ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Γκρίζλις προσγείωσαν τους Μπακς του τρομερού Γιάννη Αντετοκούνμπο

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo during the second half of an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers Wednesday, Oct. 24, 2018, in Milwaukee. The Bucks won 123-108. (AP Photo/Aaron Gash)
AP Photo/Aaron Gash AP PHOTO/AARON GASH

Ψυχωμένοι οι Γκρίζλις, κέρδισαν με 116-113 μέσα στο Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τους Μπακς στην 1η φετινή εντός έδρας ήττα τους. Πήγε στράφι η σπουδαία βραδιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι Γκρίζλις έδειξαν στους Μπακς την... άλλη πλευρά του φεγγαριού στους Μπακς. Παίζοντας έξυπνα και στοχευμένα, το Μέμφις κέρδισε με 116-113 μέσα στο Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τους Μπακς στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα τους έπειτα από 6 σερί νίκες. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά το τρίποντο του Κρις Μίντλετον στο φινάλε δεν βρήκε στόχο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο "Greek Freak" βρέθηκε σε σπουδαία βραδιά, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 31 πόντους με 10/12 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 11/12 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Ο Κρις Μίντλετον με 25 πόντους ήταν άξιος συμπαραστάτης του Γιάννη, με τον Πατ Κόνατον να προσθέτει 16 πόντους και τον Έρικ Μπλέντσο 15 πόντους.

Για τους Γκρίζλις, ο Μαρκ Γκασόλ ήταν τρομερός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 29 πόντους, με τον Μάικ Κόνλεϊ να προσθέτει 26 πόντους και τον Σέλβιν Μακ 15 πόντους.

ΕΝΑ ΣΕΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Οι Γκρίζλις έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους, αφού μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 29-19. Στην δεύτερη περίοδο η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 13 πόντους (36-23), ωστόσο κάπου εκεί οι Μπακς αντέδρασαν και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν σε 48-45 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο το σενάριο δεν άλλαξε, με τους Γκρίζλις να ξεφεύγουν πάλι με διψήφια διαφορά (82-67), αλλά τους Μπακς να μειώνουν σε 84-80. Στην τέταρτη περίοδο οι Μπακς έφεραν τούμπα το ματς και παίρνοντας λύσεις από τους παγκίτες τους ξέφυγαν με 94-86. Το Μέμφις ωστόσο αντέδρασε και άρχισε σταδιακά να πλησιάζει στο σκορ, καταφέρνοντας σε ένα κρίσιμο σημείο να τρέξει ένα σερί 12-0 και να περάσει μπροστά με 106-99, με τον προπονητή των Μπακς, Μάικ Μπάντενχολζερ, να αποβάλλεται ανάμεσα στο ξέσπασμα των Γκρίζλις.

Οι Μπακς ήταν σε δύσκολη θέση, ωστόσο χάρη σε καλάθια των Γιάννη και Μίντλετον έφτασαν κοντά στην ανατροπή, ωστόσο το σουτ του τελευταίου στο φινάλε δεν βρήκε στόχο, με το Μέμφις να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Γκρίζλις προσγείωσαν τους Μπακς του τρομερού Γιάννη Αντετοκούνμπο
Οι Γκρίζλις προσγείωσαν τους Μπακς του τρομερού Γιάννη Αντετοκούνμπο


AP Photo/Aaron Gash

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ