NBA

Στιβ Κερ για τους Γουόριορς: "Η ομάδα του 2017 η καλύτερη που έχω προπονήσει"

Στιβ Κερ για τους Γουόριορς: "Η ομάδα του 2017 η καλύτερη που έχω προπονήσει"
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Στιβ Κερ δήλωσε έπειτα από ερώτηση που του έγινε ότι οι Γουόριορς της σεζόν 2016/17 ήταν η καλύτερη ομάδα που έχει προπονήσει.

Ο Στιβ Κερ παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή μία σειρά αφιερωμάτων στους Γουόριορς και γύρισε τον χρόνο πίσω στην σεζόν 2016/17, όταν η ομάδα του κατέκτησε το 2ο από τα 3 πρωταθλήματά της σε μία τετραετία (2015, 2017 και 2018), όλα κόντρα στους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν.

Ο έμπειρος τεχνικός θυμήθηκε αρχικά ότι " οι Καβαλίερς κάποια στιγμή έπαιζαν με τον ΛεΜπρόν σε θέση σέντερ, αλλά να κατεβάζει τη μπάλα, κάτι που έκανε τρομακτικό το να τους μαρκάρουμε, αλλά ήταν και τρομακτικό για αυτούς να μας μαρκάρουν". Και τότε του έγινε η αναμενόμενη ερώτηση: Ήταν οι Γουόριορς της σεζόν 2016/17 η καλύτερη ομάδα που έχει προπονήσει;

Η απάντηση του Κερ ήταν ξεκάθαρη: " Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία". Και εξήγησε: "Ο συνδυασμός ταλέντου, η παρουσία παικτών που ήταν εξίσου καλοί σε άμυνα και επίθεσ, το κίνητρο που είχαμε επειδή είχαμε ηττηθεί στους τελικούς του 2016 και το κίνητρο του Κέβιν Ντουράντ να κατακτήσει το πρώτο το πρωτάθλημα, όλα έπαιξαν ρόλο.

Ήταν κάτι καινούριο για εμάς, ήμασταν φρέσκοι και ενθουσιασμένοι. Δεν υπήρχε κανένας περισπασμός, απλώς παίζαμε μπάσκετ".

Για την ιστορία, η σεζόν 2016/17 ήταν η πρώτη του Κέβιν Ντουράντ στους Γουόριορς, οι οποίοι εκείνη την σεζόν είδαν τέσσερις παίκτες τους να γίνονται All Star: Τους Κάρι, Τόμπσον, Ντουράντ και Γκριν. Στους τελικούς του ΝΒΑ επιβλήθηκαν με 4-1 νίκες των Καβαλίερς.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ