NBA

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Το συγκινητικό γράμμα του Μόντι Γουίλιαμς

New Orleans Pelicans head coach Monty Williams watches play against the Dallas Mavericks during an NBA basketball game, Saturday, Jan. 11, 2014, in Dallas. The Mavericks won 110-107. (AP Photo/Tony Gutierrez)
New Orleans Pelicans head coach Monty Williams watches play against the Dallas Mavericks during an NBA basketball game, Saturday, Jan. 11, 2014, in Dallas. The Mavericks won 110-107. (AP Photo/Tony Gutierrez) AP

Ο Μόντι Ουίλιαμς πήρε θέση για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στις ΗΠΑ στέλνοντας μήνυμα προς όλους ότι είναι η ώρα για σημαντικές αλλαγές προκειμένου να εξαλειφθεί ο ρατσισμός.

Ο τεχνικός ηγέτης των Φίνιξ Σανς, Μόντι Ουίλιαμς, πήρε θέση για τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Διαβάστε το συγκινητικό γράμμα του που "ανέβηκε" στο "The Athletic".

" Είμαι θυμωμένος. Φοβάμαι. Και πονάω. Όταν διάβασα αυτές τις λέξεις, νιώθω σαν να διοχετεύω ένα από τα παιδιά μου. Αυτά είναι τα λόγια ενός έφηβου που έχασε και ψάχνει για κατεύθυνση σε έναν αναστατωμένο κόσμο και όχι το συναίσθημα ενός επικεφαλής προπονητή του ΝΒΑ και πρώην παίκτη. Υποτίθεται ότι έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να δίνουμε το παράδειγμα. Ωστόσο, είμαι θυμωμένος, φοβισμένος και πονάω. Δεν έχω όλες τις απαντήσεις, αλλά ξέρω ότι οι λύσεις ξεκινούν με αγάπη, ακρόαση, συμπόνια, εξυπηρέτηση και υπεράσπιση εκείνων που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Και σίγουρα έχω χάσει την ψυχραιμία μου με την πάροδο των ετών μπροστά στον απόρρητο ρατσισμό που χρονολογείται από τις πρώτες μου αναμνήσεις που μεγάλωσα στην Βιρτζίνια και πιθανότατα περισσότερο τις επόμενες μέρες.

Ξύπνησα σήμερα το πρωί στη χώρα μας ξανά με φωτιά και αποφάσισα ότι το λιγότερο που μπορώ να κάνω, καθώς πολλοί από εμάς συγκλονισμένοι από θυμό, φόβο και πόνο, είναι δώσουμε το παράδειγμα. Επιτρέψτε μου να ακουστεί η φωνή μου γεμάτη τόσο πεποίθηση όσο και αβεβαιότητα έτσι ώστε άλλοι, είτε έχουν πλατφόρμα είτε όχι, να σηκώσουν και τις φωνές τους.

Προσεύχομαι για εκείνους που έχουμε χάσει, αλλά πιο προσωπικά για εκείνους που έχουν χάσει τις οικογένειες των Άρμπερι, Τέιλορ και Φλόιντ. Ξέρω πως νιώθει κάποιος όταν αυτός που αγαπάει δεν έρχεται σπίτι. Γονατίζω και παρακαλώ τον Θεό. Νιώθω τον πόνο σου και μπορώ πραγματικά να καταλάβω. Μακάρι κανείς να μην χρειάζεται να λάβει ξανά αυτήν την κλήση.

Για τους αδελφούς και τις αδελφές μου από όλο τον κόσμο του αθλητισμού και με πλήρη διαφάνεια, βοηθήστε με. Ψάχνω για κατεύθυνση. Μπορεί να μην είμαι ο πιο βαθύς ή παραγωγικός, ξέρω ότι υπάρχουν άλλοι με τις δικές τους πλατφόρμες εκεί έξω που λένε στον εαυτό σας τα ίδια πράγματα, αλλά έχουμε μια ευκαιρία και μια υποχρέωση. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να βρει αυτή την κατεύθυνση;

Είμαι απογοητευμένος καθώς βλέπω τα αγόρια μου-δύο είναι Αφροαμερικάνοι και ένας είναι Καυκάσιος-επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι τα βλέπουν διαφορετικά. Κανένας από αυτούς δεν πρέπει να σκέφτεται πώς θα τους μεταχειρίζεται ο νόμος. Κανένας από αυτούς δεν πρέπει να αισθάνεται τον ιδρώτα να κυλά κάτω από την πλάτη τους όταν ένας αστυνόμος τους ακολουθεί για έλεγχο. Δυστυχώς, οι κόσμοι τους είναι διαφορετικοί και κάτι δεν πάει καλά με αυτό.

Μην με παρεξηγήσεις. Έχω τόσο μεγάλο σεβασμό για τις περισσότερες αρχές επιβολής του νόμου όσο και για τους διαδηλωτές. Σε όσους έχουν ορκιστεί να προστατεύσουν και να υπηρετήσουν όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το χρώμα, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, σας ευχαριστώ. Έχουμε ένα θεσμικό πρόβλημα με τον διαδεδομένο ρατσισμό. Πρέπει να τελειώσει τώρα.

Σε όσους χρησιμοποιούν την διαμαρτυρία ή μια πορεία επιλέγοντας να καταστρέψουν και να καταρρεύσουν, σας προκαλώ να είστε καλύτεροι. Η καταστροφή περιουσίας και ζωής δεν είναι η απάντηση. Είναι καιρός να εξαλείψουμε τα θεσμικά θεμέλια του ρατσισμού και του διαχωρισμού στην πολιτική, την επιβολή του νόμου και την κοινωνία γενικότερα. Πρέπει να συμβεί ΤΩΡΑ. Δανείζομαι από τον C. S. Lewis "Δεν μπορείτε να επιστρέψετε και να αλλάξετε την αρχή, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε από όπου βρίσκεστε και να αλλάξετε το τέλος." Πρέπει να είμαστε η αλλαγή τώρα".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ