NCAA

Πιτίνο: "Στην EuroLeague ανέπτυξα εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης στην επίθεση"

Πιτίνο: "Στην EuroLeague ανέπτυξα εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης στην επίθεση"

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στη New York Post για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, αλλά και τα... μαθήματα που πήρε επί μία διετία στον πάγκο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Μία βδομάδα αφότου ανακοινώθηκε η συμφωνία με το Αϊόνα, κι ενώ χώρισαν οριστικά οι δρόμοι του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στη New York Post για την απόφασή του να ξανακαθίσει σε πάγκο του NCAA. Ο 67χρονος τεχνικός αναφέρθηκε περισσότερο σε ό,τι έχει στο μυαλό του για αυτά που έρχονται για εκείνον, κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούσαν στις σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες που έχουν περάσει από τη Νέα Υόρκη τα τελευταία χρόνια, ενω δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μαθήματα που πήρε από τις δύο παρουσίες του στον πάγκο του τριφυλλιού.

Η πρώτη ερώτηση που του έγινε αφορούσε στο "PHD" που κι ο ίδιος επεσήμανε συνέχεια κατά την παρουσία του στην Αθήνα, πόσο δηλαδή διψασμένος και με κίνητρο είναι αυτή την στιγμή, έχοντας πλέον τα ηνία του Αϊόνα: "Θα έλεγα πως δεν διαφέρει από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν τους Νιου Γιορκ Νικς, που ήμουν 30άρης ακόμη τότε. Θα έλεγα πως είμαι ακόμη πιο ορεξάτος πλέον γιατί έμαθα δύο σημαντικές πτυχές του μπάσκετ, τι να μην λέω και τι να μην κάνω. Η εμπειρία είναι αυτή που σου τα μαθαίνει αυτά. Η Euroleague με βοήθησε πολύ να αναπτύξω ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης αναφορικά με την επίθεση. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία μάθησης για μένα. Νομίζω ότι το καλύτερο κομμάτι του αθλήματος εκεί, έχει να κάνει με το πώς παίζεται η επίθεση. Αμυντικά, το επίπεδό τους δεν είναι κοντά σε αυτό που παίζουμε εμείς".

Για να ερωτηθεί τι εννοεί με τον "εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης". Πάνω σε αυτό, εξήγησε πως αναφέρεται "στην πάσα και τα κοψίματα. Έχουν 24'' ως χρόνο επίθεσης, αλλά θα μοιράσουν την μπάλα κάποιες φορές έξι ή εφτά φορές, μέσα σε διάστημα πολύ λίγων δευτερολέπτων, έξι ή επτά, για να δημιουργήσουν κίνηση και καλά σουτ. Μπορεί να τελειώσει η κίνηση με ένα πικ εν ρολ, όπως κάνουμε κι εμείς, αλλά θα δημιουργήσουν με αυτόν τον τρόπο όλη την κίνηση γιατί οι αμυντικοί κανόνες τους είναι σαν του NCAA, μπορού να μείνουν μέσα στη ρακέτα παραπάων από τρία δευτερόλεπτα.

Αναφορικά με το τι στυλ θέλει να περάσει στο Αϊόνα, απάντησε πως "θα παίξουμε επίθεση σαν της EuroLeague, με άμυνα που θα είναι πιεστική σε όλο το γήπεδο".

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε τι είναι αυτό που τον οδηγεί στην καριέρα του. Ο 67χρονος τεχνικός απάντησε πως "για να ξεκινήσω, πήγα στην Ελλάδα, αυτό δείχνει πόσο αγαπώ την προπονητική. Δεν ήξερα κανέναν εκεί, δεν ήξερα τίποτα για την EuroLeague. Απλά έβαλα τα πράγματά μου σε μια βαλίτσα τα Χριστούγεννα και πέταξα. Νομίζω ότι αυτό φωνάζει πόσο αγαπώ το παιχνίδι. Όπως είπα στον πρόεδρο του Αϊόνα, πήρα όλη την ευθύνη για ό,τι έγινε γιατί ήμουν ο ηγέτης (αναφέρεται στην υπόθεση του Λούιβιλ). Αυτό είναι κάτι που έμαθα από αυτή την αντιξοότητα. Δεν έχω ένα πούπουλο στον ώμο μου, του είπα ότι έχω έναν βράχο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ