ΜΠΑΣΚΕΤ

Κρις Πολ - Ραζόν Ρόντο: Η κόντρα κρατάει 10 χρόνια!

Κρις Πολ - Ραζόν Ρόντο: Η κόντρα κρατάει 10 χρόνια!
AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Πριν από εννέα χρόνια ο Κρις Πολ και ο Ραζόν Ρόντο έμειναν στα λόγια. Αυτή τη φορά πέρασαν στα... έργα. Διαβάστε για την κόντρα που κρατάει δέκα χρόνια, μεταξύ δύο παικτών που δεν γουστάρουν ο ένας τον άλλον (VIDEO).

Ο Κρις Πολ δεν γουστάρει τον Ραζόν Ρόντο. Και ο Ραζόν Ρόντο δεν γουστάρει τον Κρις Πολ. Γροθιές δεν είχαν ανταλλάξει ποτέ στο παρελθόν οι δύο άσοι, όπως δηλαδή συνέβη στο Staples Center κατά την διάρκεια του αγώνα των Λέικερς με τους Ρόκετς . Τα... τρυφερά αισθήματα που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, πάντως, δεν τα έχουν κρύψει, σε μία κόντρα που σύμφωνα με τον Πολ Πιρς διαρκεί εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία στο ΝΒΑ .

Στην εκπομπή του ESPN που επακολούθησε της αναμέτρησης στο Λος Άντζελες, ο Πιρς είπε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη ο καυγάς των δύο πρώην συμπαικτών του σε Σέλτικς και Κλίπερς. " Ο Ρόντο και ο Κρις Πολ ποτέ δεν γούσταραν ο ένας τον άλλον και αυτό πηγαίνει πολύ πίσω, στην πρώτη ή στην δεύτερη χρονιά του Ρόντο. Για την ακρίβεια, με εκπλήσσει που αυτός ο καυγάς είναι ο πρώτος τους, επειδή ποτέ δεν τα πήγαιναν καλά ο ένας με τον άλλον", αποκάλυψε ο "Truth", που είναι πια αναλυτής του ESPN.

Νοέμβριος 2009: Το πρώτο "αίμα"

Αυτή ίσως ήταν η πρώτη φορά που ήρθαν στα χέρια, ωστόσο δεν ήταν ο πρώτος καυγάς τους σε γήπεδο. Καταπώς φαίνεται, η κόντρα τους άρχισε την 1η Νοεμβρίου 2009, σε έναν αγώνα μεταξύ των Νιού Όρλεανς Χόρνετς (δεν είχαν μετονομαστεί ακόμα σε Πέλικανς) και των Μπόστον Σέλτικς στο TD Garden της Βοστώνης. Οι "κέλτες" μόλις είχαν νικήσει τις "σφήκες" 97-87, κι ενώ ο Πολ μιλούσε με τον Πιρς, ο Ρόντο κατευθύνθηκε προς τον "CP3", έπεσε πάνω του και του είπε ότι δεν θα κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα.

" Ο Ρόντο είναι τυχερός που παίζει με παίκτες όπως ο Πιρς, ο Αλεν και ο Γκαρνέτ", είχε πει τότε ο "CP3" για τον Ρόντο, με τον οποίον είχε καυγαδίσει και κατά την δεύτερη περίοδο, εισπράττοντας αμφότεροι από μία τεχνική ποινή. " Έχουμε διαφορετικά στυλ. Αυτός χρειάζεται να κάνει περισσότερα πράγματα στην ομάδα του απ' ότι εγώ στην δική μου", είπε απαντήσει ο γκαρντ των Σέλτικς.

Δείτε τι είχε συμβεί πριν από εννέα χρόνια:

Το σημερινό συμβάν, βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με εκείνο το... καυγαδάκι. Σύμφωνα με τον Κρις Πολ, ο Ρόντο τον έφτυσε κατάμουτρα, κάτι που επιβεβαίωσε ο (καλός του φίλος) Καρμέλο Αντονι αλλά διέψευσε τόσο ο πόιντ γκαρντ των Λέικερς, όσο και η ομάδα του Λος Άντζελες, η οποία εξέτασε εξονυχιστικά το video του καυγά. " Αυτό που έκανε ήταν προσβλητικό. Ούτε στους δρόμους δεν βλέπεις τέτοια συμπεριφορά", σχολίασε ο "Μέλο"...

Καυγάς και σε οικογενειακό επίπεδο

Σύμφωνα με το Athletic και την Houston Chronicle, ο καυγάς των δύο ανδρών πέρασε και σε οικογενειακό επίπεδο μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ένα από τα μέλη της οικογένειας του Ρόντο φέρεται να επιτέθηκε φραστικά στην σύζυγο του Πολ, κάτι που εξαγρίωσε τον γκαρντ των Ρόκετς, δίχως πάντως να υπάρξει συνέχεια στον καυγά. Άλλωστε το κρυφό πέρασμα στα αποδυτήρια του Staples Center δεν υπάρχει πια...

Photo credits: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ