NBA

NBA Draft Lottery: Οι τυχεροί και άτυχοι των τελευταίων 35 ετών

NBA Draft Lottery: Οι τυχεροί και άτυχοι των τελευταίων 35 ετών
AP Photo/Nuccio DiNuzzo AP PHOTO/NUCCIO DINUZZO

Σύμφωνα με έρευνα του Hoopshype οι Τίμπεργουλβς, οι Μάβερικς και οι Νικς είναι οι πιο άτυχες ομάδες στην ιστορία της Draft Lottery. Πιο τυχεροί όλων οι 76ερς.

Η κληρωτίδα δεν έκανε ούτε αυτή τη φορά το χατήρι των Νικς. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Βλέπετε, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το Hoopshype για τα διαχρονικά αποτελέσματα της NBA Draft Lottery από το 1985 έως σήμερα, η Νέα Υόρκη είναι η τρίτη πιο άτυχη ομάδα , πίσω μόνο από τους Μάβερικς και τους Τίμπεργουλβς!

Από τότε που το ΝΒΑ εφάρμοσε το συγκεκριμένο σύστημα για την επιλογή στο Draft, οι Νικς έχουν επιλέξει συνολικά 10 θέσεις χαμηλότερα από αυτήν που προβλεπόταν βάσει της θέσης τους στην κανονική περίοδο και πέραν της πρώτης επιλογής που είχαν το 1985, το φετινό Νο. 3 είναι το υψηλότερο pick που είχαν τα τελευταία 35 χρόνια! Και οι Νεοϋρκέζοι δεν βρίσκονται καν στην χειρότερη θέση μεταξύ των 30 ομάδων του ΝΒΑ...

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη έρευνα, η Μινεσότα έχει επιλέξει συνολικά 16 θέσεις κάτω από αυτές που θα μπορούσε βάσει των αποτελεσμάτων της, καθώς έπεσε συνολικά 11 φορές, έμεινε στο ίδιο pick 9 και ποτέ δεν κέρδισε θέση στο Draft. Οι Τίμπεργουλβς, τουλάχιστον, έχουν επιλέξει και στην πρώτη θέση του Draft (τον Καρλ-Άντονι Τάουνς). Οι Μάβερικς, δεν ήταν ποτέ τόσο "τυχεροί"...

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ "ΑΝΕΒΕΙ" ΠΟΤΕ

Το Ντάλας έχει πέσει στο Draft έξι φορές, έχει μείνει στάσιμο οκτώ και όπως και η Μινεσότα, ούτε αυτό έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ θέσεις μέσω της λοταρίας. Οι Μάβερικς και οι Τίμπεργουλβς δεν είναι πάντως οι μόνες ομάδες που δεν έχουν ανέβει ποτέ θέσεις στο Draft. Το ίδιο έχουν πάθει ακόμα οι Νάγκετς και η Χιτ. Το Μαϊάμι, βέβαια, έχει μόνο οκτώ συμμετοχές στην λοταρία.

Στην άλλη άκρη της λίστας υπάρχει η Φιλαντέλφια. Μακράν της δεύτερης η πιο τυχερή ομάδα της Draft Lottery. Οι 76ερς έχουν συνολικά 20 παρουσίες στην λοταρία και στις 8 εξ αυτών ανέβηκαν θέσεις, ενώ έπεσαν μόνο μία φορά! Όλα αυτά τα χρόνια οι 76ερς έχουν επιλέξει συνολικά 19 θέσεις πάνω από τις "προβλεπόμενες"!

Αναλυτικά οι θέσεις που έχουν επιλέξει στο Draft οι 30 ομάδες σε σύγκριση με αυτές που "προβλεπόταν":

1. Φιλαντέλφια 76ερς +19

2. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ +11

3. Σάρλοτ Χόρνετς +10

-. Λος Άντζελες Λέικερς +10

5. Κλίβελαντ Καβαλίερς +6

6. Νιου Όρλεανς Πέλικανς +4

-. Σαν Αντόνιο Σπερς +4

-. Χιούστον Ρόκετς +4

9. Ορλάντο Μάτζικ +3

-. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς +3

-. Μπόστον Σέλτικς +3

-. Μπρούκλιν Νετς +3

13. Λ.Α. Κλίπερς +2

-. Ιντιάνα Πέισερς +2

15. Γιούτα Τζαζ +1

-. Μέμφις Γκρίζλις +1

17. Μιλγουόκι Μπακς 0

-. Ατλάντα Χοκς 0

-. Ντιτρόιτ Πίστονς 0

20. Τορόντο Ράπτορς -2

-. Σικάγο Μπουλς -2

22. Φοίνιξ Σανς -4

23. Ουάσινγκτον Γουίζαρντς -6

24. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς -8

-. Σακραμέντο Κινγκς -8

26. Μαϊάμι Χιτ -9

-. Ντένβερ Νάγκετς -9

28. Νιου Γιορκ Νικς -10

29. Ντάλας Μάβερικς -12

30. Μινεσότα Τίμπεργουλβς -16

Photo credits: AP Photo/Nuccio DiNuzzo

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ