NBA

Μαϊάμι Χιτ: Το πειθαρχικό παράπτωμα θα κοστίσει 83.448 δολάρια στον Γουέιτερς

Μαϊάμι Χιτ: Το πειθαρχικό παράπτωμα θα κοστίσει 83.448 δολάρια στον Γουέιτερς
AP PHOTO/NELL REDMOND

Ο Ντίον Γουέιτερς υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και θα χάσει την πρεμιέρα του NBA, μαζί και 83.448 δολάρια μετά την απόφαση των Χιτ να τον τιμωρήσουν.

Τα μόλις 10 λεπτά συμμετοχής του Ντίον Γουέιτερς στο παιχνίδι της Παρασκευής (18/10) με τους Χιούστον Ρόκετς για την preseason toy ΝΒΑ οδήγησαν σε διάλογο του 28χρονου γκαρντ με τον προπονητή της ομάδας, Έρικ Σπόλστρα.

Το περιεχόμενο της συζήτησής τους δεν διέρρευσε από τους Χιτ, ωστόσο, καλό δεν μπορεί να ήταν αν λάβουμε ύποψη ότι αυτό ήταν αρκετό για να επισύρει ποινή αποκλεισμού του παίκτη από το ματς της πρεμιέρας απέναντι στους Γκρίζλις (23/10).

Οι Χιτ αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Γουέιτερς, σε ένα ακόμη κρούσμα εντός της ομάδας μετά το πρόσφατο του Τζέιμς Τζόνσον ο οποίος έμεινε εκτός προετοιμασίας λόγω κακής φυσικής κατάστασης.

Το κακό για τον Γουέιτερς είναι πως, πέραν της ευκαιρίας να αγωνιστεί στο πρώτο ματς της regular season (πέρυσι έπαιξε σε 44 παιχνίδια με 12 πόντους μέσο όρο) θα χάσει και 83.448 δολάρια! Αυτο θα είναι το κόστος της τιμωρίας του παίκτη, ο οποίος δεν θα έχει φορολογική ελάφρυνση αφού πρόκειται για τιμωρία που προήλθε από ζήτημα εντός της ομάδας.

Όπως είπε πάντως και ο πρόεδρος των Χιτ, Πατ Ράιλι μάλιστα, η πρότερη συμπεριφορά του Γουέιτερς δεν ήταν και η καλύτερη ώστε να δικαιολογήσει το τελευταίο του παράπτωμα: "Είχαμε αρκετά παραπτώματα την προηγούμενη εβδομάδα, όπως το αντιεπαγγελματικό περιστατικό στον πάγκο την Παρασκευή, συνεπώς θα πρέπει να τιμωρήσουμε τον Γουέιτερς".

Photo Credits: AP Photo/Nell Redmond

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ