NCAA

NCAA: Έβγαλε κανονισμό για να αφήσει εκτός τον μάνατζερ του ΛεΜπρόν!

Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) celebrates a basket against the Phoenix Suns during the second half of an NBA basketball game, Wednesday, Oct. 24, 2018, in Phoenix. (AP Photo/Matt York)
AP Photo/Matt York AP PHOTO/MATT YORK

Το NCAA αποφάσισε να προσθέσει νέα κριτήρια στους κανονισμούς περί εκπροσώπησης των παικτών από μάνατζερ, "φωτογραφίζοντας" τον μάνατζερ του ΛεΜπρόν, Ριτς Πολ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Τo NCAA κατάφερε με κάποιο τρόπο να τραβήξει πάλι τα βλέμματα προς το μέρος του με λάθος τρόπο. Ο λόγος; Πρακτικά φάνηκε σαν να τα βάζει ανοιχτά με τον μάνατζερ του ΛεΜπρόν Τζέιμς, με αποτέλεσμα να υπάρξει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής. Πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Αύγουστο του 2018, το NCAA είχε ανακοινώσει ότι πλέον δίνει το δικαίωμα στους παίκτες να έχουν μάνατζερ (κάτι που απαγορευόταν) αρκεί να συνεχίσουν οι παίκτες να παραμένουν ερασιτέχνες. Τώρα ωστόσο φρόντισε να προσθέσει μερικά νέα κριτήρια προκειμένου οι μάνατζερ να μπορούν να εκπροσωπήσουν έναν παίκτη, τα οποία κατά πολλούς "φωτογραφίζουν" τον Ριτς Πολ, ο οποίος είναι μάνατζερ του ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά και των Άντονι Ντέιβις και Ντρέιμοντ Γκριν!

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα κριτήρια που προστέθηκαν, ένας μάνατζερ μπορεί να προσεγγίσει και να εκπροσωπήσει έναν παίκτη του NCAA με την προϋπόθεση ότι θα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, να έχει αναγνωριστεί από την NBPA (Ένωση παικτών του ΝΒΑ) έχοντας εμπειρία τριών χρόνων και να περάσει ένα τεστ που θα δώσει στα γραφεία του NCAA.

Ποια είναι η λεπτομέρεια που "φωτογραφίζει" τον Πολ; Το πρώτο κριτήριο, το οποίο αναφέρει ότι ένας μάνατζερ πρέπει να έχει πτυχίο Πανεπιστημίου, αφού ο Πολ δεν έχει αποφοιτήσει από Πανεπιστήμιο! Στις ΗΠΑ θεωρείται δεδομένο ότι αυτό το νέο κριτήριο δεν προστέθηκε από... σύμπτωση, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι σε ένα σημείο των νέων κανονισμών οι παίκτες αναφέρονται ως "παίκτες-πελάτες"!

Το θέμα με το πτυχίο Πανεπιστημίου πήρε άμεσα διαστάσεις στις ΗΠΑ, ενώ ήδη κυκλοφορεί το hashtag #TheRichPaulRule, το οποίο φρόντισε να το αναπαραγάγει πρώτος ο... ΛεΜπρόν Τζέιμς!

AP Photo/Matt York

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ