NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Βρίσκομαι στο 60% των δυνατοτήτων μου"

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Βρίσκομαι στο 60% των δυνατοτήτων μου"
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε πως θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 60% του πού μπορεί πραγματικά να φτάσει, τονίζοντας ότι θέλει να συνεχίσει να βελτιώνεται.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου για την σεζόν 2018/19 στο ΝΒΑ. Συγκέντρωσε το 77% των ψήφων. Αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς στις ΗΠΑ στα βραβεία του ESPN. Σύμφωνα με τον ίδιο ωστόσο, βρίσκεται στο 60% των δυνατοτήτων του!

Αυτό δήλωσε σε εκδήλωση που βρέθηκε, τονίζοντας ότι θέλει να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. " Πολύς κόσμος λέει ότι είμαι ο MVP και ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ότι είμαι κυρίαρχος. Εγώ πιστεύω όμως ότι μπορώ να βελτιωθώ" δήλωσε αρχικά ο σταρ των Μπακς, για να συμπληρώσει: " Νομίζω ότι βρίσκομαι στο 60% των δυνατοτήτων μου, στο πόσο καλός μπορώ να γίνω πραγματικά.

Θέλω απλώς να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Αν βρεθώ ξανά στην ίδια θέση, στους τελικούς της περιφέρειας της Ανατολής, πρέπει να αντιδράσω καλύτερα, να παίξω καλύτερα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να βελτιωθώ και πρέπει να δουλέψω στο παιχνίδι μου".

Μιλώντας στην συνέχεια για τους Μπακς και τις πιθανότητες παραμονής του στο Μιλγουόκι πέρα από το 2021, όταν και λήγει το συμβόλαιό του, ο Γιάννης δήλωσε: " Είναι τρελό ότι ετοιμάζομαι για την 7η σεζόν μου στο ΝΒΑ. Ο στόχος μου είναι να μείνω ίδιος στον τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων: Να βελτιώνομαι καθημερινά, βήμα-βήμα, με απώτερο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όσο βρίσκομαι στην ίδια σελίδα με την ομάδα μου και είμαστε συγκεντρωμένοι στον ίδιο στόχο, γιατί να μην παίξω στους Μπακς 20 ή 25 χρόνια;

Γιατί να μην παίξω σε αυτή την ομάδα τόσα χρόνια και μετά να μην γίνω μέλος του τεχνικού επιτελείου ή να πάρω διοικητικό ρόλο. Πρέπει όμως να έχουμε τον ίδιο στόχο. Να έχουμε τις ίδιες αρχές. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι μέλος μίας ομάδας που κερδίζει. Όσο έχουμε το ίδιο σκεπτικό (σ.σ με τους Μπακς) και την ίδια προσέγγιση για το παιχνίδι, δεν υπάρχει λόγος για εμένα να αποχωρήσω και να μην γίνω σαν τον Στεφ Κάρι, τον Ντικ Νοβίτσκι, τον Κόμπι Μπράιαντ ή τον Τιμ Ντάνκαν".

Κλείνοντας, ο σταρ των Μπακς έκανε μία ενδιαφέρουσα δήλωση όταν ρωτήθηκε για τη μετακόμιση του Κουάι Λέοναρντ από τους Ράπτορς στους Κλίπερς: " Προσωπικά, θα ήθελα να μείνει ο Κουάι στην Ανατολή και στο Τορόντο, επειδή θα λάτρευα να παίξουμε κόντρα σε αυτούς σε μία σειρά. Δυστυχώς αυτό είναι το ΝΒΑ. Οι παίκτες αλλάζουν ομάδες. Έχουμε όμως μία ευκαιρία τώρα. Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και να αρπάξουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι σπουδαίο".

AP Photo/Morry Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ