NBA

Κορονοϊός: Το ΝΒΑ σκέφτεται την... απομόνωση του Λας Βέγκας

Κορονοϊός: Το ΝΒΑ σκέφτεται την... απομόνωση του Λας Βέγκας
AP Photo/Nell Redmond AP PHOTO/NELL REDMOND

Μια μεγάλη... "φούσκα" ονειρεύεται ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, ώστε να βάλει μέσα τις ομάδες της Λίγκας και να ολοκληρώσει έτσι τη σεζόν 2019/20. Διαβάστε τις σκέψεις των Αμερικανών.

Δύο εβδομάδες μετά από τη διακοπή στο πρόγραμμά του, το ΝΒΑ δεν κοιμάται. Εχει βάλει μεν ολικό λουκέτο σε γήπεδα, προπονητήρια και γραφεία, ωστόσο ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του ( που αποφάσισαν μείωση του μισθού τους σε ποσοστό 20% μέχρι νεωτέρας ), σε συνεργασία με τους παράγοντες των 30 οργανισμών της Λίγκας, σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, πως δηλαδή θα συνεχιστεί η σεζόν και πως θα περιοριστεί η τεράστια οικονομική ζημιά που πλέον εκτιμάται ότι ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Είναι δεκάδες οι εναλλακτικές που έχουν ρίξει στο τραπέζι ο Σίλβερ, οι συνεργάτες του και τα στελέχη των ομάδων. Κάποιοι είπαν ότι η σεζόν πρέπει να διακοπεί οριστικά, κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι αν συνεχιστεί, οι αγώνες θα πρέπει να διεξάγονται στα προπονητήρια και όχι στις αρένες, φυσικά κεκλεισμένων των θυρών. Κάποιοι υποστήριξαν ότι από τη στιγμή που αναβλήθηκαν για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο υπάρχει πλέον καιρός για υπομονή ώστε η χρονιά να ολοκληρωθεί έστω και στα τέλη του Σεπτέμβρη. Αυτό είναι και το πιθανότερο ενδχόμενο , όμως ο Άνταμ Σίλβερ βλέπει ποσο ραγδαία εξαπλώνεται ο κορονοϊός στις ΗΠΑ και ξέρει ότι τα εμπόδια θα είναι πάρα πολλά στην προσπάθεια της επιστροφής στην κανονικότητα.

Τα μεγάλα "κεφάλια" της Λίγκας έχουν βάλει εδώ και μία εβδομάδα στο μικροσκόπιό τους την CBA, την κινεζική Λίγκα, η οποία διακόπηκε στις 24 Ιανουαρίου και δεν πρόκειται να επανεκκινήσει πριν από τις αρχές Μαΐου. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κινέζοι είναι σημαντικά, στην προσπάθειά τους να μην υπάρξει "αναζωπύρωση του ιού και δύο μήνες μετά από την απόφαση για να αναστολή του προγράμματος ουδείς μπορεί να ξέρει με ακρίβεια πότε και αν οι 20 ομάδες θα γυρίσουν στα παρκέ. Η σκέψη της CBA για διεξαγωγή όλων των αγώνων στην Ντονγκουάν ήταν σίγουρα μια από αυτές που κράτησε ο Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος έχει πλέον 3-4 επιλογές για να διαλέξει αυτή που θα μοιάζει πιο ιδανική αν η πανδημία υποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες στις ΗΠΑ.

Ο Κομισάριος θέλει οι ομάδες να μετακομίσουν σε ένα μέρος και να προπονηθούν για ένα χρονικό διάστημα πριν επιστρέψουν σε συνθήκες επίσημων αγώνων, ενώ όλα δείχνουν ότι το ενδεχόμενο να διεξαχθεί όλο το πρόγραμμα στο Λας Βέγκας συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες. Εκεί υπάρχουν και ξενοδοχειακές μονάδες που μπορούν να φιλοξενήσουν το ΝΒΑ, αλλά και μια αρένα (το Thomas & Mack Center) που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι το Summer League και είναι από κάθε άποψη έτοιμη να ανοίξει την αγκαλιά της για την τελική ευθεία της χρονιάς. Προφανώς χωρίς να μπορεί να υποδεχθεί θεατές...

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ