NBA

Η Κίνα θέλει να "τελειώσει" τον Άνταμ Σίλβερ!

NBA Commissioner Adam Silver announces that the Cleveland Cavaliers will host the 2022 NBA All Star game, Thursday, Nov. 1, 2018, in Cleveland. The 71st NBA All-Star game will take place at Quicken Loans Arena. The Cavaliers previously hosted the NBA All-Star game in 1997, when the NBA celebrated its 50th anniversary, and in 1981.
Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ AP PHOTO/TONY DEJAK

Αποφασισμένη να τιμωρήσει τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, είναι η κινεζική κυβέρνηση όπως μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ της ασιατικής χώρας. "Κατασκεύασε ψέματα" αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η σκόνη μοιάζει να έχει καθίσει, όμως ο "πόλεμος" ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Κίνα δεν θα τελειώσει σύντομα. Το tweet του Ντάριλ Μόρι υπέρ των διαδηλωτών του Χονγκ Κονγκ δημιούργησε μια άβολη κατάσταση για τη Λίγκα, μαζί και ένα σίριαλ πολλών ημερών με αμέτρητα επεισόδια, με τρομοκρατία στις αποστολές των Νετς και των Λέικερς , με αμέτρητα ραντεβού του Άνταμ Σίλβερ με την κινεζική κυβέρνηση, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να τα κάνει μαντάρα με τις δηλώσεις του , με τερματισμό συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες, με μια αποσυμπίεση το τελευταίο διάστημα που είναι όμως... εικονική, για τα μάτια του κόσμου, με έναν Αρμαγεδδώνα που έρχεται και δεν θα αλλάξει πορεία .

Την ώρα που η preseason ολοκληρώνεται και η regular season πλησιάζει, ο Κομισάριος της Λίγκας έχει χάσει για τα καλά τον ύπνο του. Σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση της χώρας έχει αποφασίσει να τιμωρήσει τον Άνταμ Σίλβερ για την υποστήριξή του στον Μόρι και πλέον ουδείς μπορεί να μαντέψει ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας που πληγώνει το άθλημα. Οι Κινέζοι ζήτησαν την απόλυσή του Μόρι από τους Ρόκετς, ο Σίλβερ δεν συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο, ουσιαστικά τον υπερασπίστηκε και αυτό θεωρείται από την κυβέρνηση της Κίνας, της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου που έχει μπασκετικό κοινό 600.000 εκατομμυρίων, ως υπέρβαση ορίων.

" Ο Σίλβερ δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει μαχητής υπέρ της ελευθερίας του λόγου, την οποία χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για να καλύψει τον Ντάριλ Μόρι που υπερασπίστηκε την βίαιη συμπεριφορά των διαδηλωτών του Χονγκ Κονγκ. Αυτό ξεπερνά τα όρια και είναι δυσφημιστικό για την Κίνα. Κατασκεύασε ψέματα και αργά ή γρήγορα θα τιμωρηθεί" αναφέρεται σε κρατικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να αναμένονται νέες δράσεις των Κινέζων που σιγά-σιγά φαίνεται πως θα αποσυρθούν από το ΝΒΑ.

Χορηγικές συμφωνίες έχουν ακυρωθεί, οι αγώνες της Λίγκας στην χώρα δεν μεταδίδονται (τουλάχιστον στην preseason) και αν όντως οι γέφυρες καούν ανάμεσα στις δύο πλευρές, τότε το οικονομικό πλήγμα που θα δεχθεί η κορυφαία Λίγκα του κόσμου δεν θα είναι απλά μεγάλο, αλλά ανυπολόγιστο.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ