NBA

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είναι έτοιμος για το μεγάλο ρίσκο

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είναι έτοιμος για το μεγάλο ρίσκο
FIBA FIBA

Ενα μεγάλο "όχι" ετοιμάζεται να πει ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σε πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς για πρόωρη επέκταση συμβολαίου, ώστε να πάρει κάτι πολύ καλύτερο το καλοκαίρι του 2020.

Στα 27 του χρόνια, θεωρείται ήδη βετεράνος του αθλήματος. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ετοιμάζεται για την τρίτη σεζόν του στο ΝΒΑ, έχει όμως πολλές εμπειρίες από το υψηλότερο επίπεδο, έχει και αυτοπεποίθηση. Ποτέ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα πίστης στις δυνατότητές του, γι' αυτό και είναι έτοιμος να πάρει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο που είτε θα τον εκτοξεύσει, είτε θα τον βάλει σε δύσκολη θέση το καλοκαίρι του 2020.

Ο Σέρβος περιφερειακός έχει το δικαίωμα να υπογράψει πρόωρη επέκταση με τους Κινγκς, οι οποίοι μπορούν να του δώσουν τετραετές συμβόλαιο αξίας 51 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα προσπεράσει αυτή την ευκαιρία για να βρει τον επόμενο Ιούλιο μια συμφωνία που θα είναι πιο κοντά στα δικά του "θέλω". Ο Μπογκντάνοβιτς θεωρεί ότι στην αδύναμη Free Agency του 2020 μπορεί να βρει ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο, με ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 15 και ίσως και να αγγίζει τα 18-20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, όμως μια τέτοια απόφαση μοιάζει με μεγάλο ρίσκο από τη στιγμή που ένας τραυματισμός στη διάρκεια της σεζόν 2019/20 μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Επίσης, δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς και τις εύθραυστες ισορροπίες που έχουν προκύψει από την κόντρα της Λίγκας με την Κίνα , εξαιτίας του tweet του Ντάριλ Μόρι.

Αυτό θα είναι το δεύτερο σημαντικό ρίσκο που θα πάρει στην καριέρα του ο Σέρβος περιφερειακός, ο οποίος είχε κάνει τρία χρόνια υπομονή από τη μέρα που έγινε draft μέχρι τη μέρα που μετακόμισε στο ΝΒΑ ώστε να έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί από μηδενική βάση το συμβόλαιό του με τους Σακραμέντο Κινγκς. Τελικά συμφώνησε μαζί τους για τρία χρόνια και 27 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που μοιάζει περίπου με το 1/3 από αυτό που θα πάρει το καλοκαίρι του 2020 αν φυσικά όλα πάνε καλά για εκείνον.

Για την ιστορία, ο Μπογκντάνοβιτς θα είναι restricted free agent τον επόμενο Ιούλιο, γεγονός που σημαίνει πως οι Κινγκς θα έχουν και πάλι την τελευταία λέξη για να ισοφαρίσουν οποιαδήποτε πρόταση και να τον κρατήσουν στο Σακραμέντο. Τη σεζόν 2018/19 είχε 14.1 πόντους από 46.2% στο δίποντο, 36% στο τρίποντο και 82.7% στις βολές μαζί με 3.5 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 27.8 λεπτά συμμετοχής σε 70 αγώνες.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ