνίδι στο μπάσκετ, ο Γιόκιτς το άγγιξε κόντρα στο Φίνιξ, καθώς είχε 35 πόντους, 8/8 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 10/11 βολές, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο και κανένα λάθος! Και όλα αυτά σε 31 λεπτά, απέναντι στον Έιτον, που είχε να αντιπαρατάξει 5 πόντους με 2/7 σουτ και 8 ριμπάουντ. Για την ιστορία μόνο ένας παίκτης έχει καταγράψει τριπλ-νταμπλ χωρίς το παραμικρό άστοχο σουτ: ο Γουίλτ Τσέιμπερλεν! Ο "θρυλικός" σέντερ το έκανε δύο φορές μάλιστα, μία το 1966 και μία το 1967.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, σαφώς και δεν αντέχει σε κριτική. Οι Νάγκετς ξέφυγαν από νωρίς στο σκορ με διψήφια διαφορά και κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο, με τους Τζαμάλ Μάρεϊ και Γκάρι Χάρις να συνδράμουν 26 και 18 πόντους αντίστοιχα στο σόου του Γιόκιτς. Αν έλειπε και ο (μάλλον σοβαρός) τραυματισμός του Γουίλ Μπάρτον στο δεξί πόδι (τον έβγαλαν με καροτσάκι από το γήπεδο), θα ήταν όλα καλά για τους "σβόλους". Από πλευράς Φίνιξ, που σούταρε με 37,7%, ο Ντέβιν Μπούκερ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 25 πόντους, αλλά με 5/15 σουτ.

ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ - ΣΠΕΡΣ 121-108: Οι Λίλαρντ, ΜακΚόλουμ έδειξαν το δρόμο

Οι Μπλέιζερς δεν δυσκολεύτηκαν να νικήσουν τους Λέικερς στην πρεμιέρα τους. Οι Σπερς είχαν απλά την ίδια τύχη στο Moda Center. Με το δίδυμο των Ντέιμιαν Λίλαρντ (29 πόντοι, 9 ασίστ) και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (24 πόντοι) να σημειώνει μαζί 53 πόντους με 18/30 σουτ, οι Μπλέιζερς νίκησαν σχετικά άνετα τους Σπερς 121-108, διπλασιάζοντας τις νίκες τους στο ξεκίνημα της κανονικής περιόδου. Αυτή ήταν μάλιστα η 18η συνεχόμενη νίκη του Πόρτλαντ σε εντός έδρας πρεμιέρα, επίδοση που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Το Πόρτλαντ σούταρε με 53,6%, κρατώντας παράλληλα το Σαν Αντόνιο στο 42,0%, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μία διαφορά από τα μέσα της δεύτερης περιόδου, την οποία διεύρυνε στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι και το +20. Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ήταν πάλι ο πρώτος σκόρερ των Σπερς με 28 πόντους, ενώ μάζεψε και 9 ριμπάουντ. Ο Μπριν Φορμπς πρόσθεσε άλλους 17 πόντους για τα "σπιρούνια", ξεκινώντας πάλι στην αρχική πεντάδα.

Photo credits: AP Photo/Sue Ogrocki

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ