NBA

Οι πόντοι από τον πάγκο ήταν το "κλειδί" της νίκης των Ράπτορς

Οι πόντοι από τον πάγκο ήταν το "κλειδί" της νίκης των Ράπτορς
(AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II)

Οι Τορόντο Ράπτορς έκαναν το 2-2 στη σειρά με τους Μιλγουόκι Μπακς. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που τους οδήγησαν στη νίκη ήταν πως για πρώτη φορά στους τελικούς της Ανατολής, ο πάγκος τους ήταν καλύτερος και σκόραρε περισσότερο από τον αντίστοιχο των Μπακς.

Από την αρχή της σειράς των τελικών της Ανατολής, έχει ειπωθεί πως οι Μπακς έχουν σημαντικό προβάδισμα όσο ο πάγκος τους είναι σταθερά καλύτερος. Οι Ράπτορς δεν είχαν πολλές λύσεις από τους παίκτες που δεν ήταν starters, ωστόσο αυτό άλλαξε στο Game 4 και η ομάδα του coach Νερς κατάφερε να φτάσει σχετικά εύκολα στο θετικό αποτέλεσμα με 120-102 και να κάνει το 2-2 .

Πιο συγκεκριμένα, ο Πάουελ σε 32 λεπτά μέτρησε 18 πόντους, ο Ιμπάκα είχε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ στα 24 αγωνιστικά λεπτά που έμεινε στο παρκέ, ενώ ο ΒανΒλιτ τελείωσε το ματς με 13 πόντους και 6 ασίστ στη στατιστική του (σε 25 λεπτά).

Μπορεί ο αριθμός των 3 συνολικά παικτών να μην εντυπωσιάζει, αλλά η βοήθεια του πάγκου ήταν πραγματικά πολύτιμη για τους Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι πήραν από τους "αναπληρωματικούς" συνολικά 48 πόντους. Επιπλέον, είναι σημαντικό πως οι Μιλγουόκι Μπακς δεν είχαν ανάλογη βοήθεια στη διάρκεια του τέταρτου τελικού.

Όπως θα δείτε αναλυτικά στη συνέχεια, αυτή ήταν η πρώτη φορά στους τελικούς της Ανατολής που ο πάγκος των Ράπτορς κατάφερε να είναι καλύτερος και πιο παραγωγικός από τον αντίστοιχο των Μπακς. Κι αν συνεχίσουν έτσι οι Καναδοί, είναι πιθανό να βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στην παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο .

Game 1: Μπακς 22 πόντοι από τον πάγκο/Ράπτορς 12 πόντοι από τον πάγκο

Game 2: Μπακς 44 πόντοι από τον πάγκο/Ράπτορς 39 πόντοι από τον πάγκο

Game 3: Μπακς 54 πόντοι από τον πάγκο/Ράπτορς 27 πόντοι από τον πάγκο

Game 4: Μπακς 23 πόντοι από τον πάγκο/Ράπτορς 48 πόντοι από τον πάγκο

(AP Photo/Frank Franklin II)

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ