NBA

Ιρβινγκ σε ΛεΜπρόν: "Συγγνώμη, δίδαξέ με"

Ιρβινγκ σε ΛεΜπρόν: "Συγγνώμη, δίδαξέ με"
AP Photo/Joel Auerbach AP PHOTO/JOEL AUERBACH

Ο Καϊρί Ίρβινγκ δήλωσε πως με τα προβλήματα να μαζεύονται στους Σέλτικς ανάμεσα στους έμπειρους και τους νεαρούς παίκτες, πήρε τηλέφωνο τον ΛεΜπρόν για να του ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε όταν ήταν συμπαίκτες, ζητώντας την συμβουλή του.

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στους Σέλτικς τον τελευταίο καιρό. Κάτι το σκηνικό με τους Μόρις και Μπράουν να κοντεύουν να έρθουν στα χέρια σε ένα τάιμ-άουτ σε έναν αγώνα με τους Γουίζαρντς , κάτι η εικόνα του Καϊρί Ίρβινγκ να βάζει τις φωνές στον Χέιγουορντ μετά την ήττα από τους Μάτζικ και ακολούθως να λέει δημόσια ότι είναι άπειροι, ο Ίρβινγκ κατάλαβε ότι δεν είναι εύκολο για κάποιον να είναι ηγέτης σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και έχει νεαρούς παίκτες. Στράφηκε λοιπόν για βοήθεια στον καλύτερο που ξέρει για την δουλειά: Τον ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Ο σταρ των Σέλτικς αποκάλυψε μετά τη νίκη επί των Ράπτορς (117-108) , ότι πήρε τηλέφωνο τον άλλοτε συμπαίκτη του και, αρχικά, του ζήτησε συγνώμη, πριν ακολούθως ζητήσει την συμβουλή του!

Με τις σχέσεις των δύο παικτών να είναι... περίεργες το διάστημα που συνυπήρξαν στο Κλίβελαντ (2014-2017) επειδή ο ΛεΜπρόν ήταν αυστηρός μαζί του και ο (νεαρός τότε) Ίρβινγκ νόμιζε ότι τα ήξερε όλα, ο Ίρβινγκ κατάλαβε τώρα που έχει στην Βοστώνη έναν ρόλο ανάλογο με αυτό του Τζέιμς ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Τι του είπε λοιπόν; Ιδού:

" Τον πήρα τηλεφωνο και ζήτησα συγνώμη που ήμουν αυτός ο νεαρός παίκτης που τα ήθελε όλα στα δάκτυλά του και θεωρούσε δεδομένα. Ήθελα να είμαι αυτός που θα οδηγούσε την ομάδα στο πρωτάθλημα, να είμαι ο ηγέτης. Τα ήθελα όλα" τόνισε αρχικά ο Ίρβινγκ, για να συμπληρώσει: " Ο ΛεΜπρόν είναι ένας από τους τύπους που ήρθε στο Κλίβελαντ και προσπάθησε να μας δείξει πώς μπορούμε να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα και ήταν δύσκολο για αυτόν, κυρίως επειδή δεν ήταν απλό να βγάλει το καλύτερο που μπορούσε από την ομάδα".

Μετά το mea culpa λοιπόν, ο Ίρβινγκ τόνισε στην συνέχεια πως ζήτησε συμβουλές από τον Τζέιμς για το πώς θα μπορέσει να πάρει το μέγιστο από τους συμπαίκτες του, κάτι που δεδομένου ότι κόντρα στους Ράπτορς είχε 27 πόντους και 18 ασίστ (ρεκόρ καριέρας) δείχνει ότι μάλλον πήρε σωστή συμβουλή. " Έκανα κακή δουλειά στην αρχή, δίνοντας το κακό παράδειγμα στους συμπαίκτες μου. Δεν έπρεπε να μιλήσω δημόσια για αυτούς. Κάνει κάποια πράγματα δημόσια και δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό και πόσο εύθραυστοι μπορεί να είναι κάποιοι. Περιμένεις αποτελέσματα, αλλά πρέπει να κρατήσεις τα πράγματα σπίτι σου. Δεν πρέπει να κατηγορώ δημόσια τους συμπαίκτες μου. Έχω έναν τίτλο και έχω γευτεί την επιτυχία, αλλά δεν πρέπει να περιμένω ότι θα πάνε απλώς και θα πάρουν το πρωτάθλημα. Δουλεύω πολύ στον τομέα της υπομονής και προσπαθώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να καταλάβουν ότι μπορούμε να παίξουμε καλά κόντρα στις κορυφαίες ομάδες, αλλά όχι μόνο κόντρα σε αυτές, αλλά εναντίον όλων των ομάδων".

Κλείνοντας, ο Ίρβινγκ δήλωσε: " Θεώρησα ότι ο ΛεΜπρόν ήταν ο καλύτερος με τον οποίο μπορούσα να μιλήσω για το θέμα, επειδή το έχει περάσει. Είχε τύχει να είμαι εγώ αυτός ο 22χρονος που τα ήθελε όλα και μάλιστα αμέσως. Προερχόμουν από μία χρονιά που είχα γίνει All Star και έπρεπε να προσαρμοστώ σε αυτόν. Το πήρα προσωπικά, αλλά το μόνο που ήθελε ο ΛεΜπρόν ήταν το καλύτερο από μένα. Ήθελε να διαφυλάξει την υστεροφημία του. Όλα αυτά που έγιναν τώρα με έκαναν να συνειδητοποιήσω πολλά πράγματα σχετικά με το τι χρειάζεται πραγματικά να κάνεις για να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα".

AP Photo/Joel Auerbach

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ