NCAA

March Madness: Γλίτωσε το σοκ το Βιρτζίνια

March Madness: Γλίτωσε το σοκ το Βιρτζίνια
AP Photo/Michael Conroy AP PHOTO/MICHAEL CONROY

Το Βιρτζίνια κόντεψε να πέσει θύμα μεγάλης έκπληξης κόντρα στο Όρεγκον, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 53-49 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τελικού τουρνουά του NCAA. Άνετο το Γκονζάγκα, πέρασαν Περντιού και Τέξας Τεκ.

Το Βιρτζίνια (Νο1 στη Νότια Περιφέρεια) έφτασε πολύ κοντά στο να πέσει θύμα έκπληξης από το μαχητικό Όρεγκον (Νο12). Στο τέλος ωστόσο ένα μικρό σερί 5-0 το βοήθησε να ξεφύγει με 50-45 και τελικά να επικρατήσει με 53-49, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά (Elite-8) του τελικού τουρνουά του NCAA, έπειτα από ένα κάκιστο παιχνίδι.

Η παρολίγον ήττα του Βιρτζίνια ήταν το θέμα της πρώτης ημέρας της φάσης των 16 (Sweet-16) της March Madness, όπου η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν κυρίως η άνεση με την οποία το Τέξας Τεκ (Νο3 στην Δύση) διέλυσε το Μίτσιγκαν (Νο2) με το εμφατικό 63-44 για την Δυτική Περιφέρεια.

Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι και στη Νότια Περιφέρεια είχαμε ανατροπή, με το Περντιού (Νο3) να επικρατεί με 99-94 του Τενεσί (Νο2) στην παράταση, παίρνοντας την πρώτη πρόκρισή του στα προημιτελικά έπειτα από 19 χρόνια!

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, το πανίσχυρο Γκονζάγκα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νικώντας εύκολα με 72-58 το Φλόριντα Στέιτ.

Στην Elite-8 το Γκονζάγκα θα αντιμετωπίσει το Τέξας Τεκ και το Βιρτζίνια το Περντιού. Οι νικητές των ζευγαριών θα προκριθούν στο Final Four.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Νότια Περιφέρεια

1. Βιρτζίνια - 12. Όρεγκον 53-49

2. Τενεσί - 3. Περντιού 94-99 (παράταση)

Δυτική Περιφέρεια

1. Γκονζάγκα - 4. Φλόριντα Στέιτ 72-58

2. Μίτσιγκαν - 3. Τέξας Τεκ 44-63

AP Photo/Michael Conroy







TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ