NBA

Η... κατάρα του Τορόντο απειλεί το ΝΒΑ

Η... κατάρα του Τορόντο απειλεί το ΝΒΑ
AP Photo/Tony Avelar AP PHOTO/TONY AVELAR

Μία απίστευτη ιστορία ανέκυψε, αφού δύο φορές στο παρελθόν μία ομάδα από το Τορόντο κατέκτησε τίτλο σε επαγγελματικό σπορ και η αμέσως επόμενη σεζόν ακυρώθηκε. Θα τριτώσει το... κακό με τους Ράπτορς λόγω κορονοϊού;

Οι Ράπτορς έγραψαν ιστορία την περσινή σεζόν, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους. Την ίδια στιγμή ωστόσο ενδέχεται να ενεργοποίησαν την κατάρα του Τορόντο στο ΝΒΑ. Μία κατάρα που κρατάει 100 χρόνια.

Με την σεζόν 2019/20 να απειλείται λόγω του κορονοϊού, στις ΗΠΑ θυμήθηκαν μία απίστευτη σύμπτωση που δείχνει πως όταν μία ομάδα με έδρα το Τορόντο κατακτά έναν τίτλο, η επόμενη σεζόν δεν διεξάγεται κι έτσι δε μπορεί να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά στο παρελθόν έχει συμβεί δύο φορές μία ομάδα με έδρα το Τορόντο να κατακτήσει τίτλο σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και η επόμενη σεζόν ακυρώθηκε!

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

Η αρχή της κατάρας φαίνεται να ξεκίνησε το 1918. Τότε, ήταν οι Τορόντο Αρίνας που κατέκτησαν το Stanley Cup για την λίγκα του χόκεϊ. Το 1919 η σεζόν ξεκίνησε ωστόσο δεν έγινε ποτέ ο τελικός, αφού από το 1918 ακόμα είχε ξεσπάσει η ισπανική γρίπη, η οποία στέρησε την ζωή σε πάνω από 17 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στον τελικό του Stanley Cup είχαν προκριθεί τότε οι Μόντρεαλ Κανέντιενςκαι οι Σιάτλ Μετροπόλιτανς, με την σειρά να ακυρώνεται λόγω της πανδημίας. Ένα από τα θύματα μάλιστα ήταν ένας παίκτης του Μόντρεαλ, ο Τζο Χολ.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Χρειάστηκε να περάσουν 74 χρόνια για να πανηγυρίσει μία ομάδα από το Τορόντο έναν τίτλο σε επαγγελματικό άθλημα στις ΗΠΑ. Αυτή η ομάδα έμελλε να είναι οι Τορόντο Μπλου Τζέις, που κατέκτησαν τον τίτλο στο μπέιζμπολ. Η επόμενη σεζόν δεν έμελλε ωστόσο να ολοκληρωθεί.

Η σεζόν 1993/94 ξεκίνησε κανονικά. Κάποια στιγμή όμως διακόπηκε λόγω της απεργίας των παικτών, οι οποίοι δεν ήθελαν να δεχθούν την πρόταση των ιδιοκτητών να μπει σάλαρι καπ στην λίγκα. Η απεργία κράτησε τελικά 232 ημέρες, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η σεζόν, κάτι που είχε να συμβεί στο άθλημα από το 1904.

Την περσινή σεζόν οι Ράπτορς κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, γράφοντας ιστορία. Η σεζόν 2019/20 ωστόσο έχει διακοπεί λόγω του κορονοϊού και κάθε μέρα που περνάει μοιάζει όλο και πιο δύσκολο να ολοκληρωθεί. Είτε είναι σύμπτωση είτε κατάρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία έχει γράψει μέχρι στιγμής πως όταν μία ομάδα από το Τορόντο κατακτά τίτλο σε επαγγελματικό άθλημα στις ΗΠΑ, κάτι κακό ακολουθεί...

AP Photo/Tony Avelar

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ