NBA

Οι Γουόριορς έστειλαν μήνυμα σε όλο το ΝΒΑ

Οι Γουόριορς έστειλαν μήνυμα σε όλο το ΝΒΑ
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSK

Η επίδειξη δύναμης των Γουόριορς μέσα στο Ντένβερ προκάλεσε... τρόμο, με τους Πρωταθλητές να δείχνουν ποιος είναι το αφεντικό στο ΝΒΑ. Το... καλύτερο; Σε λίγο έρχεται και ο Κάζινς!

Ο αγώνας των Νάγκετς με τους Γουόριορς θα ξεκαθάριζε – έστω προσωρινά – την κατάσταση στη κορυφή της Δύσης, το τέλος του αγώνα θα έβρισκε τον νικητή στην 1η θέση. Εκεί όμως που όλοι περίμεναν ένα ντέρμπι, οι Γουόριορς έκαναν... πάρτι.

Οι Νάγκετς θα έλεγε κανείς ότι έκαναν ένα σχεδόν τέλειο επιθετικό παιχνίδι. Σημείωσαν 38 πόντους στην πρώτη περίοδο και 60 στο πρώτο ημίχρονο. Τελείωσαν τον αγώνα έχοντας σημειώσει 111 πόντους, σουτάροντας με 45.7% εντός παιδιάς (42/92), 41.2% στα τρίποντα (14/34) και 81.3% στις βολές (13/16). Μοίρασαν 30 ασίστ. Έκαναν μόλις 8 λάθη. Κι έχασαν με 31 πόντους διαφορά!

Το Γκόλντεν Στέιτ έδειξε στο Ντένβερ αυτό που κανονικά έπρεπε να ξέρουν όλοι: Όταν βρίσκει ρυθμό μοιάζει σαν να παίζει άλλο άθλημα, κάτι που αποδεικνύεται και από το τελικό 142-111 υπέρ του . Οι Νάγκετς μπορεί να έκαναν ένα σχεδόν τέλειο επιθετικό παιχνίδι, αλλά στην περίπτωση των Γουόριορς σε αυτή την πρόταση δεν υπήρχε το “σχεδόν”. Το παιχνίδι τους ήταν τέλειο.

ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΖΙΝΣ!

Οι Γουόριορς δείχνουν να ανεβάζουν ρυθμό την στιγμή που σιγά-σιγά εμφανίζεται η κούραση στους αντιπάλους τους, αφού βρισκόμαστε ακριβώς στα μέσα της σεζόν. Στην πιο ανταγωνιστική Δύση των τελευταίων χρόνων – και ίσως όλων των εποχών – το Γκόλντεν Στέιτ αγωνίστηκε για ένα διάστημα χωρίς τον Στέφεν Κάρι και ένα άλλο χωρίς τον Ντρέιμοντ Γκριν, εμφανίστηκε συχνά κατώτερο του αναμενομένου, είδε τον Γκριν και τον Κέβιν Ντουράντ να τσακώνονται και τον Κλέι Τόμπσον να σουτάρει για δύο μήνες με το χειρότερο ποσοστό της καριέρας του πίσω από την γραμμή των 7.25 μέτρων πριν βρει ρυθμό και τον ΝτεΜάρκους Κάζινς να αναρρώνει από σοβαρό τραυματισμό. Με το ημερολόγιο όμως να δειχνει 16 Ιανουαρίου, βρίσκεται στην κορυφή της Δύσης!

Η σεζόν έχει ακόμα δρόμο μπροστά της. Οι Γουόριορς όμως δείχνουν να βρίσκονται στο σημείο που ανεβάζουν στροφές και αρχίζουν να παίζουν σαν... Γουόριορς. Αν η επιστροφή του Κάζινς δεν τους μπερδέχει και ο θηριώδης σέντερ ενταχθεί ομαλά στο σύνολο του Στιβ Κερ, τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα. Βασικά, σύμφωνα με τον Ντρέιμοντ Γκριν θα γίνουν... καταστροφικά για τους αντιπάλους τους. Διαφωνεί κανείς;

AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ