NBA

Κάζινς: Ένα συνειδητό, αλλά τεράστιο, ρίσκο

Κάζινς: Ένα συνειδητό, αλλά τεράστιο, ρίσκο
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Στην σκιά του τραυματισμού του Κέβιν Ντουράντ στο Game 5, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς παίρνει ένα ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο, το οποίο για κάποιο λόγο έχει περάσει στα... ψιλά.

Ο Κέβιν Ντουράντ σόκαρε τον μπασκετικό κόσμο με τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα στο Game 5 των τελικών ( νίκη των Γουόριορς με 106-105 ). Η κουβέντα που άνοιξε για το ρίσκο που πήρε ήταν μεγάλη . Μέσα σε όλον αυτό το... χαμό όμως, έχει περάσει στα ψιλά το ρίσκο που παίρνει σε αυτή την σειρά ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, το οποίο ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Ήταν 15 Απριλίου 2019 όταν ο ΝτεΜάρκους Κάζινς τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του Game 2 της σειράς του πρώτου γύρου των playoffs κόντρα στους Κλίπερς . Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ρήξη τετρακέφαλου, σε ένα σενάριο που αν επιβεβαιωνόταν μπορεί να σήμαινε απουσία 6-7 μηνών από τα παρκέ, ίσως και περισσότερο.

Τόνι Πάρκερ , ο οποίος είχε υποστεί αυτό τον τραυματισμό στα playoffs της σεζόν 2016/17 (3 Μαΐου του 2017 για την ακρίβεια) και επέστρεψε στα παρκέ λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν 2017/18 (27 Νοεμβρίου 2017). Παράλληλα, υπήρχε και το παράδειγμα με τον Καγουάι Λέοναρντ, ο οποίος λόγω μίας τενοντίτιδας στον τετρακέφαλο έχασε πρακτικά όλη την σεζόν 2017/18.

Με λίγα λόγια: Τα πράγματα δεν έδειχναν καλά για τον Κάζινς, ο οποίος προερχόταν από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό (ρήξη αχίλλειου τένοντα), που τον είχε κρατήσει εκτός δράσης για 12 μήνες. Ένας ακόμα σοβαρός τραυματισμός θα έριχνε ακόμα περισσότερο τις μετοχές του ενόψει του καλοκαιριού του 2019, όπου θα είναι free agent.

Όπως αποδείχθηκε βέβαια, ο Κάζινς στάθηκε τυχερός. Το πρόβλημά του δεν ήταν τόσο σοβαρό όσο φοβόντουσαν όλοι, με αποτέλεσμα να βρίσκεται κανονικά στην αποστολή των Γουόριορς στο Game 1 των τελικών κόντρα στους Ράπτορς στις 30 Μαΐου 2019, μόλις 45 ημέρες μετά τον τραυματισμό του. Δεν είναι ο εαυτός του, δεν έχει την γνωστή του έκρηξη, αλλά τουλάχιστον βοηθάει. Παράλληλα όμως, ενδέχεται να υποθηκεύει το μπασκετικό του μέλλον

ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ

Ο Κάζινς προέρχεται από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και γλύτωσε από τύχη έναν επίσης σοβαρό τραυματισμό. Το καλοκαίρι είναι ελεύθερος και θεωρείται δεδομένο ότι θα απαιτήσει ένα συμβόλαιο με πολύ καλύτερες αποδοχές από αυτό που έχει τώρα (5.3 εκατ. δολάρια). Κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι πριν υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα τον Ιανουάριο του 2018, ετοιμαζόταν να υπογράψει συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές ύψους 200 εκατ. δολαρίων.

Κάζινς: Ένα συνειδητό, αλλά τεράστιο, ρίσκο
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά το τέλος του Game 5 με τους Ράπτορς – και λίγο αφότου είχε πει πως όσοι αμφισβητούσαν τον Ντουράντ “μπορούν να πάνε να γαμ...” – είπε κάτι ακόμα: “Ο κόσμος μας βλέπει για είδωλα ως αθλητές, δε μας βλέπει ως ανθρώπους. Όλοι εστιάζουν στο τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές”. Ήταν μία ειλικρινής δήλωση, ένα παράπονο, το οποίο είχε εκφράσει και στο παρελθόν. Πράγματι, πολύς κόσμος δεν εστιάζει ποτέ στο ανθρώπινο κομμάτι όταν αναφέρεται στους ΝΒΑερς, επειδή – στα χαρτιά – τα έχουν όλα. Κανείς όμως δεν τα έχει όλα, ούτε καν ένας άνθρωπος που έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα.

Ο κόσμος μπορεί να πει ότι θέλει για τον Κάζινς. Μπορεί να τον συμπαθεί ή να τον αντιπαθεί λόγω του χαρακτήρα του. Αυτό δεν αλλάζει ότι ο Κάζινς έχει αποφασίσει να πάρει ένα ρίσκο, απλώς επειδή θέλει να παίζει μπάσκετ. Πρόκειται βέβαια για ένα συνειδητό ρίσκο, αφού μιλάμε για έναν άνθρωπο 29 χρονών. Είναι όμως και ένα τεράστιο ρίσκο, που ενδέχεται να του στοιχίσει δεκάδες και ίσως εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Ο Κάζινς πρακτικά παίζει κορώνα-γράμματα το επόμενο συμβόλαιό του. Για κάποιο λόγο αυτό έχει περάσει στα ψιλά. Δεν θα έπρεπε όμως.

AP Photo/Ben Margot, Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ