NBA

Έξαλλοι οι Σέλτικς για το 6ο φάουλ του Αντετοκούνμπο

Milwaukee Bucks' Khris Middleton (22) looks to pass around Boston Celtics' Marcus Smart (36) during the first half of an NBA basketball game Friday, July 31, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Ashley Landis, Pool)
Milwaukee Bucks' Khris Middleton (22) looks to pass around Boston Celtics' Marcus Smart (36) during the first half of an NBA basketball game Friday, July 31, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Ashley Landis, Pool) AP

Το έκτο φάουλ που δεν δόθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, η γκρίνια του Μάρκους Σμαρτ και οι φάσεις στις οποίες ο γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς το παράκανε στο ντέρμπι με τους Μπακς (VIDEOS).

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα με τους Μπακς είχαν οι άνθρωποι των Σέλτικς, με τον Μπραντ Στίβενς και τον Μάρκους Σμαρτ να τα εκφράζουν μετά από το τέλος της αναμέτρησης που βρήκε νικήτρια με 119-112 την ομάδα του Μιλγουόκι .

Ο Στίβενς υποστήριξε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπρεπε να αποβληθεί 2:30 πριν από το φινάλε, όταν είχε επαφή με τον Ντάνιελ Τάις σε ένα σκριν. Οι διαιτητές εξέτασαν τη φάση στο replay (όχι για φάουλ, αλλά για να δουν αν υπήρχε ύπουλο χτύπημα) και έκριναν ότι δεν υπήρξε βίαιη κίνηση από τον Greek Freak, με τον προπονητή των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ, να λέει από την πλευρά του πως ο Γερμανός σέντερ αντέδρασε υπερβολικά.

Η δεύτερη φάση έγινε στα 88", όταν ο Σμαρτ περίμενε τον Γιάννη στο κέντρο της ρακέτας. Ο Αντετοκούνμπο έπεσε πάνω του σκοράροντας, οι Σέλτικς ζήτησαν επιθετικό φάουλ και αποβολή του MVP των Μπακς, ωστόσο οι διαιτητές εξέτασαν και αυτή τη φάση και χρέωσαν με αμυντικό φάουλ τον παίκτη των Σέλτικς για να βάλει και τη βολή του 110-107 ο Αντετοκούνμπο. Η συγκεκριμένη ήταν αρκετά δύσκολη φάση, ίσως ο Σμαρτ να έχει δίκιο, σίγουρα όμως το καλάθι έπρεπε να μετρήσει, ενώ στην αρχή της διείσδυσης του Γιάννη ο Τζέισον Τέιτουμ του βάζει τρικλοποδιά.

Τα παράπονα του Σμαρτ σηκώνουν αρκετή συζήτηση, ειδικά από τη στιγμή που ο σκληροτράχηλος γκαρντ των Σέλτικς είχε τουλάχιστον δύο κακές στιγμές στην αναμέτρηση. Στην πρώτη κλείδωσε τον αγκώνα του Αντετοκούνμπο με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο στο παρκέ, ενώ στη δεύτερη έριξε αγκωνιά στον Ντόντε Ντι Βιντσέντζο όταν εκείνος σκόραρε στο φινάλε της αναμέτρησης. " Όλοι ξέρουμε τι έπρεπε να έχει συμβεί. Ο Γιάννης έπρεπε να έχει έξι φάουλ" ήταν το σχόλιό του.

Ο Greek Freak, πάντως, αποθέωσε τον Σμαρτ σε μεταξύ τους διάλογο προς το τέλος της αναμέτρησης. Ο Γιάννης του είπε ότι σέβεται το παιχνίδι του και την προσπάθεια που έκανε, με τον Σμαρτ να του απαντά πως έπρεπε να έχει αποβληθεί με έξι φάουλ και πως οι διαιτητές τον κράτησαν στο παιχνίδι. Οι δύο αθλητές έχουν μακρά παράδοση από δυνατές μονομαχίες, άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο παίκτης των Σέλτικς είχε γράψει στο Players Tribune ένα αποθεωτικό κείμενο για τον κορυφαίο παίκτη της Ανατολικής Περιφέρειας .







TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ