NCAA

NCAA: "Παγκίτης" σημείωσε τους 43 από τους 56 πόντους της ομάδας του και έχασε με 40 πόντους διαφορά!

NCAA: "Παγκίτης" σημείωσε τους 43 από τους 56 πόντους της ομάδας του και έχασε με 40 πόντους διαφορά!

Σε ένα από τα πιο περίεργα σκηνικά που έχουν συμβεί στο NCAA, το Σεντ Μέρι διέλυσε με 96-56 το Αριζόνα Στέιτ, με τους ηττημένους να βλέπουν έναν παγκίτη τους να σημειώνει 43 πόντους!

Είναι από τις στιγμές που η λέξη "παράοδοξο" δεν περιγράφει αρκετά αυτό που συνέβη. Κι όμως συνέβη, με το παιχνίδι του Σεντ Μέρι με το Αριζόνα Στέιτ να είναι από τα πιο ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων. Και ο λόγος δεν ήταν η άνετη νίκη του πρώτου με 96-56, όσο η πηγή των πόντων του δεύτερου.

Το Αριζόνα Στέιτ λοιπόν είδε να πηγαίνουν όλα άσχημα, οπότε αποφάσισε απλώς να δώσει τη μπάλα σε όλο τον αγώνα σε έναν αναπληρωματικό: Τον τριτοετή γκαρντ, Αλόνζο Βερτζ. Αποτέλεσμα; Μία από τις πιο παράδοξες στατιστικά βραδιές που έχει δει ο κόσμος!

Ο Βερτζ λοιπόν ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 43 πόντους με 18/29 σουτ (1/6 τρίποντα) και 6/6 βολές! Κοινώς, σημείωσε τους 43 από τους 56 πόντους του ερχόμενος από τον πάγκο, με μόλις δύο ακόμα συμπαίκτες του να σκοράρουν. Ο λόγος για τον Τασόν Τσέρι (8 πόντοι) και τον Ρομέλο Γουάιτ (5 πόντοι), την ίδια στιγμή που οι άλλοι 8 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν είχαν παρέα 0/19 σουτ!

" Ήταν ένας από τους λίγους παίκτες που είχαν ρυθμό στην επίθεση. Μόλις βρήκε ρυθμό λοιπόν ξέραμε ότι έπρεπε να στηριχτούμε πάνω του και να του δίνουμε συνέχεια τη μπάλα. Ήταν εκνευριστικό ότι είχαμε τόσους λίγους παίκτες που έπαιξαν καλά με αποτέλεσμα να υποχρεωθούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο" δήλωσε μετά τον αγώνα ο τεχνικός του Αριζόνα Στέιτ, Μπομπ Χέρλι εξηγώντας γιατί προέβη σε αυτή την κίνηση, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα αυτό το τρελό boxscore:

NCAA: "Παγκίτης" σημείωσε τους 43 από τους 56 πόντους της ομάδας του και έχασε με 40 πόντους διαφορά!

Για την ιστορία, την φετινή σεζόν ο Βερτζ έχει 13.8 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ μέσο όρο σε 25 λεπτά συμμετοχής ερχόμενος από τον πάγκο και πριν από αυτό το παιχνίδι το ρεκόρ του την φετινή σεζόν ήταν 20 πόντοι. Πριν από έναν χρόνο πάντως, αγωνιζόμενος τότε σε ένα τοπικό κολέγιο στο Μιζούρι, είχε σημειώσει 55 πόντους σε έναν αγώνα.

Στο VIDEO που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του Βερτζ από το παιχνίδι:

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ