NBA

Εικονικό draft στο WNBA σαν... test event και για το ΝΒΑ

Εικονικό draft στο WNBA σαν... test event και για το ΝΒΑ
AP Photo/Alex Brandon AP PHOTO/ALEX BRANDON

Μια ιστορική διαδικασία θα γίνει στις 17 Απριλίου, καθώς το WNBA θα προχωρήσει σε εικονικό Draft χωρίς παράγοντες, αθλήτριες και δημοσιογράφους. Πιθανό να γίνει το ίδιο και στο Draft του ΝΒΑ.

Με τον κορονοϊό να καλπάζει στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες και ολόκληρες πόλεις να μπαίνουν σε καραντίνα με στόχο να μείνουν υπό αυτό το καθεστώς για μήνες, ο αθλητισμός περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ουδείς γνωρίζει ή μπορεί έστω να μαντέψει/εκτιμήσει αν το ΝΒΑ θα γυρίσει σε κανονική ροή ώστε το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί, ωστόσο σιγά-σιγά οι παράγοντες της Λίγκας φαίνεται πως βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους για την πραγματοποίηση διαδικασιών που μπορούν να γίνουν και διαδικτυακά/εικονικά.

Το WNBA, για παράδειγμα, θα κάνει το Draft 2020 στις 17 Απριλίου χωρίς την παρουσία παραγόντων, αθλητριών και δημοσιογράφων, με την Κομισάριο Κάθι Ένγκελμπερτ να ανακοινώνει μία προς μία τις επιλογές των ομάδων. Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, θα παρακολουθήσει αυτή την εικονική διαδικασία και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ένα παρόμοιο event στο φετινό Draft, το οποίο θα είναι φυσικά ιστορικό καθώς -προς το παρόν τουλάχιστον- οι 30 ομάδες της Λίγκας ούτε μπορούν να δουν νεαρούς αθλητές στο παρκέ, ούτε έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν μαζί τους. Γι' αυτό και το ένστικτο κάθε GM θα έχει φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ