NCAA

Κωλοτούμπα του NCAA, δεν ζητάει πτυχίο Πανεπιστημίου από τους μάνατζερ

Κωλοτούμπα του NCAA, δεν ζητάει πτυχίο Πανεπιστημίου από τους μάνατζερ
AP Photo/Alex Brandon AP PHOTO/ALEX BRANDON

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, το NCAA άλλαξε τους κανονισμούς του στο θέμα της εκπροσώπησης παικτών, αφαιρώντας το σημείο που ανέφερε ως... προαπαιτούμενο ένας μάνατζερ να έχει πτυχίο Πανεπιστημίου.

Πέντε μέρες. Τόσος χρόνος χρειάστηκε να περάσει προκειμένου το NCAA να κάνει μία από τις μεγαλύτερες... κωλοτούμπες στην σύγχρονη ιστορία του, αλλάζοντας έναν κανονισμό που το έβαλε στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής από όλους.

Πριν από 5 ημέρες το NCAA είχε ανακοινώσει τα (νέα) κριτήρια που έθετε προκειμένου να μπορεί ένας μάνατζερ να εκπροσωπεί έναν παίκτη που αγωνίζεται σε Κολέγιο. Ένα από αυτά τα κριτήρια ήταν το πτυχίο Πανεπιστημίου, γεγονός που όλοι κατάλαβαν ότι "φωτογράφιζε" τον Ριτς Πολ, μάνατζερ του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αυτός ο κανονισμός ωστόσο δεν υπάρχει πλέον.

Το NCAA εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με τους κανονισμούς, όπου πλέον αναφέρει ότι " οι μάνατζερ πρέπει είτε να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, είτε να είναι αναγνωρισμένοι και να έχουν καλή σχέση με την Ένωση παικτών του ΝΒΑ". Κάπως έτσι, ο Πολ μπορεί πλέον κανονικά να εκπροσωπήσει έναν παίκτη. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε βέβαια πριν από μερικές ημέρες δύσκολα θα ξεχαστεί. Όπως και το γεγονός ότι η ανακοίνωση βγήκε μόλις λίγες ώρες μετά την επιστολή του Ριτς Πολ στο "The Athletic", στην οποία ο γνωστός μάνατζερ εξέφραζε τον προβληματισμό του με τις πρακτικές του NCAA.

AP Photo/Alex Brandon

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ