NBA

Hall of Fame: Υποδέχθηκε τον Ντίβατς και την κλάση του 2019

Hall of Fame: Υποδέχθηκε τον Ντίβατς και την κλάση του 2019
AP Photo/Elise Amendola AP PHOTO/ELISE AMENDOLA

Ο Βλάντε Ντιβατς και η κλάση του 2019 εισήλθαν και επίσημα στο Hall of Fame, σε μία όμορφη τελετή, με τον Σέρβο σέντερ να προκαλεί συγκίνηση όταν σχολίασε ότι ο πόλεμος δεν τον χώρισε από τους φίλους του.

Το Hall of Fame υποδέχθηκε την κλάση του 2019. Με το όνομα του Βλάντε Ντίβατς να ξεχωρίζει, το Μουσείο της μπάσκετ στην Ιντιανάπολις πρόσθεσε μερικούς ακόμα θρύλους του μπάσκετ στην... συλλογή του.

Ο Ντίβατς ήταν εμφανώς συγκινημένος όταν ανέβηκε στην σκηνή, ευχαριστώντας όλους τους προπονητές του από την εποχή της ενωμένης Γιουκουσλαβίας, μεταξύ των οποίων τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και πρώην συμπαίκτες του, όπως οι Κροάτες Ντίνο Ράντζα και Τόνι Κούκοτς.

Αναφερόμενος στους άλλοτε συμπατριώτες του από την εποχή της Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας μάλιστα, ο Ντίβατς συγκίνησε, αφού είπε πως " αν και οι πολιτικοί, οι πόλεμοι και το μίσος πήγαν να μας χρίσουν, δεν τα κατάφεραν. Δεν ήξεραν ότι η αγάπη που είχαμε ο ένας για τον άλλο ήταν πολλή πιο δυνατή από το μίσος που θέλησαν να μας μεταδώσουν. Οι Βαλκάνιοι είμαστε σαν μία δυσλειτουργική οικογένεια. Μπορεί να παλεύουμε και να διαφωνούμε, αλλά στο τέλος είμαστε οικογένεια".

Μαζί με τον Ντίβατς, στο Hall of Fame μπήκαν ακόμα οι Τζακ Σίκμα, Σίντνεϊ Μονκρίφ, Πολ Γουέστφαλ, Μπόμπι Τζόουνς, Αλ Ατλς, Τετέζα Γουίδερσπουν, Τσακ Κούπερ, Καρλ Μπράουν και Μπιλ Φιτς.

Δείτε τον λόγο του Ντίβατς:

AP Photo/Elise Amendola

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ