ΜΠΑΣΚΕΤ

Εγκληματικό χτύπημα εκτός φάσης από παίκτη στο Κολεγιακό πρωτάθλημα!

Εγκληματικό χτύπημα εκτός φάσης από παίκτη στο Κολεγιακό πρωτάθλημα!

Μία φάση-ντροπή εκτυλίχθηκε σε αγώνα της 3ης κατηγορίας του Κολεγιακού πρωταθλήματος όταν ένας παίκτης χτύπησε στο πρόσωπο με τον αγκώνα του έναν αντίπαλό του.

Ο Κιούαν Πλατ του Κολεγίου του Νίκολς έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους στην ήττα της ομάδας του με 84-75 από το Φίτσμπουργκ Στέιτ για την 3η κατηγορία του Κολεγιακού πρωταθλήματος, αφού δεν συγκράτησε τα νεύρα του και προέβη σε μία ενέργεια που θα μετανιώνει μάλλον για πολύ καιρό, αν όχι για την υπόλοιπη ζωή του.

Με την ομάδα του να είναι πίσω στο σκορ και να μην φαίνεται πιθανό να ανατρέψει την κατάσταση, ο τριτοετής φόργουορντ χτύπησε με τον αγκώνα του στο πρόσωπο τον αντίπαλό του, Νέιτ Τενάλια, σε μία φάση-όνειδος για το ίδιο το άθλημα.

Πρόκειται για μία από τις πιο βρώμικες φάσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, η οποία - όπως είναι λογικό - προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Αποτέλεσμα ήταν το κολέγιο του νεαρού φόργουορντ να αποφασίσει να τον αποβάλει επ' αόριστον από την ομάδα μπάσκετ, αλλά και να του απαγορεύσει να πάει στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου. Μία απόφαση που στην θεωρία ήταν πιο δύσκολη από οτι φαίνεται, αφού ο Πλατ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος με 21.3 πόντους ανά αγώνα.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι υπάρχει κόσμος που υποστήριξε πως η απόφαση να αποβληθεί και από το Κολέγιο ο Πλατ ήταν η λανθασμένη, αφού για ένα λάθος στο παρκέ του στερείται η δυνατότητα να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι σε κανένα σημείο της απόφασης του Κολεγίου του Νίκολς δεν αναφέρεται ότι η απόφαση είναι τελεσίδικη, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο να επιστρέψει κάποια στιγμή ο Πλατ στο πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ