NBA

Ο Τούρκος Γενικός Εισαγγελέας θα ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του Ενες Καντέρ στην Τουρκία

New York Knicks center Enes Kanter (00) in the first half of an NBA basketball game Tuesday, Jan. 1, 2019, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας της Τουρκίας αναμένεται να ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του Ένες Καντέρ στην χώρα!

Η κόντρα του Ένες Καντέρ με την τουρκική κυβέρνηση πηγαίνει πλέον σε άλλο επίπεδο. Με τον Τούρκο σέντερ να είναι ιδιαίτερα επιθετικός τον τελευταίο καιρό με αφορμή την αδυναμία του να ταξιδέψει στο Λονδίνο για τον αγώνα των Νικς με τους Γουίζαρντς (17/1) επειδή φοβάται για την ζωή του λόγω του Ταγίπ Ερντογάν και να φιλοξενούνται συχνά δηλώσεις του, στην Τουρκία αποφάσισαν να λάβουν μέτρα.

Σύμφωνα με το τουρκικό σάιτ "Daily Sabah", ο Γενικός Εισαγγελέας της Τουρκίας αναμένεται να ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του σέντερ των Νικς στην χώρα λόγω της στήριξής του στον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αποκαλέσει τρομοκράτη και τον θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος πριν μερικά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό διαβατήριο του Καντέρ έχει ακυρωθεί, με τον δυναμικό σέντερ βρίσκεται με πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ έπειτα από πρωτοβουλία της αμερικανικής κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2016, όταν η Τουρκία αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες στον παίκτη των Νικς. Αν τελικά ζητήσει πράγματι ο Γενικός Εισαγγελέας την έκδοση του Καντέρ, θα έχει ενδιαφέρον πλέον ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ, αφού ενδέχεται να δημιουργηθεί ακόμα και διπλωματικό επεισόδιο σε περίπτωση άρνησής της.

AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ