ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Φουλτζ ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο της καριέρας του και το κοινό "τρελάθηκε"!

Philadelphia 76ers Markelle Fultz, right, uses the screen set by Joel Embiid, left, of Cameroon, on Chicago Bulls Antonio Blakeney, center, to drive to the basket during the second half of an NBA basketball game, Thursday, Oct. 18, 2018, in Philadelphia. The 76ers won 127-108. (AP Photo/Chris Szagola)
AP Photo/Chris Szagola AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Ο Μαρκέλ Φουλτζ γνώρισε την απόλυτη αποθέωση από τους φιλάθλους των Σίξερς, αφού στην άνετη νίκη επί των Μπουλς ευστοχησε στο πρώτο τρίποντο της καριέρας του στο ΝΒΑ!

Οι Σίξερς σημείωσαν την πρώτη φετινή τους νίκη στο ΝΒΑ, κερδίζοντας άνετα με 127-108 τους Μπουλς . Ενώ όμως οι περισσότεροι θα περίμενε να ασχοληθεί ο κόσμος με το triple-double του Μπεν Σίμονς ή την 30αρα του Τζοέλ Εμπίντ, οι φίλοι των Σίξερς προτίμησαν να εστιάσουν την προσοχή τους σε μία φάση που έμοιαζε αδιάφορη: Ένα τρίποντο του Μαρκέλ Φουλτζ με σχεδόν 9 λεπτά να μένουν για το τέλος του αγώνα, με το οποίο το σκορ έγινε 108-88. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο καλάθι οι φίλοι της ομάδας το πανηγύρισαν σαν buzzer-beater!

Είναι λογικό πολύς κόσμος να αναρωτιέται γιατί το κοινό των Σίξερς αντέδρασε έτσι. Αυτοί που έχουν παρακολουθήσει την πορεία του Φουλτζ βέβαια ξέρουν την απάντηση: Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο του Νο1 του ΝΒΑ Draft του 2017 στην καριέρα του στο ΝΒΑ!

Ο Φουλτζ βίωσε πέρυσι μία εφιαλτική ρούκι χρονιά. Αν και μπήκε στο ΝΒΑ με υψηλές προσδοκίες, αγωνίστηκε μόλις σε 14 αγώνες λόγω τραυματισμού στον δεξιό ώμο (στο χέρι που σουτάρει) και ακολούθως είδε όλο τον κόσμο να ασχολείται με τον τρόπο που σούταρε και πώς είχε αλλάξει τη μηχανική του και δεν μπορούσε πια να σουτάρει. Όπως αποδείχθηκε τελικά, ο Φουλτζ είχε στα αλήθεια ξεχάσει να σουτάρει, αφού οι μύες του ώμου του δεν είχαν μνήμη. Το πρόβλημα δηλαδή δεν ήταν ψυχολογικό, αλλά σωματικό - νευρομυϊκής φύσεως - με αποτέλεσμα ο ταλαντούχος γκαρντ να χρειαστεί να μάθει τα πάντα από την αρχή.

Ο Φουλτζ υποχρεώθηκε το περασμένο καλοκαίρι να δουλέψει πάρα πολύ σκληρά προκειμένου να μάθει ουσιαστικά να σουτάρει από την αρχή. Όλος ο κόσμος περίμενε να δει πώς θα εμφανιστεί φέτος και τα πρώτα δείγματα δείχνουν καλά. Το πρώτο του τρίποντο στην καριέρα του στο ΝΒΑ, δε, έδιωξε έναν μεγάλο ""βραχνά" και κομμάτι από το άγχος που είχε.

" Σίγουρα ένιωσα ανακούφιση όταν ευστόχησα σε αυτό το σουτ. Δούλεψα όλο το καλοκαίρι, σούταρα τρίποντα, σουτ από μέση απόσταση, δούλεψα στο παιχνίδι μου, οπότε ήμουν άνετος. Πίστεψα ότι θα ευστοχήσω όταν σούταρα και σκέφτηκα ότι θα μπει η μπάλα στο καλάθι, κάτι που έγινε" δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα, το τέλος του οποίου τον βρήκε να έχει 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής.

Η αρχή λοιπόν έγινε. Μένει να φανεί τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα για τον Φουλτζ, ο οποίος έδιωξε ένα μεγάλο βάρος από πάνω του.

AP Photo/Chris Szagola

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ