NBA

Λέικερς: Μία σεζόν φιάσκο

Λέικερς: Μία σεζόν φιάσκο
AP Photo/Al Drago AP PHOTO/AL DRAGO

Οι Λέικερς πίστεψαν ότι η έλευση του ΛεΜπρόν Τζέιμς θα τους επανέφερε στην ελίτ. Αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ήταν καν αρκετό για να επιστρέψουν στα playoffs.

Απέμεναν 22 δευτερόλεπτα για το τέλος του αγώνα των Λέικερς με τους Νετς. Το σκορ ήταν 109-106 για το Μπρούκλιν, αλλά οι Λέικερς είχαν την επίθεση. Την μπάλα πήρε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ξεκίνησε μία διείσδυση, αλλά γλίστρησε και βγήκε εκτός παρκέ.

γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 106-111 . Αυτή η ήττα όμως έμελλε να τους αφήσει και μαθηματικά εκτός playoffs για 6η σερί σεζόν. Ο δε ΛεΜπρόν, έμεινε για πρώτη φορά εκτός playoffs έπειτα από 14 χρόνια .

Λένε ότι μία εικόνα αξίζει όσο 1.000 λέξεις. Στην περίπτωση των Λέικερς, η εικόνα του ΛεΜπρόν να γλιστράει και να πατάει εκτός παρκέ στην κρισιμότερη επίθεση του αγώνα περιγράφει εν ολίγοις την φετινή τους σεζόν. Μία σεζόν γεμάτη ανεξήγητα υψηλές προσδοκίες, που εξελίχθηκε όπως λίγο-πολύ περίμεναν όλοι όταν είδαν το κακοφτιαγμένο ρόστερ των Λέικερς: Σε φιάσκο.

ΠΗΓΑΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ

Το ΝΒΑ έχει περάσει τα τελευταία χρόνια στην εποχή του “Space and Pace”, το οποίο σε ελεύθερα ελληνικά σημαίνει “μπάσκετ χώρων και ρυθμού”. Η βασική φιλοσοφία είναι αρκετά απλή: Στο παρκέ πρέπει να υπάρχουν αρκετοί σουτέρ ώστε να υπάρχουν οι χώροι να δράσουν όλοι. Ο ΛεΜπρόν ειδικά το ξέρει καλά αυτό, αφού οι Μαϊάμι Χιτ της περιόδου 2010-2014 ήταν μία από τις πρώτες ομάδες που εφάρμοσαν αυτή την λογική για να του δώσουν χώρους, κλείνοντας τους αγώνες με τον Κρις Μπος σε θέση σέντερ και τον Σέιν Μπατίερ σε θέση πάουερ φόργουορντ, μέχρι να το... τερματίσουν πρόσφατα οι Γουόριορς και οι Ρόκετς. Οι Λέικερς όμως φαίνεται ότι δεν πήραν ποτέ αυτό το μήνυμα.

Το ρόστερ των Λέικερς έμοιαζε καταδικασμένο σε αποτυχία, ακόμα και με τον ΛεΜπρόν στο δυναμικό τους. Οι “Λιμνάνθρωποι” αποφάσισαν να μετατρέψουν μία νεανική ομάδα με ταλέντο σε κάθε θέση (Μπολ, Ίνγκραμ, Κούζμα, Χαρτ) σε μία ομάδα βετεράνων που έψαχναν την τελευταία τους ευκαιρία για ένα πρωτάθλημα. Για να ψάξει όμως ένας βετεράνος μία τελευταία ευκαιρία για ένα πρωτάθλημα πρέπει να πάει σε ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο. Οι Λέικερς δεν ήταν ποτέ αυτή η ομάδα. Η ανισορροπία στο ρόστερ ήταν εμφανής και τα προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν.

ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο... ΝΤΕΙΒΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Οι Λέικερς ξεκίνησαν – αναμενόμενα – άσχημα την σεζόν με τρεις σερί ήττες και ρεκόρ 2-5. Πέρασε σχεδόν ένας μήνας για να αποκτήσουν θετικό ρεκόρ (7-6). Παρά όμως τις ανορθογραφίες του ρόστερ, οι Λέικερς έφτασαν ανήμερα τα Χριστούγεννα να έχουν ρεκόρ 20-14 και να βρίσκονται στην 5η θέση της Δύσης, διαλύοντας τους πρωταθλητές Γουόριορς με 127-101! Κάτι έμοιαζε να αλλάζει, ωστόσο σε εκείνο το παιχνίδι τραυματίστηκε ο ΛεΜπρόν, με αποτέλεσμα να μείνει ένα μήνα εκτός δράσης. Στο διάστημα αυτό το ρεκόρ των Λέικερς ήταν 6-11. Το μεγαλύτερο κακό ωστόσο δεν είχε έρθει ακόμα.

ο Άντονι Ντέιβις ζήτησε ανταλλαγή από τους Πέλικανς. Οι “Λιμνάνθρωποι” δεν ήθελαν να μείνουν αμέτοχοι μπροστά σε αυτή την ευκαιρία. Δεν μπορούσαν όμως να δείξουν το ενδιαφέρον τους με πιο άγαρμπο τρόπο. Οι συνομιλίες με τους Πέλικανς διέρρευσαν και όλος ο κόσμος έμαθε ότι η ομάδα του Λ.Α ήταν διατεθειμένη να δώσει τα πάντα εκτός από τον ΛεΜπρόν και τον... Τζακ Νίκολσον για να πάρει τον Ντέιβις. Οι παίκτες όμως ζουν και αυτοί στον ίδιο κόσμο με όλους. Άκουσαν και διάβασαν τις φήμες. Μία ρευστή κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη. Οποιαδήποτε συνοχή υπήρχε, διαλύθηκε. Μαζί, διαλύθηκαν και οι Λέικερς, που θύμιζαν... reality show .

Την ίδια στιγμή που ο Μάτζικ Τζόνσον πάλευε με κάθε τρόπο να αποκτήσει τον Ντέιβις, στα αποδυτήρια των Λέικερς είχε γίνει... χαμός. Οι βετεράνοι παίκτες της ομάδας τσακωνόντουσαν με τον προπονητή τους, Λιουκ Γουόλτον . Οι νεαροί παίκτες ήταν αγχωμένοι. Ο Γουόλτον έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλάζοντας συνεχώς το ροτέισον. Όσο για τον ΛεΜπρόν; Στις δηλώσεις του είτε έκανε χαβαλέ, είτε απαντούσε σαν πολιτικός πριν από εκλογές. Το κλίμα δεν ήταν απλώς βαρύ. Ήταν ασήκωτο. Οι τραυματισμοί των Λόνζο Μπολ και Μπράντον Ίνγκραμ ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Οι Λέικερς κλήθηκαν να παλέψουν να μπουν στα playoffs στην πιο ανταγωνιστική Δύση των τελευταίων χρόνων με τον ΛεΜπρόν να είναι τραυματίας, τους ταλαντούχους παίκτες τους εκτός δράσης και τους βετεράνους τους... ξενερωμένους.

ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η σεζόν είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα πριν οι Λέικερς ηττηθούν από τους Νετς του – άλλοτε παίκτη τους – Ντ'Αντζελο Ράσελ, τον οποίο ο Μάτζικ Τζόνσον είχε στείλει στο Μπρούκλιν για να κάνει χώρο για τον Λόνζο Μπολ, δηλώνοντας πως δεν ήταν ο ηγέτης που έψαχνε. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα όμως, ο Ράσελ είναι All Star και οι Νετς στην 6η θέση της Ανατολής, την ίδια στιγμή που οι Λέικερς έμειναν εκτός playoffs για 6η σερί σεζόν.

Λέικερς: Μία σεζόν φιάσκο
AP Photo/Tony Gutierrez AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Ο Μάτζικ Τζόνσον και το επιτελείο του πίστεψαν το καλοκαίρι ότι η έλευση του ΛεΜπρόν θα αρκούσε για να επιστρέψει η ομάδα στην ελίτ. Αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ήταν καν αρκετό για να επιστρέψουν οι Λέικερς στα playoffs. Με 10 αγώνες να μένουν για το τέλος της σεζόν, οι Λέικερς έχουν περίπου τρεις μήνες για να δουν τι πήγε στραβά και να το φτιάξουν.

AP Photo/Al Drago

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ