NBA

Ο Μπλέντσο ψάχνει τον εαυτό του

Ο Μπλέντσο ψάχνει τον εαυτό του
AP Photo/Aaron Gash AP PHOTO/AARON GASH

Ο Έρικ Μπλέντσο ήταν εκ των χειρότερων παικτών των Μπακς στο Game 4 με τους Ράπτορς. Βασικά, είναι ο χειρότερος παίκτης τους στην σειρά. Για να προχωρήσει όμως το Μιλγουόκι, οφείλει να βγει μπροστά.

Ο Έρικ Μπλέντσο ψάχνεται στην σειρά με τους Ράπτορς. Προσπαθεί να βρει ρυθμό, αλλά δνε τα καταφέρνει. Σαν κάτι απλώς να μην πάει καλά. Ξέρει όμως ότι αν συνεχίσει έτσι, οι Μπακς θα έχουν πρόβλημα.

Ο 30χρονος γκαρντ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες των Μπακς. Το δίδυμο των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κρις Μίντλετον τραβάει όλο το κουπί, ο Μπρουκ Λόπεζ ανοίγει όλο το γήπεδο με το σουτ του, οι υπόλοιποι σουτέρ κάνουν το ίδιο. Ο Μπλέντσο όμως είναι αυτός που όλοι περιμένουν να γίνει το στήριγμα των δύο All Star της ομάδας. Κόντρα στους Ράπτορς αυτό δεν έχει συμβεί. Και αυτό είναι πρόβλημα για το Μιλγουόκι.

ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ

Έπειτα από μία εξαιρετική κανονική περίοδο, όπου καθιερώθηκε ως το τρίτο βιολί της ομάδας, ο Μπλέντσο ήθελε να κάνει το ίδιο και στα playoffs. Στην σειρά του πρώτου γύρου με τους Πίστονς τα κατάφερε, έχοντας 19.3 πόντους και 5.3 ασίστ μέσο όρο. Κόντρα στους Σέλτικς στον δεύτερο γύρο είχε τα πάνω του και τα κάτω του, με τους αριθμούς του να πέφτουν στους 13.4 πόντους και τις 3.6 ασίστ μέσο όρο. Αυτή όμως δεν είναι καν η χειρότερη σειρά του.

Στην σειρά με τους Ράπτορς όμως έχει σχεδόν... εξαφανιστεί, με τους αριθμούς του να έχουν πέσει στους 8.3 πόντους και 4 ασίστ μέσο όρο. Συνολικά, έχει 2/19 τρίποντα και 9/26 δίποντα, ενώ την ίδια στιγμή ο προσωπικός του αντίπαλος, Κάιλ Λόουρι, έχει 20.3 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ μέσο όρο. Στο Game 4 ( νίκη των Ράπτορς με 120-102 ) ο Μπλέντσο έμεινε στους 7 πόντους με 2/7 σουτ και ο Λόουρι 25 πόντους.

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Έρικ είναι ότι χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε φτάσει τόσο μακριά. Ο καθένας εκνευρίζεται όταν δεν παίζει καλά, επειδή θεωρεί ότι απογοητεύει την ομάδα και θέλει να παίξει καλά για τους συμπαίκτες του” δήλωσε ο Πατ Κόνατον, προσπαθώντας να εξηγήσει τι συμβαίνει με τον Μπλέντσο. Το θέμα ωστόσο είναι ότι δεν είναι κανονική περίοδος για να υπάρχει χρόνος για τους Μπακς να περιμένουν από τον Μπλέντσο να ηρεμήσει. Είναι τα playoffs, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας και επιβάλλεται να βελτιωθεί. Η επιστροφή στο Μιλγουόκι για το Game 5 κανονικά θα πρέπει να τον βοηθήσει να συνέλθει. Αν δεν συνέλθει άμεσα, τότε τόσο αυτός όσο και το Μιλγουόκι θα έχουν πρόβλημα.

AP Photo/Aaron Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ