NBA

ΝΒΑ: Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία προπονητές θα κάθονται κανονικά στους πάγκους

ΝΒΑ: Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία προπονητές θα κάθονται κανονικά στους πάγκους
AP Photo/Rebecca Blackwell AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Μία ατάκα του Άνταμ Σίλβερ ότι ίσως οι άνω των 65 ετών προπονητές να πρέπει να δίνουν οδηγίες μακριά από τον πάγκο για λόγους ασφαλείας έφερε αναστάτωση, με αποτέλεσμα την... αναδίπλωση.

Ο Άνταμ Σίλβερ υπέπεσε σε ατόπημα, αλλά φρόντισε να το διορθώσει άμεσα. Με τις ομάδες του ΝΒΑ συμφώνησαν να αποφασίζουν την επανεκκίνηση της σεζόν 2019/20, ο Κομισάριος του ΝΒΑ έκανε μία δήλωση που συζητήθηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπάρξει διευκρίνιση.

Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή τέθηκε στον Σίλβερ το ερώτημα τι σκοπεύει να κάνει το ΝΒΑ με τους προπονητές που είναι +65 ετών και βάσει των ιατρικών οδηγιών θεωρείται ότι ανήκουν σε ευαίσθητη ομάδα λόγω του κορονοϊού. Πρακτικά δηλαδή ρωτήθηκε τι θα κάνει το ΝΒΑ για να προστατέψει τους Γκρεγκ Πόποβιτς (71 ετών - Σπερς), Μάικ Ντ' Αντόνι (69 ετών - Ρόκετς) και Άλβιν Τζέντρι (65 ετών - Πέλικανς). Και η αρχική του απάντηση έφερε προβληματισμό.

" Κάποιοι προπονητές είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία προπονητές ίσως δεν μπορέσουν να καθίσουν στους πάγκους των ομάδων για να τους προστατεύσουμε. Πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιο διαφορετικό πρωτόκολλο" δήλωσε ο Σίλβερ, κάτι που έφερε άμεσα αντιδράσεις. Ο Ντ' Αντόνι δήλωσε στο ESPN ότι " είμαι σίγουρος ότι θέλουν να μας κρατήσουν ασφαλείς, αλλά το να ξεκινάμε να απομονώνουμε ανθρώπους λέγοντας ότι κινδυνεύουν περισσότερο δεν θα το ήθελα", με τον Τζέντρι να προσθέτει ότι " αυτό δεν έχει λογική. Πώς θα προπονήσω με αυτό τον τρόπο";

Βλέποντας τις αντιδράσεις, ο Σίλβερ υποχρεώθηκε να δώσει διευκρινήσεις, με τον Ρικ Καρλάιλ των Μάβερικς (που είναι και Πρόεδρος της Ένωσης προπονητών) να δηλώνει πως μίλησε με τον Κομισάριο του ΝΒΑ, τονίζοντας ότι " Ο Σίλβερ παραδέχθηκε ότι βιάστηκε να μιλήσει για το θέμα. Η υγεία και η ασφάλεια των προπονητών έχει προτεραιότητα, αλλά είναι πιθανό ένας προπονητής του ΝΒΑ 60 ή 70 χρονών να είναι πιο υγιής από έναν 30αρη ή 40αρη.

Δεν πρέπει η κουβέντα να αφορά την ηλικία κάποιου και ο Άνταμ (σ.σ Σίλβερ) με διαβεβαίωσε ότι θα δουλέψουμε μαζί ώστε να βρούμε μία λύση που θα είναι ασφαλής και δίκαιη για όλους τους προπονητές".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ