NBA

Το ΝΒΑ προειδοποιεί με πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων

Το ΝΒΑ προειδοποιεί με πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων
AP Photo/Alastair Grant AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Το ΝΒΑ έστειλε memo στις 30 ομάδες με τα μέτρα που προτείνει να εφαρμοστούν τη σεζόν 2019/20, συμπεριλαμβανομένου και ενός υπέρογκου προστίμου για περιπτώσεις επηρεασμού παικτών.

Το ΝΒΑ θέλει να κόψει μαχαίρι τις περιπτώσεις που οι ομάδες προσεγγίζουν ή επηρεάζουν τους παίκτες (tampering) πέρα από τα όρια της Free Agency. Γι αυτό λοιπόν πρότεινε από τη νέα χρονιά να υπάρξει ανώτατο πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε όσες ομάδες ξεπεράσουν τα όρια στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με το ESPN, η λίγκα έστειλε memo προς όλες τις ομάδες για τα νέα μέτρα που προτείνει να ισχύσουν από τη σεζόν 2019/20 και τα οποία θα τεθούν σε ψήφισμα την ερχόμενη Παρασκευή (20/9) στο Συμβούλιο των Κυβερνητών. Μεταξύ των αλλαγών που προτείνει το ΝΒΑ είναι και τα εξής:

  • Κάθε ομάδα να αναφέρει εντός 24 ωρών κάθε περίπτωση που ο εκπρόσωπος παίκτη ζητά όφελος που δεν επιτρέπεται βάσει του salary cap ή της συλλογικής σύμβασης.
  • Οι ομάδες να διατηρούν την επικοινωνία με τους παίκτες και τους ατζέντηδες τους για ένα έτος
  • Οι ομάδες και οι υπάλληλοι κάθε ομάδας να αναφέρουν ανώνυμα παραβιάσεις κανόνων στο θέμα της προσέγγισης παικτών.
  • Απαγόρευση στους παίκτες να επηρεάζουν άλλους παίκτες να υπογράψουν ένα συμβόλαιο για να ζητήσουν ανταλλαγή.
  • Διεξαγωγή ερευνών ελέγχου σε πέντε τυχαία επιλεγμένες ομάδες κάθε χρόνο για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης τους με τους κανόνες.

Τα πρόστιμα για παραβάσεις στο θέμα του επηρεασμού των παικτών θα φτάνουν μέχρι τα 250 χιλιάδες δολάρια για τους παίκτες και τα 10 εκατομμύρια για τις ομάδες, το διπλάσιο δηλαδή από αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα.

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ