NCAA

March Madness: Απέφυγε το σοκ σε νεκρό χρόνο το Ντιουκ!

March Madness: Απέφυγε το σοκ σε νεκρό χρόνο το Ντιουκ!
AP Photo/Sean Rayford AP PHOTO/SEAN RAYFORD

Το Ντιουκ βρέθηκε μία ανάσα από το να πέσει θύμα μίας εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων στην ιστορία του NCAA από το UCF του γίγαντα Τάκο Φολ, αλλά στο τέλος στάθηκε τυχερό, πήρε τη νίκη με 77-76 και προκρίθηκε στην φάση των "16".

Το UCF πήγε να διαλύσει κάθε προγνωστικό. Στηριζόμενο στην παρουσία του γίγαντα Τάκο Φολ (2.29 μέτρα) κόντεψε να νικήσει τον γίγαντα του φετινού NCAA, το Ντιουκ. Στο τέλος, είδε δύο φορές την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι στην τελευταία του επίθεση, και το Ντιουκ να πανηγυρίζει τη νίκη με 77-76 για την φάση των 32 του τελικού τουρνουά του Κολεγιακού πρωταθλήματος.

Πόσο κοντά έφτασε το UCF στη νίκη; Ιδού το VIDEO της τελευταίας επίθεσής του:

Όποιος βέβαια είδε το παιχνίδι δεν θα το θεωρούσε έκπληξη. Το UCF κοίταξε στα μάτια το Ντιουκ. Ο πανύψηλος Φολ (15 πόντοι, 3 κοψίματα) δημιούργησε πρόβλημα στους "Μπλου Ντέβιλς", με το UCF να προηγείται με 74-70 περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος. Σε εκείνο το σημείο έφυγε στον αιφνιδιασμό, με τον Ντόκινς να δέχεται alley oop πάσα από τον Ντάιον Γκρίφιν και να αστοχεί σε κάρφωμα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Καμ Ρέντις μείωσε σε 73-74 με τρίποντο.

Λίγο αργότερα, με το σκορ στο 76-73, ο Ζάιον Γουίλιαμσον (32 πόντοι, 11 ριμπάουντ) έβαλε ένα παλικαρίσιο καλάθι και φάουλ μπροστά στον Φολ, παίρνοντας το πέμπτο φάουλ του σέντερ του UCF, κάνοντας το 76-75. Αστόχησε στην βολή, αλλά με τον Φολ εκτός παρκέ, ο Αρ Τζέι Μπάρετ πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για το 77-76. Κάπως έτσι, το παιχνίδι έφτασε στην τελευταία φάση, με την μπάλα να μην κάνει το χατίρι αρχικά στον Μπι Τζέι Τέιλορ και ακολούθως στον Ντόκινς. Το Ντιουκ επέζησε, οι παίκτες του UCF δεν πίστευαν αυτό που συνέβη.

Ο αγώνας του Ντιουκ με το UCF επισκίασε τα πάντα. Ήταν όμως αυτό που χρειαζόταν η "March Madness" σε μία βραδιά που τελικά οι εκπλήξεις απουσίασαν, με τα φαβορί να επικρατούν - κάποια εύκολα και κάποια δύσκολα - σε όλα τα παιχνίδια και να παίρνουν την πρόκριση για το "Sweet-16" όπως ονομάζεται η φάση των 16 και ξεκινάει την Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ανατολική Περιφέρεια

1. Ντιουκ - 9. UCF 77-76

4. Βιρτζίνια Τεκ - Λίμπερτι 67-58

Δυτική Περιφέρεια

3. Τέξας Τεκ - 6. Μπάφαλο 78-58

Μεσοδυτική Περιφέρεια

1. Νορθ Καρολάινα - 9. Γουάσινγκτον 81-59

3. Χιούστον - 11. Οχάιο Στέιτ 74-59

Νότια Περιφέρεια

1. Βιρτζίνια - 9. Οκλαχόμα 63-51

2. Τενεσί - Αϊόβα 83-77 (παράταση)

12. Όρεγκον - 13. Ιρβάιν 73-54

AP Photo/Sean Rayford







TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ