NBA

Κούκοτς: "Πιο σημαντικό από το Hall of Fame ότι έπαιξα με τον Τζόρνταν"

Κούκοτς: "Πιο σημαντικό από το Hall of Fame ότι έπαιξα με τον Τζόρνταν"

Η απουσία του Τόνι Κούκοτς (και) από τη φετινή τάξη του Hall of Fame έφερε σειρά αντιδράσεων στην Κροατία, με τον ίδιο να απαντά σχετικά με το τι έχει πραγματική σημασία.

Το Σάββατο 4 Απριλίου ανακοινώθηκαν τα νέα μέλη του Hall of Fame, με τα ονόματα των Κόμπι Μπράιαντ, Τιμ Ντάνκαν, Κέβιν Γκαρνέτ, Ρούντι Τομγιάνοβιτς και Πάτρικ Μπάουμαν να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα. Από την άλλη, για ακόμη μία φορά έλειπε αυτό του Τόνι Κούκοτς.

Κάτι που έφερε σειρά αντιδράσεων στην Κροατία (γενικότερα στις γιουγκοσλαβικές χώρες), δεδομένου ότι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ευρωπαϊκή ιστορία αγνοήθηκε ξανά από την επιτροπή του Hall of Fame. Μετά από δύο ημέρες συνεχόμενων δημοσιευμάτων στη χώρα (μέχρι κι ο Σβέτισλαβ Πέσιτς εξέφρασε την απορία του για το γεγονός), τοποθετήθηκε ο Τόνι Κούκοτς.

" Ειλικρινά, σημαίνει περισσότερα για μένα ότι έπαιξα δίπλα στον Μάικλ Τζόρνταν και πήρα κατέκτησα δαχτυλίδια στο ΝΒΑ, παρά αυτό" ανέφερε αρχικά πριν προσθέσει πως " παραμένει άγνωστο ποιοι αποφασίζουν για αυτά, γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ κάτι στο κοινό. Δεν ξέρω αν τελικά θα μπω ποτέ στο Hall of Fame. Αν θέλω; Προφανώς και θέλω! Πέρασε ακόμη ένας χρόνος βέβαια και τίποτα δεν έχει γίνει".

Δεδομένου ότι πρόκειται για βασικό στέλεχος της θρυλικής ομάδας των Σικάγο Μπουλς που έκανε το three peat από το 1996 έως το 1998, θα περίμενε κανείς πως θα είχε ήδη μπει στο πάνθεον του αθλήματος. Ο ίδιος επεσήμανε όμως πως η αναγνώριση από συμπαίκτες, αντιπάλους και προπονητές είναι που έχει μεγαλύτερη αξία.

" Αν οι πρώην προπονητές, συμπαίκτες και οι ειδικοί λένε ότι είμαι ένας από τους τρεις - τέσσερις καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Ευρώπης, για τι να συζητήσουμε; Μπορεί να μην ξέρουν τι λένε; Δεν έχει σημασία να συνεχίσουμε να συζητάμε κάτι πάνω σε αυτό. Καλύτερα να καταναλώσω ενέργεια για να παίξω γκολφ, παρά να μιλήσω πάλι για όλο αυτό" κατέληξε ο Τόνι Κούκοτς, ο οποίος -εκτός των άλλων- έχει οκτώ μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις (EuroBasket, Παγκόσμιο, Ολυμπιακοί Αγώνες) με Γιουγκοσλαβία και Κροατία, μαζί με το MVP του Παγκοσμίου το 1990 και του EuroBasket το 1991.

AP Photo/John Swart

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ