NBA

Κάρι και Τόμπσον στους δρόμους για Τζορτζ Φλόιντ: "Μην πυροβολείτε"

Κάρι και Τόμπσον στους δρόμους για Τζορτζ Φλόιντ: "Μην πυροβολείτε"

Ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον πρωτοστάτησαν σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Όκλαντ, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τον ρατσισμό στις ΗΠΑ.

Όσο περνούν οι μέρες, ολοένα και περισσότεροι αθλητές συμμετέχουν ενεργά στις διαδηλώσεις και σε κάθε είδους δράσεις στη μάχη κατά του ρατσισμού, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Στεφ Κάρι (συνοδευόμενος κι από τη σύζυγό του, Αγίσα) και Κλέι Τόμπσον να πρωτοστατήσουν σε ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Όκλαντ.

Οι δύο γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ήταν στην... πρώτη γραμμή της διαδήλωσης, φωνάζοντας -μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες- το όνομα του Τζορτζ Φλόιντ και της Μπριόνα Τέιλορ (δολοφονήθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες στο σπίτι της, μετά από έφοδο της αστυνομίας).

" Χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε" φώναζαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές, σε ακόμη μία έμπρακτη κίνηση κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων από κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ.

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες το ίδιο έχει συμβεί με τον Καρλ Άντονι Τάουνς, τον Τζέιλεν Μπράουν, τον Μάλκολμ Μπρόγκντον, τον Τομπάιας Χάρις, τον Ντένις Σμιθ Τζούνιορ και άλλους πολλούς.

AP Photo/Ben Margots



TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ