NBA

Πάου Γκασόλ: Το Ντιτρόιτ κι ο σύμμαχος της Μπαρτσελόνα

FILE - This is a Sunday, April 3, 2016 file photo of Chicago Bulls center Pau Gasol   looks up as the Milwaukee Bucks take a free throw during the second half of an NBA basketball game, in Milwaukee . Pau Gasol says he is considering not playing at the Olympics because of the Zika virus. The Spanish basketball player says there is too much uncertainty about the situation in Brazil and anyone going to Rio de Janeiro for the games should "think about" whether it's worth the risk. (AP Photo/Darren Hauck, File)
FILE - This is a Sunday, April 3, 2016 file photo of Chicago Bulls center Pau Gasol looks up as the Milwaukee Bucks take a free throw during the second half of an NBA basketball game, in Milwaukee . Pau Gasol says he is considering not playing at the Olympics because of the Zika virus. The Spanish basketball player says there is too much uncertainty about the situation in Brazil and anyone going to Rio de Janeiro for the games should "think about" whether it's worth the risk. (AP Photo/Darren Hauck, File) AP PHOTO/DARREN HAUCK

Ο Πάου Γκασόλ είναι free agent, έχει δύο επιλογές αυτή την στιγμή και καλείται να πάρει την καλύτερη απόφαση. Από τη μία οι Ντιτρόιτ Πίστονς κι από την άλλη η Μπαρτσελόνα, που φέρεται να έχει έναν απρόσμενο σύμμαχο.

Την ώρα που αναρρώνει από την επέμβαση που έκανε πριν από μερικούς μήνες, ο Πάου Γκασόλ βλέπει ότι η μπογιά του περνάει ακόμα. Για τα καλά. Ο 39χρονος σέντερ κυκλοφορεί στην αγορά των free agents του ΝΒΑ, γνωρίζοντας πως μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων που έχουν ανάγκη από την εμπειρία και τη δεδομένη ποιότητά του. Είτε μιλάμε για διεκδικητές του δαχτυλιδιού, είτε για ομάδες που είναι γεμάτες με νεαρούς παίκτες και θέλουν να προσθέσουν δίπλα τους έναν βετεράνο του δικού του διαμετρήματος.

Το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα είναι υπαρκτό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δεν είναι όμως το μοναδικό. Όπως αναφέρει η "Detroit Free Press" η ομάδα της Motor City θέλει να υπογράψει για τον επόμενο χρόνο τον παίκτη. Το veteran minimum που του προσφέρουν δεν είναι πρόβλημα για εκείνον, δεδομένου ότι γνωρίζει πως δεν μπορεί να διεκδικήσει πολλά περισσότερα χρήματα.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται η φιλική σχέση που διατηρεί ο παίκτης με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου. Ο Άρν Τέλεμ είναι ο πρώην ατζέντης του Πάου Γκασόλ, οπότε η επικοινωνία και το "ψηστήρι" για να πει το "ναι" είναι το μόνο εύκολο.

Από την άλλη όμως, η Μπαρτσελόνα δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα. Ειδικά από την στιγμή, που μεγάλο "όπλο" στις διαπραγματεύσεις αποτελεί η εταιρεία αθλητικών ειδών που την ντύνει. Η " OK Diario " αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες ότι ο 39χρονος παίκτης δέχεται πιέσεις προκειμένου να επιστρέψει στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" αφού έτσι τα οικονομικά οφέλη της εταιρείας θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Ποιος φίλαθλος της καταλανικής ομάδας δεν θα ήθελε να τον ξαναδεί με τη φανέλα της, για να γράψει τον επίλογο της τεράστιας καριέρας του άλλωστε;

AP Photo/Darren Hauck

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ