NBA

Γιατί οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θα είναι οι μεγάλοι παίκτες της offseason

Γιατί οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θα είναι οι μεγάλοι παίκτες της offseason
AP Photo/Sue Ogrocki AP PHOTO/SUE OGROCKI

Με 15 draft picks πρώτων γύρων και με τον Κρις Πολ να είναι πολύ ελκυστικός παρά το τεράστιο συμβόλαιό του, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ετοιμάζονται να κάνουν θραύση και στη φετινή offseason του ΝΒΑ.

Προπονητή δεν έχουν ακόμη, καθώς ο αντικαταστάτης του Μπίλι Ντόνοβαν δεν έχει βρεθεί. Ο GM Σαμ Πρέστι ξέρει ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά του, έχει όμως και τα "όπλα" που χρειάζεται για να χτίσει σχεδόν από το μηδέν την ομάδα του μέλλοντος, μια ομάδα που θα προσπαθήσει να μείνει στην ελίτ της Δυτικής Περιφέρειας κι αν όχι στην ελίτ, τουλάχιστον στις θέσεις που θα οδηγούν στα playoffs.

Η προτεραιότητα των Θάντερ στην επερχόμενη offseason θα είναι η ανταλλαγή του Κρις Πολ. Θα προσπαθήσουν να ξεφορτωθούν τα 85 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπει το συμβόλαιό του για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς μόνο το δικό του συμβόλαιο πιάνει το 1/3 του salary cap. Ο Πολ διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική ευθεία της καριέρας του, προέρχεται από μια καλή σεζόν και είναι ο "στρατηγός" που χρειάζεται μια ομάδα όπως οι Μπακς ή κάποια όπως οι Νικς για να κάνει το επόμενο βήμα.

Δίνοντας τον Πολ, οι Θάντερ θα προσπαθήσουν να πάρουν πίσω είτε νεαρούς αθλητές με καλό potential, είτε μεγάλα συμβόλαια που θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2021, έναν χρόνο πριν ολοκληρωθεί εκείνο του CP3. Η λογική λέει πως οι περιπτώσεις των Ντένις Σρούντερ - Στίβεν Άνταμς θα "τραβήξουν" λίγο περισσότερο και θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη της υπόθεσης του Πολ. Αν οι Θάντερ πάρουν πίσω βασικό πόιντ γκαρντ, ο Σρούντερ λογικά θα παραχωρηθεί, αν πάρουν βασικό σέντερ, ο Άνταμς θα βρεθεί με το ένα πόδι στην έξοδο. Ο Γερμανός έχει συμβόλαιο 15.5 εκατομμυρίων για τη σεζόν 2020/21, ο Νεοζηλανδός έχει συμβόλαιο 27.5 εκατομμυρίων επίσης για μία σεζόν.

Ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ θα συνεχίσει να είναι ο βασικός σούτινγκ γκαρντ (4.14 εκατομμύρια δολάρια), οι πολύ φθηνοί Τέρανς Φέργκιουσον, Ντάριους Μπέιζλι, Λούγκεντζ Ντορτ θα δώσουν βάθος με τους δύο τελευταίους να μπορούν να σταθούν στην αρχική πεντάδα σε βάθος χρόνου και από εκεί και πέρα οι Θάντερ θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο τα... αμέτρητα draft picks που έχουν στη διάθεσή του από τις ανταλλαγές των προηγούμενων χρόνων.

Η ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι έχει 15 (!) draft picks πρώτου γύρου έως το 2026, με αποτέλεσμα να μπορεί να βάλει αρκετά από αυτά σε πακέτα ανταλλαγών που θα την βοηθήσουν να πάρει πίσω ακόμη σημαντικότερους παίκτες.

Αναλυτικά τα draft picks των Θάντερ:

2020: OKC 1st και DEN 1st

2021: OKC 1st και MIA 1st

2022: OKC 1st και LAC 1st

2023: OKC 1st και MIA 1st

2024: OKC 1st, LAC 1st και HOU 1st

2025: OKC 1st

2026: OKC 1st, LAC 1st και HOU 1st

Με δεδομένο ότι από το 2021 NBA Draft θα είναι διαθέσιμοι και αθλητές από τα αμερικανικά high schools, ο Σαμ Πρέστι θα έχει μια ακόμα μεγαλύτερη δεξαμενή για να αντλήσει ταλέντο ή να προσφέρει picks για να αποκτήσει πιο έτοιμους παίκτες που θα καθοδηγήσουν το νεανικό σύνολο των Θάντερ. Η Οκλαχόμα Σίτι δεν είναι σημαντική αγορά στο ΝΒΑ και σίγουρα δεν αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους σούπερσταρς, όμως ο οργανισμός είναι ένας από τους κορυφαίους της Λίγκας, δουλεύει χωρίς άγχος και πίεση και κυρίως με ένα οικογενειακό κλίμα που σπάνια συναντά κανείς στις ΗΠΑ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ