ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξεπέρασε τον Γουίλτ Τσάμπερλεν σε πόντους ο ΛεΜπρόν!

Los Angeles Lakers forward LeBron James gestures during the second half of an NBA basketball game against the Sacramento Kings, Saturday, Nov. 10, 2018, in Sacramento, Calif. The Lakers won 101-86. (AP Photo/Rich Pedroncelli)
AP Photo/Rich Pedroncelli AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πλέον ο 5ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, αφού στον αγώνα των Λέικερς με τους Μπλέιζερς προσπέρασε στην σχετική λίστα τον θρυλικό Γουίλτ Τσάμπερλεν!

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συνεχίζει να γράφει ιστορία. Την δική του ιστορία. Στον αγώνα των Λέικερς με τους Μπλέιζερς, ο "Βασιλιάς" ανέβηκε ακόμα περισσότερο στην λίστα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών του ΝΒΑ, αφού ξεπέρασε τον θρυλικό Γουίλτ Τσάμπερλεν και ανέβηκε στην 5η θέση!

Ο ΛεΜπρόν κατάφερε να ξεπεράσει τον Τσάμπερλεν χάρη σε μία ελεύθερη βολή λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Τσάμπερλεν ολοκλήρωσε την καριέρα του με 31.419 πόντους. Ο Τζέιμς χρειαζόταν πριν από τον αγώνα με τους Μπλέιζερς 39 πόντους για να τον ξεπεράσει, κάτι που είχε καταφέρει ήδη με περίπου 4 λεπτά να μένουν για το τέλος του αγώνα, ολοκληρώνοντας τελικά το παιχνίδι με 44 πόντους.

Επόμενος στόχος πλέον για τον ΛεΜπρόν είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην κανονική περίοδο με 32.392 πόντους. Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι σε σύνολο πόντων (κανονική περίοδος και playoffs) ο ΛεΜπρόν ξεπέρασε τον Τζόρνταν πριν από μερικές ημέρες.

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε την φάση που οδήγησε στην αναρρίχηση του ΛεΜπρόν, χάρη σε ένα καλάθι και φάουλ που σημείωσε:

AP Photo/Rich Pedroncelli

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ