NBA

Ρόκετς: Το tweet του Μόρεϊ ενδέχεται να τους στοιχίσει 25 εκατ. δολάρια φέτος

Ρόκετς: Το tweet του Μόρεϊ ενδέχεται να τους στοιχίσει 25 εκατ. δολάρια φέτος
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Οι επιπτώσεις από το tweet του Ντάριλ Μόρεϊ στις σχέσεις των Ρόκετς και του ΝΒΑ με την Κίνα δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο σε πρώτο πλάνο το Χιούστον ενδέχεται να χάσει κοντά στα 25 εκατ. δολάρια από εμπορικές συμφωνίες.

Το tweet του Ντάριλ Μόρεϊ υπερ του Χονγκ Κονγκ που έκανε άνω κάτω τις σχέσεις των Ρόκετς και του ΝΒΑ με την Κίνα είναι κάτι που θα μνημονεύεται για χρόνια, ειδικά όταν γίνουν γνωστές οι οικονομικές συνέπειες. Σε πρώτο χρόνο πάντως, οι Ρόκετς ήδη αρχίζουν να βιώνουν τις πρώτες επιπτώσεις.

Όπως αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος Μαρκ Στάιν, το tweet του Μόρεϊ υπολογίζεται ότι σε πρώτο βαθμό θα στοιχίσει περίπου 25 εκατ. δολάρια στους Ρόκετς. Τόσα περίπου αναμενόταν να ήταν τα έσοδά τους από τις συμφωνίες που είχαν κάνει με εταιρίες και χορηγούς από την Κίνα, οι οποίες έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι θέλουν να διακόψουν τις σχέσεις.

Στην πραγματικότητα βέβαια αυτό που αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές είναι ότι η οποία οικονομική ζημιά δεν θα γίνει γνωστή άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου. Κι αυτό γιατί υπήρχαν διάφορες οικονομικές συμφωνίες που είτε είχαν κλείσει, είτε δρομολογηθεί, που ενδεχομένως να ακυρωθούν, αν δεν έχουν ακυρωθεί ήδη. Κάπως έτσι, αυτά τα 25 εκατ. δολάρια, αν και είναι ένα τεράστιο ποσό, ενδεχομένως να αποτελέσει απλώς ένα μέρος της συνολικής ζημιάς για τους Ρόκετς.

AP Photo/Ben Margot

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ