NBA

Ντοκ Ρίβερς: Τρίτη σειρά που χάνει από το 3-1, έχει χάσει άλλες τρεις από το 3-2

Ντοκ Ρίβερς: Τρίτη σειρά που χάνει από το 3-1, έχει χάσει άλλες τρεις από το 3-2
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Ντοκ Ρίβερς έδωσε συνέχεια σε ένα τρομερό αρνητικό ρεκόρ μετά τον αποκλεισμό των Κλίπερς, αφού ομάδες που έχει προπονήσει έχουν αποκλειστεί τρεις φορές όταν ήταν πάνω με 3-1 νίκες και άλλες τρεις όταν ήταν πάνω με 3-2 νίκες.

Οι Κλίπερς έπεσαν θύμα έκπληξης, αφού αν και προηγήθηκαν με 3-1 νίκες κόντρα στους Νάγκετς τελικά αποκλείστηκαν με 4-3, χάνοντας και το Game 7 με 89-104. Παράλληλα ωστόσο διεύρυναν και το αρνητικό ρεκόρ του Ντοκ Ρίβερς, ο οποίος συνεχίζει να γράφει ιστορία από την... ανάποδη.

Μετά λοιπόν τον αποκλεισμό των Κλίπερς, ο Ρίβερς έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που έχει αποκλειστεί από τα playoffs τρεις φορές αν και νωρίτερα η ομάδα του προηγήθηκε με 3-1 νίκες, ενώ έχει στο βιογραφικό του και τρεις αποκλεισμούς έπειτα από προβάδισμα με 3-2 νίκες.

Αναλυτικά οι σειρές που ο Ρίβερς είδε τις ομάδες του να αποκλείονται ενώ είχαν το πάνω χέρι.

2003: Ως προπονητής των Ορλάντο Μάτζικ είδε το Ορλάντο να προηγείται με 3-1 νίκες κόντρα στους Πίστονς στον πρώτο γύρο, αλλά αποκλείστηκε με 4-3

2009: Ως προπονητής των Σέλτικς προηγήθηκε με 3-2 νίκες κόντρα στους Μάτζικ στον δεύτερο γύρο, αλλά αποκλείστηκε με 4-3.

2010: Ως προπονητής των Σέλτικς προηγήθηκε με 3-2 νίκες στους Τελικούς του ΝΒΑ κόντρα στους Λέικερς, αλλά έχασε τον τίτλο με 4-3.

2012: Ως προπονητής των Σέλτικς προηγήθηκε με 3-2 νίκες κόντρα στους Χιτ στους Τελικούς της Ανατολής αλλά αποκλείστηκε με 4-3.

2015: Ως προπονητής των Κλίπερς προηγήθηκε με 3-1 νίκες κόντρα στους Ρόκετς στον δεύτερο γύρο, αλλά αποκλείστηκε με 4-3.

2020: Ως προπονητής των Κλίπερς προηγήθηκε με 3-1 νίκες κόντρα στους Νάγκετς στον δεύτερο γύρο, αλλά αποκλείστηκε με 4-3.

Έχοντας πλέον έξι αποκλεισμούς όπου κάποια στιγμή έμοιαζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί, η ερώτηση πλέον που ακολουθεί τον (πρωταθλητή με τους Σέλτικς το 2008) Ρίβερς είναι το εξής: Είναι πλέον κατάρα αυτό που συμβαίνει ή κάτι περισσότερο;

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ