ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κέβιν Ντουράντ ξεσήκωσε το ΝΒΑ

Golden State Warriors forward Kevin Durant gestures during a break in the game during the first half of an NBA basketball game against the Los Angeles Clippers Monday, Nov. 12, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Golden State Warriors forward Kevin Durant gestures during a break in the game during the first half of an NBA basketball game against the Los Angeles Clippers Monday, Nov. 12, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Μια κουβέντα του Κέβιν Ντουράντ -που αρχικά πέρασε στα ψιλά- έχει ξεσηκώσει το ΝΒΑ. Τρεις ομάδες παρακολουθούν όσα γίνονται στους Γουόριορς, πολλές θα προσπαθήσουν τραβήξουν τη σκανδάλη αν προκύψει ενδεχόμενο ανταλλαγής του 30χρονου σούπερσταρ.

Το επεισόδιο του Κέβιν Ντουράντ με τον Ντρέιμοντ Γκριν , στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα Κλίπερς - Γουόριορς και το ξέσπασμα που ακολούθησε στα αποδυτήρια των Πρωταθλητών, συνεχίζει να είναι το "καυτό" θέμα των τελευταίων ημερών. Πολλά ειπώθηκαν, οι δύο παίκτες σχολίασαν όσα έγιναν στο παρκέ του Στέιπλς Σέντερ, η ομάδα τιμώρησε τον Γκριν με έναν αγώνα, ο Ντουράντ εξήγησε πως κάποια στιγμή θα τα βρει ξανά με τον συμπαίκτη του , όμως μια ατάκα που αρχικά πέρασε στα... ψιλά, έχει βάλει την κατάσταση σε νέα βάση.

" Προσπαθώ να παίξω μπάσκετ" φαίνεται να λέει ο KD στον Αντρέ Ιγκουοντάλα στον πάγκο των Γουόριορς, στιγμές πριν την έναρξη της παράτασης, πριν η κάμερα τον πιάσει να μονολογεί " γι' αυτό θα φύγω".

ΤΟ OPT-OUT ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΤΟΜΠΣΟΝ - ΓΚΡΙΝ

Με δεδομένο ότι ο Ντουράντ μπορεί να μείνει ελεύθερος την 1η Ιουλίου του 2019 (έχει option για έναν ακόμη χρόνο αντί 31.500.000 δολαρίων) και με επίσης δεδομένο ότι ο Κλέι Τόμπσον θα είνει εκείνη την περίοδο unrestricted free agent και θα ζητήσει μια maximum συμφωνία από τους Γουόριορς, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ιδιαίτερα περίπλοκα για την ομάδα του Στιβ Κερ που έχει κατακτήσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα, όμως δείχνει να περνά μια κρίση.

Όχι αγωνιστική, αλλά ψυχολογική και πνευματική, με τον Γκριν να βρίσκεται ως συνήθως στο επίκεντρο. Ένας Γκριν που επίσης κοιτάζει το επόμενο συμβόλαιό του, καθώς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020. Η λογική λέει πως η ομάδα θα του προσφέρει πρόωρη επέκταση για να μην "πειραχθεί" ο κορμός της.

ΟΙ "ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ" ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Όπως γίνεται αντιληπτό, το ντόμινο των εξελίξεων θα είναι σημαντικό, καθώς ήδη συγκεκριμένες ομάδες παρακολουθούν όσα γίνονται στο Σαν Φρανσίσκο. Οι Λος Άντζελες Λέικερς θα κυνηγήσουν τον Ντουράντ, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θα προσπαθήσουν να τον... επαναπατρίσουν, οι Νιου Γιορκ Νικς ονειρεύονται να τον βάλουν στο ρόστερ τους, ίσως δούμε κι άλλες ομάδες (Σίξερς, Μπακς, Σέλτικς, Κλίπερς) να μπαίνουν στο παιχνίδι για τον 30χρονο σούπερσταρ. Ποιος δεν θα τον ήθελε άλλωστε στο ρόστερ του, ειδικά από τη στιγμή που δείχνει να διανύει τα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του;

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να προκύψει ενδεχόμενο ανταλλαγής του Ντουράντ στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν (το trade deadline είναι φέτος στις 7 Φεβρουαρίου), ώστε οι Γουόριορς να μην τον χάσουν για το απόλυτο τίποτα σε λίγους μήνες. Αν φυσικά υπάρχει όντως σκέψη του KD να αποχαιρετήσει για μια νέα πρόκληση. Αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη, τότε είναι δεδομένο πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα, καθώς πιθανή ανταλλαγή του Ντουράντ μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε τεράστιο βαθμό εν όψει των playoffs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ