ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ΝΒΑ έπαθε... ΤΣΣΚΑ και πρόσθεσε 1 πόντο στους Μπλέιζερς μετά τον αγώνα με τους Ρόκετς!

Portland Trail Blazers guard CJ McCollum (3) looks to pass as the Trail Blazers play the Dallas Mavericks during the second half of an NBA basketball game, Tuesday, Dec. 4, 2018, in Dallas. The Mavericks won 111-102. (AP Photo/Ron Jenkins)
AP Photo/Ron Jenkins AP PHOTO/RON JENKINS

Ένα τρομερό σκηνικό πραγματοποιήθηκε στον αγώνα των Μπλέιζερς με τους Ρόκετς, με το ΝΒΑ να προσθέτει μετά τον αγώνα 1 πόντο στο Πόρτλαντ, θυμίζοντας... ΤΣΣΚΑ.

Στην EuroLeague έχει γίνει αρκετός θόρυβος τις τελευταίες εβδομάδες από τα λάθη των κριτών των αγώνων της ΤΣΣΚΑ. Από την... εξαφάνιση 5 δευτερολέπτων σε επίθεση της Ζάλγκιρις και προσθήκη ενός πόντου στην "ομάδα του στρατού" στον αγώνα με τη Νταρουσάφακα (και αφαίρεσή του μετά το τέλος του αγώνα), μέχρι την αμέλεια να ενημερωθούν οι διαιτητές στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ότι η ΤΣΣΚΑ είχε συμπληρώσει 5 ομαδικά φάουλ, οι "συμπτώσεις" μαζεύτηκαν επικίνδυνα. Οτι θα βλέπαμε όμως παρόμοιο σκηνικό στο ΝΒΑ σίγουρα δεν το περιμέναμε!

Στον αγώνα των Μπλέιζερς με τους Ρόκετς όμως είδαμε το ΝΒΑ να θυμίζει... ΤΣΣΚΑ. Κι αυτό γιατί ενώ αρχικά το Χιούστον είχε κερδίσει με 111-103, λίγη ώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού έγινε γνωστό ότι τελικά οι Ρόκετς κέρδισαν με 111-104! Τα νέα μάλιστα γνωστοποίησαν οι Μπλέιζερς μέσα από το twitter, γράφοντας κάτω από το αρχικό post τους που ανέφερε ως τελικό σκορ το 111-103 ότι " Update: Το ΝΒΑ άλλαξε επίσημα το τελικό σκορ σε 111-104".

Το ΝΒΑ έπαθε... ΤΣΣΚΑ και πρόσθεσε 1 πόντο στους Μπλέιζερς μετά τον αγώνα με τους Ρόκετς!

Ο λόγος που έγινε αυτό το λάθος ήταν ότι οι άνθρωποι που μετρούσαν τους πόντους είχαν αρχικά αναφέρει, λανθασμένα, ότι ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ είχε 0/2 βολές περίπου 1 λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα, ωστόσο ο ταλαντούχος γκαρντ είχε ευστοχήσει στην 1η βολή που εκτέλεσε και αστόχησε στην 2η. Το πρόβλημα ωστόσο ήταν πως η αλλαγή δεν πέρασε άμεσα, με αποτέλεσμα αρχικά να ανακοινωθεί ως τελικό σκορ το 111-103, πριν αλλάξει λίγο αργότερα. Όλα τα ΜΜΕ ωστόσο είχαν ήδη ανακοινώσει ως τελικό σκορ το 111-103, ενώ ακόμα και στην επίσημη ανασκόπηση του αγώνα το ΝΒΑ έχει ως τελικό σκορ το 111-103 (!) κάτι που φαίνεται και στο VIDEO που παρατίθεται:

Στην φωτογραφία που παρατίθεται μπορείτε να δείτε το διορθωμένο boxscore και από κάτω το (αρχικό) λανθασμένο, στο οποίο οι πόντοι του ΜακΚόλουμ έχουν γίνει από 23 από 22 και οι βολές του έχουν γίνει 3/4 από 2/4 (πηγή ESPN):

Το ΝΒΑ έπαθε... ΤΣΣΚΑ και πρόσθεσε 1 πόντο στους Μπλέιζερς μετά τον αγώνα με τους Ρόκετς!

AP Photo/Ron Jenkins

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ