NBA

ΝΒΑ: Μεγάλο "ψαλίδι" στις αποστολές των ομάδων από τον Άνταμ Σίλβερ

ΝΒΑ: Μεγάλο "ψαλίδι" στις αποστολές των ομάδων από τον Άνταμ Σίλβερ
AP Photo/Jae C. Hong AP PHOTO/JAE C. HONG

Ο Άνταμ Σίλβερ προχωρά το πλάνο του για την συνέχεια της σεζόν 2019/20 και το πρώτο πραγματικά σημαντικό μέτρο θα είναι ο περιορισμός των μελών κάθε αποστολής κατά τουλάχιστον 20 άτομα. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά τις επόμενες δέκα μέρες, ο Κομισάριος του ΝΒΑ θα ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου το πλάνο του για τη συνέχεια της σεζόν 2019/20 . Έχετε διαβάσει πως στόχος του Άνταμ Σίλβερ είναι να συγκεντρώσει τις ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας στη Φλόριντα και εκείνες της Δυτικής Περιφέρειας στο Λας Βέγκας, τώρα όμως έγινε γνωστός μέσω του Hall of Famer δημοσιογράφου Μαρκ Στάιν ο πρώτος πολύ σημαντικός περιορισμός που θα έχουν οι αποστολές των 30 οργανισμών της Λίγκας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Στάιν κάθε ομάδα θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των μελών της αποστολής της από τους 50-55 που την ακολουθούν σε κάθε ταξίδι στους αυστηρά 35, με αποτέλεσμα πολλοί (assistant coaches, προπονητές ατομικής βελτίωσης, φροντιστές, γιατροί, φυσιοθεραπευτές κτλ.) να αναγκάζονται να μείνουν εκτός δράσης είτε για μέρος της υπόλοιπης σεζόν, είτε για όλο το διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι την ανάδειξη του πρωταθλητή για το 2020.

Ο Σίλβερ και οι συνεργάτες του θα προσπαθήσουν να μειώσουν τα άτομα που θα μπαίνουν στα γήπεδα και τα προπονητήρια με στόχο να αποφύγει τους κινδύνους που ελοχεύουν, ωστόσο αυτή η σκέψη/πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και από τις ομάδες στο επόμενο Board of Governors. Δεν τίθεται θέμα απόρριψης, προφανώς, ειδικά από τη στιγμή που ο Κομισάριος απολαμβάνει σε όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς κρίσης την απόλυτη στήριξη των πάντων.

Θυμίζουμε πως οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα δούμε ξανά αγώνες κανονικής περιόδου, τουλάχιστον 5-6 για κάθε ομάδα, αρχής γενομένης από τα μέσα Ιουλίου. Υπάρχει σκέψη για μικρότερες σειρές αγώνων στον πρώτο γύρο των playoffs, αυτό όμως θα ξεκαθαριστεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Το σίγουρο είναι ότι το ΝΒΑ ετοιμάζεται για να πατήσει ξανά το "ON", ενώ τη Δευτέρα (25/5) θα μάθουμε τι θα γίνει και στη EuroLeague .

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ